به گزارش روز دوشنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، محمد علی کیانی، گفت: سال گذشته بخش بینالملل با نمایش پوششهای سنتی کشورهای مختلف حضور فیزیکی در جشنواره داشت اما امسال به دلیل شرایط کرونا و کوید ۱۹ این فرصت در فضای مجازی دنبال شد. بخش بین الملل با رویکرد پژوهش محور به منظور بهره برداری از ظرفیتهای بینالملل و تأثیرگذاری الگوهای اسلامی و ایرانی در دنیا به ویژه کشورهای مسلمان در این جشنواره فعالیت خودرا آغاز کرد.
وی هدف بخش بینالمللی جشنواره مد و لباس فجر را فراهم کردن زمینه گفتوگو، تعامل، آشنایی و تبادل ایده و تجربه بین طراحان ایرانی و خارجی اعلام و عنوان کرد: در این دوره با رویکرد پژوهش محور و به منظور بهرهبرداری از ظرفیتهای بینالمللی و تأثیرگذاری الگوهای ایرانی ـ اسلامی پوشش در دنیا به ویژه بر کشورهای مسلمان فعالیت بخش بینالملل انجام شد.
مدیرکل همکاریهای فرهنگی و امور ایرانیان خارج از کشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: دهمین جشنواره مد و لباس فجر با هدف نگاه به بازار داخلی و خارجی، ایجاد فضای رقابتی سالم بین طراحان عرصه مد و لباس در سطح بینالملل، تشویق طراحان به ارائه طرح و الگوهای به روز و نوآورانه، کمک به ارتقای سطح حوزه طراحی با الهام از نمادهای هنر ایرانی ـ اسلامی و کشف استعدادهای نو با حضور فعالان حوزه مد و لباس داخلی و خارجی هرساله برگزار شد.
نمایشگاه مد و لباس فجر؛ فرصتی برای همدلی بیشتر ملتها
کیانی برگزاری نمایشگاه مد و لباس فجر را فرصتی جهت آشنایی کشورهای خارجی با اوج هنر و خلاقیت طراحان ایرانی و نیز تبادل نظر فرهنگی و معرفی ارزشهای فرهنگی ایران عنوان و از ارسال و انعکاس فراخوان جشنواره مد و لباس فجر در ۸۰ نمایندگی فرهنگی ایران در ۶۵ کشور خارجی خبر داد و گفت: سفارتخانهها و رایزنی های فرهنگی ایران در خارج از کشور نیز این فراخوان را منعکس کردند تا سایر کشورها با برگزاری این رویداد در ایران آشنا شوند.
وی از استقبال طراحان و فعالان فرهنگی تعداد قابل توجهی از کشورها برای همراهی و ارتباط با جشنواره مد و لباس فجر خبر داد و گفت: نمایندگان فرهنگی کشورمان در ۱۲ کشور تاکنون طراح و افراد صاحب سبک و استادان دانشگاه به ما معرفی کردند و وبینارهایی با حضور خانم سیده مرضیه شفاپور، رییس دهمین جشنواره مد و لباس فجر و رییس کارگروه ساماندهی مدو لباس کشور، صدیقه پاک بین، دبیر دهمین جشنواره مد و لباس فجر و طراحانی از کشورهای فرانسه، ژاپن، قرقیزستان، افغانستان، آذربایجان، روسیه و اندونزی و چندین کشور دیگر برگزار شد و همچنان این وبینار ادامه خواهد داشت.
مدیرکل همکاریهای فرهنگی و امور ایرانیان خارج از کشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ادامه داد: بیش از ۲۰ طراح مطرح کشورهای مختلف از جمله کشورهای ترکیه و ایتالیا و طراحانی از کشورهای آفریقایی برای برگزاری وبینار مشترک با طراحان ایرانی اعلام آمادگی کردند اما زمان محدود نمایشگاه امکان برگزاری همه این نشستها را فراهم نکرد، اما وبینارهای برگزار شده در ایران مورد استقبال خیلی خوب مخاطبان قرار گرفت.
وی با تأکید بر اینکه فضای مجازی قدرت نرمی است که نباید از آن غفلت کرد، گفت: بر همین اساس پیشنهاد کردیم دبیرخانه دائمی بخش بینالملل در حوزه مد و لباس ایرانی ـ اسلامی را تشکیل دهیم و نه فقط در دوره جشنواره بلکه در طول سال و هر ماه حداقل با دو نفر از طراحان مطرح، صاحبان برندها و سبکهای مختلف طراحی لباس و مسئولان مد و لباس کشورهای مختلف وبینار تخصصی جهت آشنائی با طراحان برگزار کنیم.
لزوم ایجاد فرصتهای مطالعاتی بین المللی
کیانی تصریح کرد: جشنواره بین المللی مد و لباس فجر در حال فراهم کردن زمینه برقراری ارتباط علمی و قوی طراحان ایرانی و خارجی است. از سوی دیگر طراحان شرکت کننده در وبینارهای بخش بینالملل همه اساتید دانشگاه بودند و میتوان زمینه تبادل دانشجو و استاد بین دانشگاههای ایرانی و خارجی و اعطای فرصتهای مطالعاتی به پژوهشگران ایرانی و خارجی در حوزه مد و لباس اسلامی را فراهم کرد.
استفاده از ظرفیت رایزنان فرهنگی ایران برای معرفی مد و لباس ایرانی ـ اسلامی در خارج از کشور
وی با اشاره به اینکه ادارهکل همکاریهای فرهنگی و امور ایرانیان خارج از کشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی عضو اصلی کارگروه شورای سیاستگذاری بخش ساماندهی مد و لباس کشور هم هست، گفت: ایرانیان خارج از کشور نیز علاقه زیادی به لباسهای اصیل ایرانی دارند، ایرانی تبارهای زیادی هم در حوزه مد در جهان فعال هستند که میتوان ارتباط همه آنها را با فعالان و تولید کنندگان لباس و زیورآلات ایرانی فراهم کرد.
کیانی اظهار امیدواری کرد با استفاده از ظرفیت رایزنان فرهنگی خارج از کشور حوزه مد و لباس ایرانی ـ اسلامی بهتر به جهان معرفی و جذابیت بینالمللی فرهنگی ایران به خوبی به نمایش گذاشته شود.
وی تصریح کرد: از ظرفیت مد و لباس ایرانی ـ اسلامی میتوان در نمایشگاههای بینالمللی مد جهان استفاده کرد. ما میتوانیم دیپلماسی فرهنگی مد و لباس ایرانی ـ اسلامی را فعال و اقتصاد فرهنگ و هنر را به سود تولیدکنندگان ایرانی رونق دهیم و اقتصاد را با فرهنگ و هنر گره بزنیم و بستر سازی مناسبی نیز صورت گیرد.
دبیر بخش بینالملل دهمین جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر کشور همچنین گفت: ما میتوانیم از برگزیدگان جشنواره فجر و برندهای موفق ایرانی در هفتههای فرهنگی ایران در سایر کشورها دعوت کنیم تا تولیدات و هنرشان را در خارج از کشور هم به نمایش بگذارند. این ارتباط میتواند فرصتی برای برندسازی طراحان ایرانی در حوزه بینالملل هم فراهم کند.
مدیرکل همکاریهای فرهنگی و امور ایرانیان خارج از کشور خاطر نشان کرد: پوششهای انسان در سرزمینهای دور و اقوام مختلف بر اساس ایدهها، باورها، اعتقادات، مناسبتها و آیینها و مذاهب متفاوت است. بدین خاطر به عنوان شاخص در تبیین ارزشهای فردی و اجتماعی، نشانه هویت و جایگاه فکری و فرهنگی محسوب میشود.
وی افزود: کشور پهناور ایران که دارای اقوام و طوایف مختلفی است و در جوامع شهری، روستایی و عشایری در بخش زنان و مردان پوششهای زیبایی دارند با شرکت در این نشستها و نمایشگاهها علاوه بر کسب درآمد و فروش محصولات پیام آوران ارزشها، اعتقادات و آئینها سنتی و اسلامی هستند.
براساس اعلام سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، وی در ادامه سخنانش، مطرح کرد: ما میتوانیم در حوزه مد و لباس با دیپلماسی هنر و فرهنگی و یا حتی دیپلماسی لباس اقوام و حتی مد و لباس ارتباط خوبی با حوزه بین الملل داشته باشیم. در بحث معرفی لباس اقوام بین کشورها استقبال و پیشنهادات خوبی مطرح است که میتوان از این فرصت و ورود به چرخه تولید در عرصه بین الملل استفاده کرد.
کیانی در خاتمه گفت: هدف نهایی در این بخش، تلاش بر این بود تا از طراحان کشورهایی که فرهنگ پوشش آنها با لباسهای مردم ایران همخوانی و شباهت بیشتری دارد دعوت به عمل آید و بیان نگاه طراحان در جهان به آفرینش نقوش منسوجات و فرمهای پوشش، بررسی چگونگی اندیشه در طراحی و اجرای یک اثر پوششی، ایجاد فضایی برای ارائه طرحها و ایدههای طراحان با حضور کارشناسان، قیاس توانایی طراحان داخلی با طراحان بین المللی و آسیب شناسی طرحهای موجود فعلی در جامعه، مهم ترین اهداف بخش بینالملل بود.
دهمین جشنواره بین المللی مد و لباس در یک نگاه
دهمین جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر عصر از ۲۸ بهمن با حضور مرضیه شفاپور دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس، هاکوپیان، صدیقه پاکبین دبیر این رویداد با بازدید از غرفه های فعالان حوزه مد و لباس در برج آزادی به صورت رسمی آغاز به کار کرد.
این جشنواره که تا ۲ اسفند ادامه داشت. بخش بینالملل آنزاز روز دوشنبه ۲۷ بهمنماه در قالب «وبینار» آغاز شده بود.
مرضیه شفاپور دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در مراسم افتتاح دهمین جشنواره مد و لباس فجر در گفتگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا گفته بود: ۸۰ مرکز فعال در حوزه مد و لباس، برای داشتن غرفه در نمایشگاه جشنواره مد و لباس فجر درخواست کردند که به دلیل رعایت پروتکلهای بهداشتی حدود ۴۰ غرفه در مجموعه برج آزادی حضور دارند.
وی گفته بود: فعالیت دبیرخانههای غیرمتمرکز یکی از مهمترین رخدادهای این دوره از جشنواره است که در حال حاضر استان های تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، مازندران ،هرمزگان خراسان رضوی، فارس و کرمانشاه در این رویداد مشارکت دارند.
رئیس دهمین جشنواره مد و لباس فجر در ادامه، تحقق اصول و سیاستهای کلان فرهنگی و هنری نظام جمهوری اسلامی ایران در حوزه مد و لباس در کنار رونق اقتصادی و کمک به رشد و توسعه صنایع خلاق دراین حوزه از اهداف کارگروه مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
شفاپور یادآور شد: جشنواره بین المللی مد و لباس فجر بزرگترین رویداد تخصصی در عرصه مد و لباس کشور است که هر ساله به مناسبت پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران در بخشهای مختلف برگزار میشود.
رونمایی از مجموعه "ایران دخت" در قالب ۱۰ اثر از نمادهای فرهنگی و تاریخی سراسر کشور، برگزاری بخش ویژه سردار سلیمانی در حوزه طراحی و ساخت زیورآلات، برگزاری مسابقه زنده از ایده تا اجرا طی چهار روز در بخشهای مانتوی اجتماع، پیراهن مردانه، بالاپوش و چادر زنانه و تقدیر از تنی چند از پیشکسوتان عرصه طراحی پارچه، لباس و سوزندوزی از دیگر بخشهای دهمین جشنواره مد و لباس فجر است.
دهمین جشنواره مد و لباس فجر با شعار «هر گوشه کاشان بهشتی است جهان را» در بخشهای رقابتی و غیر رقابتی قرار بود از ۲۵ بهمن تا اول اسفند برگزار شود که با تغییرات صورت گرفته این جشنواره از ۲۸ بهمن تا ۲ اسفندماه سال جاری در بوستان گفتگو برگزار شد.
نظر شما