به گزارش روز شنبه ایرنا، «مارسِلو اِبرارد» (Marcelo Ebrard) وزیر امورخارجه مکزیک با انتشار پیامی در صفحه توییترش اعلام کرد که ۲۰۰ هزار دوز واکسن چینی سینوواک از فرودگاه هنگ کنگ خارج شده و انتظار میرود در ساعات اولیه روز شنبه(وقت محلی) به پایتخت مکزیک برسد.
وی همچنین گفت، براساس پیشبینیها انتظار میرود یک محموله (۲۴ میلیون دوز) از واکسن روسی اسپوتنیک_وی نیز در اوایل هفته جاری به این کشور وارد شود.
در حالیکه استفاده از واکسن روسی اسپوتنیک_وی در منطقه آمریکای لاتین، در کشورهای آرژانتین، بولیوی و ونزوئلا آغاز شده، مکزیک، پاناما و پاراگوئه از مدتها قبل با انجام مذاکرات با مقامهای روس در تلاشند تا دسترسی به این واکسن را تامین کنند.
«هوگو لوپِز گاتِل» معاون وزیر بهداشت مکزیک نیز ضمن اعلام این خبر که محموله بعدی واکسن سینوواک، اواخر هفته آینده به این کشور خواهد رسید، گفت دولت مجموع ۱۰ میلیون دوز واکسن چینی برای پنج میلیون نفر از شهروندان در قالب دو دوز برای هر نفر خریداری کرده است.
برزیل، کلمبیا، شیلی و اروگوئه از کشورهایی هستند که استفاده اضطراری از واکسن چینی ساخت شرکت سینوواک را تایید کرده اند. شیلی به عنوان پیشتاز کشورهای آمریکای لاتین در برنامه واکسیناسیون، تا کنون ۶۰ میلیون دوز واکسن چینی کروناواک متعلق به شرکت سینوواک را دریافت کرده است.
به نوشته نشریه ال پائیس اسپانیا، براساس اعلام برنامه پیشخرید و توزیع عادلانه واکسن کووید_۱۹ زیر نظر سازمان جهانی بهداشت موسوم به «کواکس»، کشورهای آمریکای لاتین در نخستین مرحله این طرح، حدود ۱۰ درصد از محمولههای توزیعی را دریافت خواهند کرد که به این ترتیب سهم مکزیک شش میلیون و ۵۰۰ هزار دوز خواهد بود.
مکزیک که از نخستین کشورهای منطقه در آغاز واکسیناسیون کرونا است، در ادامه مذاکرات خرید واکسن با چین و روسیه، در حال حاضر به دنبال همکاری با کشور کوبا در زمینه آزمایش های انسانی برآمده تا به روند برنامه واکسیناسیون خود سرعت بدهد. این در حالی است که «آندرس مانوئل لوپز اوبرادور» رئیس جمهوری مکزیک همزمان به توسعه واکسن داخلی با عنوان «پاتریا» (سرزمین) هم چشم دوخته است.
طرح ملی واکسیناسیون کرونا در کشور مکزیک با حدود ۱۲۶ میلیون نفر جمعیت از ماه دسامبر (آذر/دی) در حالی آغاز شده که براساس دادههای رسمی تا کنون فقط یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر واکسینه شده اند.
کشور مکزیک با ثبت بیش از ۲ میلیون و ۳۰ هزار مبتلا و بیش از ۱۷۸ هزار مورد فوت بر اثر ویروس کرونا، در جایگاه چهارمین کشور در منطقه آمریکای لاتین با بیشترین آمار ابتلا به کووید-۱۹ قرار دارد.
اثربخشی واکسن چینی «سینوواک» در برابر گونههای جهش یافته انگلیسی و آفریقای جنوبی
در تازه ترین خبرها از واکسنهای تولیدی چین، به گزارش خبرگزاری افه، «دیماس کوواس» (Dimas Covas) رئیس مرکز پزشکی «بوتانتان» (Instituto Butantan) برزیل بر اساس نتایج آزمایشات از اثربخشی و ایمنیزایی واکسن سینوواک در برابر انواع کرونای کشف شده در انگلیس و آفریقای جنوبی خبر داد.
به گفته رئیس این مرکز برزیلی که از مدتها قبل در مشارکت با شرکت چینی اقدام به تولید این واکسن کرده است، واکسن ساخته شده توسط شرکت سینوواک به دلیلی فناوری که برای ساخت واکسن استفاده کرده، نسبت به سایر واکسنها برتری دارد. موسسه سائو پائولو بوتانتان، یکی از برجسته ترین مراکز تحقیقات پزشکی برزیل بوده که آزمایش فاز سه سینوواک را انجام می دهد.
این شرکت در ساخت واکسن سینوواک از نسخه غیرفعال شده ویروس کرونا استفاده کرده است. این شرکت از فناوری تهیه واکسنهای تایید شده همانند هپاتیت آ و ب، آنفلوانزای خوکی، آنفلوانزای پرندگان و ویروسی که باعث بیماری دست، پا و دهان میشود، استفاده کرده است.
به گفته کوواس، این مرکز پزشکی همچنین در حال آزمایش واکسن «کروناواک» در برابر گونه شناسایی شده در شهر مانائوس برزیل است.
نظر شما