عبدالرسول دریایی روز دوشنبه در بازدید از ظرفیتهای شیلاتی قشم در حوزههای صید، آبزیپروری و صنایع شیلاتی جزیره قشم اظهارداشت: مزرعه پرورش ماهی در قفس شرکت شریف دریا پویان قشم که توسط فارغ التحصیلان دانشگاه صنعتی شریف طراحی شده برای حدود ۳۰ نفر به صورت مستقیم شغل ایجاد میکند.
وی همچنین در بازدید از مرکز تکثیر میگو در سوزای قشم، ظرفیت اسمی این مرکز را حدود ۲۰ میلیون قطعه و ظرفیت اجرایی آن را ۲۰۰ میلیون قطعه بچه میگو اعلام کرد.
مدیرکل شیلات هرمزگان بیان داشت: این مرکز نیز برای افزون ۳۰ نفر اشتغال ایجاد میکند و با حمایتهای شیلات استان ضمن احداث سالنهای جدید ظرفیت تولید آن نیز افزایش یافته است.
دریایی در ادامه در بازدید از شرکت عمل آوری شهاب نقره ای در پارک زیست فناوری خلیجفارس قشم و فعالیت آن در زمینه ماهی خشک گفت: ورودی روزانه این شرکت بین ۸ تا ۱۰ تن است که روزانه افزون بر ۲ تا سه تن ماهی خشک تولید میکند.
وی اشتغال این شرکت را حدود ۲۰ نفر خواند که با صادارت ۲۵ تن در هر ۴۵ روز به کشورهایی ویتنام، مالزی و امارات توانسته ارزآوری خوبی برای کشور به همراه داشته باشد.
مدیرکل شیلات هرمزگان همچنین از شرکت عمل آوری مروارید شکیل قشم با ظرفیت ۵۰۰ تن و اشتغال ۳۰ نفر بازدید و دستورهای لازم در راستای پیگیری رفع موانع تولید این واحد صادر کرد.
پرورش ماهیان دریایی در قفس علاوه بر کمک به حفظ ذخایر آبزیان، به عنوان یکی از فرصتهای مناسب سرمایهگذاری در حوزه شیلات استان هرمزگان محسوب میشود که به صورت آزمایشی از سال ۸۶ در جزیره هنگام و بندر آفتاب اجرایی شد.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات سواحل هرمزگان به طول ۱۵۰ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در آب های خلیج فارس گسترده شده و به دلیل دارا بودن شرایط ویژه و برخورداری از امکانات مناسب، منطقه آزاد و دسترسی آسان تر به بازارهای صادراتی از نقاط مناسب برای سرمایهگذاری و تولید ماهی در دریا است.
در راستای رونق تولید درحوزه شیلات،مدیرکل شیلات هرمزگان نیز آذرماه امسال از راهاندازی طرح پنج هزار تنی پرورش ماهی در دریای صلخ قشم خبرداد و پیشبینی کرد تا پایان سال پنج هزار تن پرورش ماهی در قفس این طرح بهرهبرداری شود.
آبوهوای سواحل قشم به دلیل گرم و مرطوب بودن، وجود تنوع آبزیان متفاوت در آبهای خلیجفارس، نزدیکی به مناطق آزاد و مناطق صادراتی، قرارگیری تولید ماهی در قفس زمینه لازم را برای احداث مجتمعهای پرورش ماهی در قفس را داراست.
استان هرمزگان با ۲۲ بندر صیادی و بهرهمندی از ۴هزارو۵۰۰ فروند شناور صیادی، اشتغال پایدار برای ۳۱ هزار صیاد، صید سالانه افزون بر۲۷۰هزار تن انواع آبزی، ۳۰درصد بندرهای صیادی و ۳۶ درصد صید انواع آبزیان کشور را به خود اختصاص داده است که این آمارها نشان از جایگاه و اهمیت فعالیتهای شیلاتی این استان در کشور دارد.
نظر شما