صندوقی که زندگی زنان روستای «حیدرآباد» بیستون را متحول کرد

کرمانشاه- ایرنا- زنان روستای «حیدرآباد» از توابع بخش بیستون شهرستان هرسین تا پنج سال پیش در کنار همسرشان به کار کشاورزی مشغول بودند که برای آنها شاید کاری سنگین و خسته‌کننده‌ بود اما ایجاد یک صندوق زندگی آنها را متحول کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، زنان کرمانشاهی ثابت کرده‌اند که همیشه و در هر بحرانی پا به پای همسران خود در صحنه حضور داشته‌اند؛ چه در جبهه‌های جنگ و چه در گذراندن امور زندگی سعی کردند باری از روی دوش مردان خود بردارند و داشتن درآمدی مستقل آرزوی دیرینه آنها بوده است.

سال ۹۴ که خانم «مریم رحمتی» صندوق اعتبارات خُرد زنان روستایی را تاسیس کرد فکر نمی‌کرد که روزی برسد زنان این روستا به آرزوی خود برسند و بتوانند در کنار کار کشاورزی برای خود تولید کنند و محصول خود را به فروش برسانند؛ اما امروز زنان روستای حیدرآباد که ۳۰۰ نفر جمعیت دارد توانسته‌اند با حمایت این صندوق و همت و تلاش خود علاوه بر تامین نیازهای خود و اطرافیان به فروش محصولات روی بیاورند و از این طریق درآمدی مستقل و پایدار داشته باشند.

تاکنون زنان این روستا بیش از ۱۱۰۰ ساعت آموزش دیده‌اند

خانم رحمتی که چند روز گذشته به عنوان «مدیرعامل نمونه صندوق اعتبارات خُرد زنان روستایی»  توسط رییس‌جمهوری تجلیل شد روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: سال ۹۴ با کمک بخش ترویج جهاد کشاورزی این صندوق را تاسیس کردم و در ابتدا از اعضای آن فقط ماهی ۱۰ هزار تومان دریافت می‌کردیم و بعد از چند ماه توانستیم مبلغ ۱۵ میلیون تومان وام را برای صندوق بگیریم.

وی با اشاره به اینکه اعضای صندوق به گروه‌های چند نفره تقسیم شده است، ادامه داد: مبلغ وام را بین گروه‌های مختلف تقسیم کردیم تا هر گروه بتواند فعالیت‌های خود را گسترش دهد و در این مرحله اعضا توانستند علاوه بر تامین نیازهای خود محصولات تولید شده را هم به فروش برسانند.

خانم رحمتی که دکتری مدیریت دولتی دارد و هم‌اکنون دهیار روستای حیدرآباد هم هست، گفت: در مرحله بعدی نیازسنجی‌های لازم را انجام دادیم و با کمک جهاد کشاورزی و فنی حرفه‌ای کلاس‌های آموزشی رایگان را در زمینه‌های مختلف برای اعضا برگزار کردیم که تحول بزرگی بود.

وی از هزار و ۱۰۰ ساعت آموزش برای زنان این روستای ۵۳ خانواری ظرف پنج سال گذشته خبر داد و در خصوص زمینه فعالیت آنها هم گفت: تولید گلیم، قالی، بوقلمون، غاز، اردک، مرغ، تخم‌مرغ، محصولات باغی و کشاورزی از جمله مواردی است که امروز اعضای این صندوق در تولید و فروش آنها فعالیت می‌کنند.

به دنبال کشت گیاهان دارویی هستیم

رحمتی با اشاره به اینکه صندوق اعتبارات خرد با مشارکت فعال زنان روستایی تشکیل و توسط خود آنان اداره می شود، هدف از تشکیل این صندوق را آموزش مهارت های جدید و بنا بر نیاز اعضا، کاهش فقر و ارتقای معیشت خانوارهای روستایی، تسهیل و تسریع زنان روستایی به منابع مالی و اعتباری برای توسعه فعالیت های اقتصادی، ترویج فرهنگ پس انداز، توسعه کسب و کارهای کوچک، تشکیل تشکل های کوچک با هدف کارآفرینی و درآمدزایی، گسترش مشاغل شغلی، افزایش ضریب امنیت غذایی و گسترش سرمایه اجتماعی و افزایش فعالیت های داوطلبانه و گروهی بیان کرد.

دهیار روستای حیدرآباد حذف واسطه ها در فروش محصولات تولیدی اعضا با توجه به مشکلات تولید سنتی و کم بودن حجم تولید در این روش را یکی دیگر از دستاوردهای این صندوق دانست و گفت: اعضا صندوق با جدیدترین روش های تولید بهینه آشنا می شوند و محصولات تولیدی اعضا به سایر صندوق ها فروخته می شود و یک گام اساسی در حذف واسطه ها برداشته است و تمامی سود به تولید کننده می رسد.

رحمتی گفت: در شبکه های مجازی، کانال ها و گروه‌هایی که توسط اینجانب تشکیل شده است،  بازار مجازی استان کرمانشاه به سایر صندوق ها و اعضا معرفی می شود و مشاوره ها و وجه تمایز محصولات تولیدی صندوق اعتبارات خرد زنان روستای حیدرآباد توسط اینجانب بیان می شود و محصولات به فروش می رسد.

این زن فعال روستایی ادامه داد: صندوق اعتبارات خردی که مدیریت آن را بر عهده دارم نقش بسزایی در احیا تولیدات دست باف سنتی ار جمله قالی و گلیم داشته است و اکنون اکثر زنان روستای حیدرآباد قادر به تولید این محصولات هستند و همچنین یک کارگاه قالی بافی فعال با مدیریت اینجانب برای سایر اعضا تشکیل شده و محصولات تولیدی در سایر استان ها با استفاده از شبکه های مجازی به فروش می رسد.

مدیرعامل صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی در خصوص برنامه‌های آتی خود هم گفت: برای سال های آتی با توجه به عدم یکپارچگی اراضی کشاورزی این روستا و مصرف بی رویه آب، تصمیم به بالا بردن سطح کشت گیاهان دارویی و ایجاد کارگاه بسته بندی این محصولات در روستا گرفته شده است و همچنین اتصال تولیدکنندگان کوچک و اعضای صندوق های خرد به بازارهای متوسط و بزرگ.

وی اظهار داشت: کمک به اعضا صندوق ها برای استفاده از بیمه های صندوق توسعه روستایی و تحت پوشش قرار گرفتن در این صندوق، همکاری بیشتر با سازمان میراث فرهنگی و فنی حرفه ای برای آموزش های بهینه و رایگان، همکاری با بنیاد برکت در جهت ارایه تسهیلات ارزان قیمت برای افزایش درآمدزایی زنان روستایی صندوق های اعتبارات خرد زنان روستای حیدرآباد از دیگر برنامه‌های صندوق برای آینده است.