احمد کرمی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: سد گاوی از نوع خاکی با هسته رسی است که حجم مخزن آن در تراز نرمال ۴۷.۷ میلیون مترمکعب خواهد بود.
وی افزود: این سد در ۲۵ کیلومتری شهر مهران در حال ساخت بوده و ارتفاع سد از پی ۱۰۲ متر و طول تاج آن حدود ۸۰۰ متر است.
معاون استاندار ایلام یادآور شد: هدف از اجرای این سد مشروب کردن چهار هزار هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان مهران، کنترل و ذخیرهسازی جریان نابهنگام و سیلابهای ورودی و توزیع مناسب آب از طریق احداث شبکه آبیاری و زهکشی است.
کرمی میزان پیشرفت فیزیکی این پروژه سدسازی را ۱۵ درصد عنوان کرد که برای تکمیل نهایی آن هفت هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
وی همچنین به روند ساخت سد میمه در شهرستان دهلران اشاره کرد و گفت: این سد نیز از نوع خاکی با هسته رسی است و عملیات ساخت آن از سال ۸۹ آغاز شده است.
معاون عمرانی استاندار ایلام اضافه کرد: حجم مخزن این سد در تراز نرمال ۷۵ میلیون مترمکعب است که برای تامین آب کشاورزی ۶ هزار هکتار از اراضی شهرستان دهلران احداث می شود.
کرمی میزان پیشرفت فیزیکی این پروژه را ۵۵ درصد عنوان کرد و اظهار داشت: امسال ۷۶ میلیارد ریال برای ادامه ساخت سد میمه تخصیص یافت ولی بهره برداری نهایی از آن به ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
به گزارش ایرنا، حجم مخازن سدهای استان پیش از فعالیت دولت یازدهم تنها ۷۰ میلیون مترمکعب بود که با اجرای چندین پروژه سدسازی این مقدار هم اکنون به سه میلیارد و ۵۱۵ میلیون مترمکعب افزایش یافته است.
قبل از دولت تدبیر و امید حدود ۶ هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال و ۵۰ میلیون یورو در حوزه امور آب استان ایلام سرمایهگذاری صورت گرفته بود اما در دولت های یازدهم و دوازدهم این رقم به بالاتر از ۱۰ هزار میلیارد ریال و ۲۴ میلیون یورو رسیده است.
تنها در ۲.۵ سال گذشته ۶ هزار و ۲۳۰ میلیارد ریال برای تامین آب در این استان سرمایهگذاری شده است.
هماکنون نیز روند اجرایی سدهای میمه، چناره، سیکان و گدارخوش به منظور استفاده هرچه بیشتر از منابع آبی استان ایلام در حال اجراست.
استان ایلام با وسعتی در حدود ۱۹۰۴۵ کیلومتر مربع حدود ۵.۱ درصد مساحت کل کشور و جمعیتی بالغ بر ۵۸۰ هزار نفر حدود ۷۳ صدم درصد جمعیت کشور را داراست.
ریزش های جوی بر پهنه جغرافیایی استان حدود هشت میلیارد مترمکعب در سال برآورد شده است که از آن ۹.۴ میلیارد مترمکعب (۶۱ درصد) تبخیر و تعرق می شود و ۲.۱ میلیارد متر مکعب (۱۵ درصد) نفوذ می کند ، ۹.۱ میلیارد متر مکعب (۲۴ درصد) نیز در رودخانه ها جریان می یابند.
نظر شما