۳۰ بهمن ۱۳۹۹، ۱۴:۴۸
کد خبرنگار: 2863
کد خبر: 84234277
T T
۳ نفر

برچسب‌ها

محیط زیست: ساخت باغ پرندگان قم بدون مجوزهای لازم توجیه‌پذیر نیست

قم ـ ایرنا ـ در ادامه واکنش ها به اتلاف بخشی از پرندگان وحشی در باغ پرندگان قم بدلیل ابتلا به آنفولانزای فوق حاد، روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان قم در بیانیه ای اعلام کرد: ساخت باغ پرندگان با صرف میلیاردها تومان پیش از اخذ مجوزهای لازم بهداشتی و زیست محیطی، به هیچ عنوان توجیه پذیر نیست.

به گزارش روز پنجشنبه روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان قم، این اداره کل در رابطه با تلف شدن و معدوم کردن ۶۹۲ پرنده وحشی ارزشمند در باغ پرندگان بر اثر شیوع آنفولانزای پرندگان، در بیانیه ای اعلام کرد: شیوع آنفولانزای پرندگان در باغ پرندگان شهر مقدس قم و تلف شدن و معدوم کردن تعداد ۶۹۲ پرنده وحشی ارزشمند، اتفاق بسیار ناگوار زیست محیطی است که احساسات عموم مردم و دوستداران طبیعت و محیط زیست را به شدت جریحه دار کرده و بدون تردید عادی سازی آن از طریق جنجال رسانه ای و متهم ساختن دیگران، قابل توجیه و چشم پوشی نیست.

به نوشته این اطلاعیه؛ فعالیت عمرانی پروژه «باغ پرندگان» در محل فعلی در حالی آغاز شد که هیچ گونه طرح توجیهی زیست محیطی از سوی شهرداری محترم کلانشهر قم ارائه نشده بود و مجوز تأسیس از این اداره کل را نیز دریافت نکرده بودند. پس از اطلاع اداره کل حفاظت محیط زیست استان قم، این موضوع بلافاصله در دستور کار قرار گرفت و مدیرکل و کارشناسان این اداره کل در بهمن ماه سال ۱۳۹۷ از محل پروژه بازدید بعمل آوردند.

اطلاعیه محیط زیست قم حاکی است: بر اساس قوانین و ضوابط، راه اندازی هرگونه فعالیت صنعتی، معدنی، کشاورزی و خدماتی، نیازمند استعلام از ارگان ها و نهادهای مختلف از جمله اداره کل حفاظت محیط زیست است، به ویژه اگر در حوزه حیات وحش باشد، اما متأسفانه ساخت و ساز قفس ها و حوضچه ها و دیگر فعالیت های عمرانی در باغ پرندگان، با صرف میلیاردها تومان بدون ارائه طرح توجیهی زیست محیطی و اخذ مجوزهای لازم و موافقت اصولی از این اداره کل آغاز شد!

محیط زیست قم اضافه کرد : با توجه به حساسیت بسیار زیاد موضوع باغ پرندگان و نگهداری از پرندگان وحشی ارزشمند در چنین فضاهای در دسترس عموم مردم، اداره کل حفاظت محیط زیست استان قم بیشتر از درخواست کننده طرح یعنی شهرداری قم، موضوع طرح توجیهی زیست محیطی این باغ را پیگیری می کرد، اما پاسخ های کامل و لازم را دریافت نکرده و همواره ایرادات و نواقص پروژه را به شهرداری محترم گوشزد می نمود.

در این اطلاعیه آمده است: در آبان ماه سال جاری اداره کل دامپزشکی استان قم مجوز موقت سه ماهه را برای باغ پرندگان صادر کرد و پیش از آن نیز ۱۰ مورد از نواقص و ایرادات پروژه را به شهرداری قم متذکر شده بود. اداره کل حفاظت محیط زیست استان قم نیز جهت مساعدت و تسهیل در امور، موافقت اصولی و تأسیس موقت سه ماهه را با ذکر نواقص طرح برای باغ پرندگان صادر کرد، اما تا کنون هیچ گونه مجوز بهره برداری برای این پروژه صادر نشده است.

محیط زیست قم همچنین مدعی شده است: طی سه ماه مذکور که شهرداری و بهره بردار محترم می بایست به رفع ایرادات باغ پرندگان مبادرت می کردند، برخی نواقص پروژه از جمله تکمیل طرح توجیهی زیست محیطی، تأمین ایمنی و بهداشت حوضچه ها و از همه مهمتر ایجاد سیستم جمع آوری و تصفیه فاضلاب باغ پرندگان برطرف نشده و کارشناس فنی و بهره بردار این مجموعه نیز هیچ گونه گزارشی از روند فعالیت ها و جابجایی پرندگان برای این اداره کل ارسال نکرده اند.

اطلاعیه در پایان ضمن ابراز تأسف به جهت وقوع چنین حادثه تلخ زیست محیطی، خاطرنشان کرده است که سخنان اولیه و بیان دو سه هزار تلفات و معدوم سازی پرندگان در باغ پرندگان از سوی موسوی مشکینی مدیرکل محترم حفاظت محیط زیست استان قم، اشاره ای به ظرفیت نگهداری این مجموعه بوده و در تمامی مصاحبه های رسانه ای پس از آن، تصحیح شده است، اما متأسفانه این مسأله دستاویزی برای پاک کردن صورت مسأله در میان برخی رسانه ها شده است که حقیقتا جای تأسف دارد.

در همین حال ، معاون خدمات شهری شهرداری قم نیز روز گذشته در  جلسه ستاد بحران استان قم، آخرین وضعیت باغ پرندگان قم پس از شناسایی موارد ابتلا به آنفلوانزای فوق حاد و معدوم سازی پرندگان این باغ را تشریح و ابراز امیدواری کرد که با پایین قرنطینه، فعالیت این مجموعه از سر گرفته شود.

"امیر سامع" با تاکید بر اینکه آنفلوانزای فوق حاد پرندگان از قم و یا باغ پرندگان این شهر آغاز نشده است گفت: این بیماری همه ساله با آغاز فصل سرما و شروع مهاجرت پرندگان در کل کشورها شیوع می یابد و از دو ماه پیش نیز نمونه هایی از پرندگان مهاجر بیمار در استان های شمالی کشور شناسایی شده بود.

وی با بیان اینکه تعهد سرمایه گذار باغ پرندگان، نگهداری سه هزار  و ۷۰۰ قطعه پرنده در این باغ بوده است گفت: با توجه به شرایط کرونا و همچنان سرمای هوا با وجود افتتاح این باغ، امکان بهره برداری از آن در عمل وجود نداشت به همین دلیل با درخواست سرمایه گذاری برای نگهداری پرندگان خاص خود در مرکز فعلی نگهداری آنها در خارج از این باغ توسط شهرداری پذیرفته شد.

معاون شهردار قم ادامه داد: بر این اساس، تنها ۶۹۲ قطعه پرنده در باغ پرندگان در زمان شیوع این بیماری در این باغ نگهداری می شد که این تعداد کمتر از ۲۰ درصد کل ظرفیت نامی این باغ است.

سامع با اشاره به قرارداد دائم سرمایه گذار باغ پرندگان قم با یک  دامپزشک، افزود: این دامپزشک به صورت مستمر وضعیت این پارک را تحت نظر داشته و بر اساس دستورالعمل های بهداشتی اقدام های لازم را انجام می داده است.

وی ادامه داد: بر اساس اعلام سازمان دامپزشکی، تست چهار نمونه از پرندگان تلف شده مثبت و ابتلای آنها به آنفلوانزای فوق حاد پرندگان تایید شد که بلافاصله باغ قرنظینه، تمام ۶۹۰ پرنده موجود در پارک معدوم و به صورت بهداشتی مدفون شدند.

گفتنی است: روابط عمومی دامپزشکی کشور روز ۲۱ بهمن ماه طی اطلاعیه ای، بیماری آنفلونزای فوق حاد پرندگان در تعدادی از پرندگان باغ پرندگان شهر قم را تایید کرد. در این اطلاعیه همچنین از تمام صاحبان واحد های مرغداری، مدیریت باغ‌های پرندگان، پرورش دهندگان طیور زینتی و طیور بومی درخواست شده است تا نسبت رعایت کامل ضوابط بهداشتی در واحدهای خود اقدام کنند.

انتشار این اطلاعیه علاوه بر برانگیختن واکنش های مختلف، شایعه ها و اظهارنظرهای متعددی را به همراه داشته است که تعطیلی همیشگی این باغ از جمله گمانه زنی های مطرح شده در روزهای اخیر بوده است.

مجموعه باغ پرندگان شهر قم، با مساحت ۷۰ هزار متر مربع آذرماه امسال به بهره برداری رسید . این مجموعه در بلوار شهید سید مرتضی آوینی، جنب باغ‌موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس قم واقع است.عملیات ساخت باغ پرندگان با هدف افزایش سرانه فضای سبز و توسعه اماکن تفریحی و گردشگری قم از تیرماه سال ۹۶ آغاز شده بود.

مقرر شده بود در این مجموعه انواع پرندگان در ۱۱ قفسه و یک سوله ۲ هزار و ۷۰۰ مترمربعی نگهداری شود./

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha