دوم اسفند و مهمترین اخبار کرونایی استان ها

استان ها - ایرنا - صعودی شدن نمودارهای مبتلایان به ویروس کرونا در کشور نگرانی‌ها را درباره شروع موج چهارم این بیماری افزایش داده، موجی که با توجه به شدت شیوع ویروس انگلیسی در کشور می‎‌تواند مرگبار باشد .

به گفته کارشناسان وزارت بهداشت و درمان در یک هفته گذشته، آمار مبتلایان و بستری‌های کرونا در کشور افزایش پیدا کرده است و در صورت ادامه روند افزایشی در روزها و هفته‌های آینده می‌تواند به معنای درگیری کشور با چهارمین موج کرونا باشد.

شواهد جدید از موج تازه کرونا در کشور نشان می دهد که این بار جوانان و نوجوانان نیز به شدت در معرض ابتلا به این بیماری  قرار دارند و کارشناسان نظام سلامت نسبت به افزایش چشمگیر تلفات پاندمی کرونا  در صورت رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی تا یک ماه آینده هشدار می دهند .

زنگ هشدار موج چهارم کرونا در حالی به صدا درآمده است که به گفته کارشناسان و مسوولان بهداشت و درمان کشور، تلفات این‌بار به‌دلیل شیوع ویروس نوع جهش‌یافته آن و درگیر شدن همه گروه‌های سنی می تواند بسیار سنگین‌ و سهمگین‌تر از قبل باشد.

روسای دانشگاه های علوم پزشکی در اغلب استان های کشور نیز از افزایش محسوس آمار مراجعان سرپایی و بیماران بستری مبتلا به کرونا خبر داده اند و برخی نیز اعلام کرده اند که این روزها دوباره ظرفیت تخت های آی‌سی‌یو در حال تکمیل شدن است.

سخنگوی ستاد مدیریت کرونا در خوزستان با اشاره به انجام ۶ هزار و ۲۰۰ تست کرونا در مدت ۲۴ ساعت در این استان گفت:از این تعداد تست کرونا یک هزار مورد مثبت اعلام شد که ۱۱۰ نفر بستری و مابقی قرنطینه خانگی شدند.

دکتر فرهاد ابول نژادیان اظهار داشت: موج سوم بیماری در خوزستان از روز دهم بهمن ماه شروع شد و تا روز شانزدهم با شیب نسبتاً ملایمی در حرکت بود اما از روز شانزدهم بهمن ماه به بعد سرعت رشد تعداد بیماران متفاوت از پیک اول و دوم در این استان بوده است.

وی افزود: تعداد زیاد مراجعه کنندگان به بیمارستان های خوزستان باعث شد تا احساس کنیم که این ویروس از نوع جهش یافته انگلیسی است به همین دلیل نمونه های مختلفی برای بررسی به انستیتو پاستور ارسال شد و تایید گردید.سرعت انتشار این ویروس جدید ۵۰ تا ۷۰ درصد بالاتر از ویروس قبلی است و میزان کشندگی آن ۵۰ درصد بیشتر است.

استاندار خوزستان نیز در این باره گفت: طبق بررسی های انجام شده تردد روزانه بیش از ۳۰۰ عراقی در ۲ مرز چذابه و شلمچه عامل تشدید ویروس کرونا در این استان بوده است.

قاسم سلیمانی دشتکی اظهار داشت: پیک سوم بیماری تقریبا از اوایل بهمن ماه در استان شروع شد و از پنجم بهمن ماه شدت گرفت .

دانشگاه علوم پزشکی بابل نیز  اعلام کرد که بیمارستان میناگر بابل ویژه پذیرش بیماران کرونایی شد تا افراد مشکوک به کرونا در فضایی مستقل و حفاظت شده تحت مراقبت و درمان قرار بگیرند. 

عادی انگاری کرونایی در شهرهای مازندران سبب شده بود که ویروس آزادانه در شهرها و روستاهای استان گسترش یابد و در نتیجه تعداد فوتی کرونایی افزایش یافت. 

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با هشدار نسبت به خطر جدی شیوع ویروس کرونای انگلیسی، بیان داشت: در هفته پایانی بهمن ماه شمار فوتی های مثبت کرونا در هرمزگان نسبت به هفته قبل افزایش چشمگیری داشته است.

دکتر فاطمه نوروزیان هشدار داد : براساس آمارهای اعلام شده، میانگین سنی مبتلایان جدید کاهش یافته که این مساله زنگ خطری جدی برای وجود و گسترش ویروس کرونای انگلیسی است.

وی بیان داشت: شرایط هرمزگان با توجه به ترددهایی که از این استان به خارج از کشور انجام می شود، بسیار حساس بوده و مردم باید پروتکلهای بهداشتی را با جدیت هر چه تمام تر رعایت کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم نیز گفت: افزایش آمار مراجعه بیماران سرپایی در قم، شناسایی مواردی از کرونای انگلیسی در استان‌های مجاور و همچنین کاهش رعایت دستورالعمل‌ها، نگرانی از شیوع موج جدید این بیماری در هفته‌های پایانی سال در قم را افزایش داده است.

محمدرضا قدیر با ابراز نگرانی عمیق از شناسایی موارد ابتلا به ویروس جهش‌یافته انگلیسی در کشور، ادامه داد: قدرت سرایت، بیماری‌زایی، شیوع و مرگ این ویروس جهش‌یافته بسیار زیاد می‌باشد و این نگرانی‌های فراوانی را ایجاد کرده است.

وی با تاکید بر اینکه شناسایی کرونای انگلیسی، افزایش مراقبت‌ها را ضروری کرده است، گفت: به دلیل این‌که این ویروس جوانان و حتی در مواردی افراد زیر ۱۵ سال را درگیر می‌کند، تبیین شرایط جدید به‌منظور رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی بسیار ضروری است.

استاندار قم نیز با بیان اینکه وضعیت کرونایی در قم شکننده‌است گفت: برغم آبی بودن شرایط قم ولی به دلیل درگیری استان‌های اطراف قم با این بیماری باید در آستانه سال جدید همه تدابیر را به کار بگیریم تا با موج چهارم مواجه نشویم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی گفت: در حالی که اوایل بهمن امسال، تعداد بستری شدگان کرونایی در استان حدود ۳۵۰ نفر بود، طبق آخرین برآورد، بستری شدگان سندرم حاد تنفسی نزدیک به ۱.۵ برابر شده و به حدود ۵۰۰ نفر  رسید.

دکتر آقازاده اضافه کرد: در طول هفته های اخیر با کاهش رعایت شیوه نامه های بهداشتی در استان رو به رو هستیم که می تواند یک زنگ خطر جدی و پیش درآمد بروز موج چهارم کرونا در این استان باشد.

وی گفت: بررسی آمار تعداد بیماران سرپایی و بیماران بستری در بخش های کرونایی بیمارستان های استان حاکی از وقوع روند صعودی آمار بیماران مبتلا به کووید ۱۹ است که هشداری جدی در مورد شیوع موج جدید است.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در باره گردش ویروس کرونا انگلیسی در استان های مختلف گفت: استان خوزستان بالاترین میزان شیوع بیماری کووید۱۹ را دارد. گردش ویروس انگلیسی در خوزستان دیده شده است. در اهواز و جنوب اهواز این ویروس مشاهده شده و این زنگ خطر و هشداری است که همه باید رعایت کنند. اکنون میزان رشد و سرعت انتشار ویروس در خوزستان بسیار بالاست و نسبت به کل کشور شیب تند و شتابانی دارد باید دقت کرد شیوه نامه های بهداشتی رعایت شود.

علیرضا رئیسی افزود: کرونا در مازندران خوشبختانه سیر نزولی را طی می کند. امیدواریم بارعایت بیشتر شیوه نامه ها، شیوع بیماری را مهار کنیم و سیر نزولی رو به پایین برود. در مجموع میزان بستری ها در کشور طی هفته های گذشته افزایش ملایم داشتیم اما باید دقت کنیم در برخی استانها مثل استانهای شمالی که بیشترین میزان بستری را داشتیم کاهش پیدا کند البته در برخی استانها مثل خوزستان، آذربایجان شرقی و ایلام سیر بیماری افزایشی است و باید مراقبت کنیم.

رئیسی گفت: در کل در کشور ۱۱ شهر قرمز داریم که همگی در  خوزستان هستند، ۵۲ شهر نارنجی، ۲۱۷ زرد و ۱۶۸ شهر آبی داریم. هفته گذشته به تعداد شهرهای نارنجی افزوده شده است. شهرهای آبادان، اهواز، بندر ماهشهر، خرمشهر، دزفول، دشت آزادگان، رامهرمز، شادگان، شوشتر، کارون و هویزه در وضعیت قرمز قرار دارند.

کرونا جان ۶۸ نفر دیگر را در ایران گرفت

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون یک میلیون و ۵۶۶ هزار و ۸۱ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۶۸ نفر از بیماران مبتلا در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در ایران به ۵۹ هزار و ۴۰۹ نفر رسیده است.

سیما سادات لاری روز شنبه با اعلام آخرین آمار مبتلایان و جانباختگان کرونا در ایران افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (دوم اسفند ۱۳۹۹) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی هفت هزار و ۹۲۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و ۴۷۲ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۵۶۶ هزار و ۸۱ نفر رسید.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون یک میلیون و ۳۳۷ هزار و ۸۷۷ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. همچنین سه هزار و ۶۷۷ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون ۱۰ میلیون و ۳۸۷ هزار و ۵۶۱ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

شیوع ویروس کرونا موسوم به «کووید ۱۹» برای نخستین بار اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد و بتدریج به سایر کشورهای دنیا سرایت کرد و  در تاریخ ۳۰ بهمن ۹۸ وزارت بهداشت اعلام کرد که نتایج آزمایش اولیه ۲ مورد مشکوک ابتلا به کرونا در قم مثبت گزارش شده  و این موضوع خود مقدمه‌ای شد برای تایید حضور ویروس کرونا در ایران و تدابیری که نیاز بود در سطح ملی و استانی اندیشیده شود.

شایع ترین علایم بیماری کووید ۱۹ تب، خستگی و سرفه خشک است، سایر علایم آن با شیوع کمتر شامل احساس درد، گرفتگی بینی، سردرد، التهاب ملتحمه، گلودرد، اسهال، از دست دادن حس چشایی یا بویایی، ظهور لکه‌های پوستی یا تغییر رنگ انگشتان دست و پاست، این نشانه ها معمولاً خفیف بوده و به تدریج شروع می‌شود، در حالی که برخی از افراد بدون احساس علایم بسیار خفیف به عفونت آلوده می‌شوند.

حدود ۸۰ درصد افراد مبتلا بدون نیاز به درمان خاصی از این بیماری بهبود می‌یابند، اما از هر پنج نفر مبتلا به کووید ۱۹ علایم یک نفر شدت می‌گیرد که دچار مشکلات تنفسی می‌شود و خطر ایجاد عوارض شدید بین افراد مسن و افرادی که سایر مشکلات بهداشتی مانند فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی و ریوی، دیابت یا سرطان دارند، افزایش می‌یابد.

ویروس کرونا عمدتا از طریق قطره‌های تنفسی ترشح شده توسط شخصی که سرفه می‌کند یا علایم دیگری مانند تب یا خستگی دارد ترشح می‌شود، اما بسیاری از افراد آلوده به کووید ۱۹ فقط علایم بسیار خفیفی از خود نشان می‌دهند. در واقع ممکن است این بیماری را از شخصی که سرفه خفیف دارد و احساس بیماری نمی‌کند، بگیرید.

برخی گزارش‌ها نشان می‌دهد که ویروس کرونا حتی از افرادی که هیچ علایمی ندارند قابل انتقال است و میزان انتقال از این طریق هنوز مشخص نیست که تحقیقات در این زمینه جریان دارد.

جهش ویروس کرونا در انگلستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماری‌زایی و مرگ و میر آن شده، نگرانی‌های جدیدی را در جهان به وجود آورده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha