به گزارش روز یک شنبه گروه فرهنگی ایرنا از ادارهکل روابط عمومی و امور بینالملل کانون هیات داوران بخش ویژه اسباببازیهای فرهنگبنیان متشکل از هادی اسماعیلی و علی کاشفیپور پس از بررسی آثار این حوزه چهار اثر را شایسته دریافت جایزه دانست.
جایزه رتبه اول بخش ویژه فرهنگبنیان به بازی رومیزی سفالگر محصول مشترک کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و شرکت هوپا به خاطر نگاه ویژه به بازسازی و بازآرایی بخشی از دستساختههای تاریخی و ملی ایران در دوران باستان و اسلامی و نگاه نو به بازیهای رومیزی در زمینهای فرهنگی و هنری تعلق گرفت.
بر همین اساس بازی رومیزی ایران من محصول گروه هزارتو نیز به خاطر نگاه ویژه به موضوع گردشگری و مروری بر جاذبههای آن جایزه دوم را بهدست آورد و رتبه سوم بهصورت مشترک به بازیهای سوداگران راه ابریشم از گروه هفتخوان برای نگاه فرهنگی و گرافیک ویژه بومی و کاشیچین به خاطر نگاه ویژه به جلوههای معماری ایرانی از مجموعه بازیدوست اختصاص یافت.
هیات داوران جایزه ویژه فرهنگبنیان در ششمین جشنواره ملی اسباببازی، علاوه بر شاخصهای عمومی از قبیل: طراحی بصری، کیفیت تولید و رعایت نکات ایمنی، نکات دیگری از جمله خاستگاه فرهنگی بازی و استفاده بهجا و غیرتصنعی از عناصر بومی، ملی و دینی در طراحی بازی، طرح پیامها و هنجارهای فرهنگی جامعه ایرانی اسلامی در جوهره بازی و پرهیز از ترویج پیامهای مخالف، ارایه پیوست برای توضیح عناصر فرهنگی بازی و اجتناب از نسخهبرداری یا اقتباس صرف را مورد توجه قرار دادند.
همچنین نوآوری و ایجاد تمایز در جنبههای مختلف بهخصوص داستان بازی و مأموریت آن، تکیه بر مهارتهای فکری و شناختی و ظرفیت طراحی و تولید محصولات جانبی و مکمل فرهنگی و هنری از دیگر شاخصهای ارزیابی این اسباببازیها عنوان شده است.
جشنواره ملی اسباببازی در یک نگاه
جشنواره ملی اسباببازی با هدف کمک به ساماندهی و رونق صنعت اسباببازی از سال ۱۳۹۴ آغاز به کار کرده است. ششمین جشنواره ملی اسباببازی در پاییز سال ۱۳۹۹ سال جهش تولید، با رویکردی نو در فضای مجازی و با هدف حمایت از کالای ایرانی و کمک به رونق تولید و با هدف برقراری ارتباط میان طراحان، تولیدکنندگان و سرمایهگذاران در حوزه اسباببازی با همراهی شورای نظارت بر اسباببازی فعالیت خود را شروع کرده است. بخش رقابتی، بخش علمی، نمایشگاه تخصصی دستاوردهای اسباب بازی ایرانی، نمایشگاه موسسات ترویج بازی و اسباب بازی و بازار اسباب بازی، قسمتهای مختلف این دوره از جشنواره را تشکیل میدهند.
برگزاری نشستها، کارگاهها و همایش علمی، انتخاب برترین اسباببازیهای ایرانی، از برنامههای متنوع این جشنواره است. دبیرخانه ششمین جشنواره ملی اسباب بازی با بهرهمندی از زیرساختهای فضای مجازی، این جشنواره را با نگاه توسعهای در راستای تحقق شعار سال «جهش تولید» برگزار میکند. کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با همکاری انجمن تولیدکنندگان اسباببازی، شورای نظارت بر اسباببازی ششمین جشنواره ملی اسباببازی را برگزار خواهند کرد.
تارنمای اینترنتی ششمین جشنواره ملی اسباب بازی، تا ۱۱ اسفند میزبان مخاطبان و علاقه مندان است.
در بخش فروش این جشنواره بیش از ۱هزار و ۲۵۰ اسباببازی و سرگرمی از ۱۴۰ تولیدکننده داخلی با توجه به شرایط سنی و موضوعهای مختلف ارایه شده است.
همزمان کارشناسان حوزه اسباببازیها نیز به صورت رایگان به مراجعهکنندگان برای انتخاب و خرید بهتر مشاوره میدهند و شماره تماس ۰۲۱۹۱۰۷۰۵۶۷ نیز برای پاسخگویی به پرسشهای مخاطبان در نظرگرفته شده است و همزمان ۷ نفر میتوانند با کارشناسان ارتباط تلفنی داشته باشند.
ششمین جشنواره ملی اسباببازی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از ۲۸ بهمن تا ۱۱ اسفند ۱۳۹۹ به صورت مجازی برگزار میشود.
نظر شما