به گزارش ایرنا از پلوبال تایمز، «چن های» روز پنجشنبه در گفت و گو با رسانه های میانمار افزود: هم حزب حاکم اتحادیه ملی برای دموکراسی و هم ارتش میانمار روابط دوستانه ای با چین دارند، پکن نیز مایل به دیدن وضعیت فعلی نیست.
وی ادامه داد: چین امیدوار است که طرف های میانمار در چارچوب قانون اساسی و طبق قوانین به طور مناسب اختلافات را حل کرده و ثبات سیاسی و اجتماعی را حفظ کنند.
چن های گفت که کشورش نقش سازنده ای در اوضاع میانمار دارد و هسته اصلی آن ترغیب به صلح و پیشبرد مذاکرات است در شرایط فعلی، به ویژه خشونت ممنوع است و باید از حقوق اساسی مردم محافظت شود.
سفیر چین در میانمار همچنین برخی شایعات در مورد روابط چین و میانمار در شبکه های اجتماعی را رد کرد و افزود: موضوعاتی مانند انتقال تکنسین ها به میانمار از طریق هواپیماهای چینی، کمک چین به میانمار برای ساخت دیوار آتش و حضور سربازان چینی در خیابان های میانمار پوچ و بسیار مضحک است.
به گزارش ایرنا، رسانههای بینالمللی اول فوریه (۱۳ بهمن) از وقوع یک کودتای نظامی علیه حزب حاکم اتحاد ملی برای دموکراسی (NLD) میانمار خبر دادند. این حزب در انتخابات پارلمانی آبان ماه امسال برنده شد. سازمان ملل، رهبران کشورهای جهان و عمدتاً مقامهای بلندپایه غربی این کودتا را محکوم کرده و خواستار آزادی رهبران بازداشت شده در این کشور شدند.
بازداشت آنگ سان سوچی و دیگر مقامات ارشد میانمار در پی تنشهای فزاینده بین دولت و ارتش بر سر انتخابات اخیر پارلمانی در این کشور اتفاق افتاد.
نظامیان این کشور معتقدند در جریان آن انتخابات که در ۸ نوامبر ۲۰۲۰ (۱۸ آبان) برگزار شد، تقلب گستردهای صورت گرفته است و خواستار انجام تحقیقات گسترده درباره آن شدند.
یک شبکه تلویزیونی نزدیک به ارتش میانمار اعلام کرد که ارتش، حاکمیت این کشور را به مدت یک سال در اختیار گرفته و «مین آنگ هلینگ» فرمانده کل ارتش را به عنوان رئیسجمهوری انتخاب کرده است.
میانمار با ۵۴ میلیون نفر جمعیت در جنوب شرقی آسیا واقع شده و با بنگلادش، هند، چین، تایلند و لائوس مرز مشترک دارد.
نظر شما