مهرداد مرادمند روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این نهالها شامل انواع نهال درختان میوه دار و هسته دار است که ضمن برخورداری از کیفیت مناسب اصالت دارد.
وی با اشاره به توانایی تولید انواع نهال و پیوندک بیش از مصرف داخل استان اضافه کرد: اصفهان پیشتاز ارسال انواع پیوندک تولیدی به سایر استانهاست و بزرگترین باغ مادری چشمههای پیوندی در این منطقه است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی اصفهان با بیان اینکه نهال درختان نسبت به محصولات زراعی دیگر باید از دوام بسیار بیشتری برخوردار باشند، تصریح کرد: برای مثال وقتی گندم کشت میشود چند ماه بعد برداشت خواهد شد اما درختان باید مدت زمان بسیار بیشتری بگذرد تا بتوان محصولاتشان را برداشت کرد و در عین حال از کیفیت آنها کاشته نشود.
مرادمند به تعدد گلخانههای توری (Screen House) در استان اشاره و خاطرنشان کرد: تولید نهال با کیفیت در این گلخانه ها صورت میگیرد.
وی توسعه کشت نهال را از جمله برنامههای این سازمان برشمرد و اظهارداشت: کشت این محصول به اصطلاح به منزله پشتیانی باغها و صنعت کشاورزی است و حمایت از آن به توسعه باغها و افزایش محصولات میانجامد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی اصفهان افزود: از سوی دیگر افزایش تولید نهال در استان سبب تحقق شعار جهش تولید میشود و خودکفایی هرچه بیشتر در صنعت کشاورزی، صادرات و ارزآوری را به همراه خواهد داشت.
استان اصفهان با داشتن ۵۶۳ هزار هکتار اراضی کشاورزی معادل پنج درصد از مساحت استان و ۳.۵ درصد از اراضی کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است و با برخورداری از شرایط متنوع آب و هوایی، استعداد تولید انواع محصولات کشاورزی را دارد، بهگونهای که در مناطق گرم و خشک آن خرما، انار و پسته و در مناطق سرد و کوهستانیاش بادام و گردو و در مناطق معتدل و معتدل سرد، انواع محصولات دانهدار و هستهدار کشت میشود.
مجموع اراضی زراعی استان اصفهان حدود ۴۸۶ هزار هکتار است که در سالهای طبیعی از حیث بارندگی حدود۷۰ درصد آن به کشت محصولات زراعی مانند انواع غلات، حبوبات و محصولات علوفهای، جالیزی و انواع سبزی و صیفی و گیاهان زینتی اختصاص مییابد و تولید سالانه محصولات زراعی استان در شرایط عادی حدود چهار میلیون و پانصد هزار تُن برآورد میشود.
مجموع اراضی باغی این دیار نیز حدود ۸۰ هزار هکتار است و بطور عمده شامل انواع سیب درختی، انار، به، انگور، بادام، پسته، گلابی و زردآلوست و مجموع تولیدات باغی و گلخانهای استان در شرایط عادی حدود ۸۰۰ هزار تُن برآورد میشود.
از تولیدات شاخص محصولات کشاورزی استان میتوان به شیرخام با تولید یک هزار و ۴۴۳ تُن(رتبه اول کشور)، گوشت مرغ با تولید حدود ۲۰۰ هزار تُن و تخم مرغ ۱۰۵ هزار تُن در سال(رتبه دوم)، گوشت قرمز با تولید ۷۰ هزار تُن در سال(رتبه پنجم)، عسل هفت هزار و سیصد تُن در سال(رتبه سوم)، گوشت بوقلمون ۱۰ هزار تُن(رتبه اول) و شترمرغ با تولید هزار تُن در سال(رتبه دوم) در سال اشاره کرد.
همچنین در بخش ماهیان زینتی با تولید ۶۷ میلیون و پانصد هزار قطعه در سال(رتبه اول)، محصولات گلخانهای با تولید سالیانه ۳۰۲ هزار تُن(رتبه سوم)، پیاز با تولید سالیانه ۳۹۰ هزار تُن(رتبه دوم) و سیب زمینی با تولید سالانه ۵۲۸ هزار تُن(رتبه سوم) و سیب درختی با تولید سالیانه ۲۷۷ هزار تُن(رتبه چهارم کشور) و قارچ با تولید سالیانه ۱۳ هزار تُن(رتبه سوم) به این خطه اختصاص دارد.
نظر شما