پنجم اسفندماه و مهمترین خبرهای کرونایی در استان‌ها

استانها- ایرنا - آنچه که مردم را با نزدیک شدن به ایام نوروز ۱۴۰۰ تهدید می‌کند عادی‌انگاری نسبت به رعایت شیوه‌ نامه‌های بهداشتی است، پروتکل هایی که اگر جدی رعایت نشود به‌طور حتم سیر صعودی میزان مبتلایان و جانباختگان و تغییر رنگ بندی‌ شهرها و اعمال محدودیت‌های جدید را به همراه خواهد داشت.

بیش از یکسال است که از شیوع ویروس کرونا در کشور می‌گذرد و پس از فراز و فرودهای مختلف، اینک وارد مرحله جدیدی از همه‌گیری با ظهور ویروس‌های جهش یافته نظیر کرونای انگلیسی و آفریقایی شده است که هر گونه بی‌توجهی و عادی انگاری مردم نسبت به شرایط موجود می‌تواند باعث قرمز شدن وضعیت بیشتر شهرها شود و یکبار دیگر روزهای بد از دست دادن عزیزان را برای تک تک ما رقم بزند .

ابتلای تعدادی از هموطنان به ویروس جهش یافته انگلیسی نشان دهنده آن است که اگر در مدیریت کرونا غفلت و سهل‌انگاری صورت گیرد، این ویروس در کشور جای پای خود را بیش از پیش باز کرده و دوباره میزان آمار مبتلایان، بستری‌ها و مرگ و میرها افزایش خواهد یافت و هزینه‌های سنگینی را به فضای کسب و کار و همچنین کادر درمان وارد خواهد کرد.

آغاز واکسیناسیون کرونا نباید مردم را نسبت به ریشه کنی سریع این ویروس خوش‌بین کند چرا که باید در نظر داشت که اگر به اندازه همه جمعیت کشور، واکسن وارد شود، دستکم ۶ ماه اثربخشی فرآیند واکسیناسیون زمان خواهد برد.

 تعطیلات نوروزی، افزایش تجمعات ، دورهمی‌ها و ترددها، حضور در مراکز خرید و بازارها و همچنین سفرهای نوروزی در ایام پیش‌رو می‌تواند موج چهارم شیوع کرونا را شتاب بخشد که به نظر می‌رسد پیش از تصاعدی شدن آمار مرگ‌های روزانه و افزایش شمار مبتلایان، محدودیت‌های کرونایی باید تشدید شود و نظارت جدی‌تری بر رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی صورت بگیرد.

نوع جدید ویروس کرونا که «B.۱.۱.۷» نام دارد، برای اولین بار آذر ماه در انگلیس مشاهده شد و اکنون در بسیاری از کشورها گسترش یافته است.ویروس انگلیسی به شدت مسری و کشنده بوده و قدرت سرایت آن ۱۰ برابر بیشتر از ویروس قبلی و دوره نهفتگی آن کوتاهتر و قدرت واگیری ویروس بیشتر شده است.

در روزهای اخیر شاهد انتشار خبرهایی از شیوع ویروس کرونای انگلیسی در برخی استان‌ها و جانباختن تعدادی از شهروندان بر اثر آن هستیم که با توجه به سرعت و تهاجمی بودن این ویروس باید اهتمام بیشتری بر رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی صورت گیرد.

اما در استانها با توجه به بیماری زایی بیشتر ویروس جهش یافته انگلیسی، معاون دانشگاه پزشکی بوشهر از مردم خواسته تا با رعایت پروتکل‌های بهداشتی مانع شیوع این ویروس جهش یافته شوند.

دکتر عبدالمحمد خواجه ئیان  افزود:هرچند تاکنون هنوز موردی از ویروس جهش یافته انگلیسی در استان بوشهر یافت نشده‌است اما عمده نگرانی ما از این ویروس جدید این است که با توجه به همسایگی این استان با خوزستان اگر گردش آن سرعت گیرد با توجه به تهاجمی‌تر بودن این ویروس نسبت به نوع قبلی اپیدمی ایجاد و بیشتر رده سنی پایین‌تر از ۴۰ سال درگیر می‌شوند.

وی بیان کرد: روند افزایشی بیماری در استان بوشهر بیانگر بی توجهی به پروتکل‌های بهداشتی است و اگر این امر رعایت نشود این استان نیز خیلی زود به سرنوشت خوزستان مبتلا می‌شود.

 فرماندار شهرستان محلات هم وضعیت این شهرستان در شیوع کرونا را شکننده دانست و گفت :کوچکترین اهمال در رعایت دستورات بهداشتی، برپایی دورهمی های شبانه و کوتاهی در رعایت محدودیت‌های ترافیکی می‌تواند این شهرستان را در فهرست مناطق نارنجی کرونا وارد کند.

محمدرضا ناظری افزود: محلات در رنگ‌بندی کرونا وضعیت زرد دارد و انتظار است که شهروندان با رعایت موازین بهداشتی کادر درمان را یاری داده و از بحرانی شدن اوضاع جلوگیری کنند.


مراسم معنوی اعتکاف در بسیاری از نقاط کشور با توجه به شیوع ویروس کرونا و حفظ سلامت مردم لغو شده است.

حجت الاسلام علی اکبر انصاری راد مدیر کل تبلیغات استان هرمزگان هم گفت : باتوجه به شیوع ویروس کرونا و احتمال ابتلا مردم به این ویروس در فضاهای بسته و پرجمعیت مساجد و ضرورت حفظ جان معتکفان و همچنین باتوجه به تاکید مسوولان حوزه بهداشت و درمان استان و ستاد مدیریت بحران، مراسم اعتکاف در هیچ کدام از شهرهای استان برپا نمی‌شود.

در آستانه نوروز و انجام سفرهای نوروزی با توجه به شیوع کرونا، معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان گفت: طرح سفر ایمن در نوروز خدمات سفر و گردشگری به صورت محدود و کنترل شده در استان‌ها و شهرهایی که مبدا و مقصد به لحاظ شیوع ویروس کرونا در وضعیت مساعد و مناسب باشد اجرایی خواهد شد.

فایقه اتابک اظهار داشت: ستاد استانی کرونا هرمزگان هم براساس وضعیت این استان در خصوص اجرا شدن یا نشدن طرح سفرهای ایمن و مسوولانه تصمیم گیری خواهد کرد.

وی یادآور شد: طرح سفرهای ایمن و مسوولانه در جهت ساماندهی و نظارت بر سفرها و تورها و جلوگیری از سفرهای غیر مجاز در زمان کرونا مصوب شده و مشروط به بهبود شرایط کرونایی در کشور است.

 استاندار یزد هم گفته  برنامه ریزی ها و مصوبه های نشست خدمات سفرهای نوروزی با توجه به شرایط استان از لحاظ شیوع ویروس کرونا و ابتلای افراد به بیماری کووید ۱۹ اجرا می شود.

محمدعلی طالبی در نشست مدیریت خدمات سفر استان افزود: به دلیل وضعیت موجود ممکن است محدویت های بیشتری در ایام تعطیلات نوروزی برای ورود مسافران اعمال شود. 

وی  با اشاره به هشدار دکتر سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نسبت به ایجاد شرایط مشابه در برخی استان‌ها همانند خوزستان در جنوب غربی کشور، افزود: از جمله استان‌هایی که به آن اشاره شد، یزد است که بعد از یک تا  ۲ هفته آینده از خوزستان این احتمال وجود دارد که ابتلای افراد به کرونای جهش یافته نوع انگلیسی در آن مشاهده شود. 

وی همچنین با اشاره به لزوم پیشگیری از شیوع موج چهارم کرونا، خصوصا کرونای جهش یافته از نوع انگلیسی گفت: نظارت‌ها برای رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در استان افزایش می یابد.

از کرمانشاه و به نقل از  معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی آمده است که هیچ موردی از کرونای انگلیسی در استان مشاهده نشده است و باتوجه به تشدید نظام مراقبت بیماری‌های واگیر در روزهای گذشته نمونه‌هایی از افراد مشکوک به گونه جهش‌یافته موسوم به کرونای انگلیسی به آزمایشگاه مرجع تهران ارسال شد.

دکتر «ابراهیم شکیبا» با بیان اینکه روز گذشته در رسانه‌ها نام کرمانشاه به عنوان استانی که مورد بیمار مبتلا به کرونای انگلیسی در آن تشخیص داده شده، قید گردیده بود، گفت: از آنجا که تاکنون موردی از این ویروس در استان ثبت نشده است، بنا بر بررسی‌های انجام شده مشخص شد که این امر مربوط به ثبت اشتباه محل زندگی یک بیمار بوده که توسط استان آذربایجان شرقی به اشتباه استان کرمانشاه به عنوان محل زندگی فرد در سامانه قید شده است.

وی افزود: بررسی ها مشخص کرد که این فرد کرمانشاهی نبوده و اهل استان دیگری است و وزارت بهداشت نیز تذکر لازم را به استان ثبت کننده در زمینه این خطای ثبت اطلاعات داده است.

رییس کمیته اطلاع‌رسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه هم با بیان اینکه آمار بستری‌های کرونایی در استان رو به افزایش است، گفت: ‌اکنون ۱۶۴ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در مراکز درمانی استان بستری هستند.

مهدی محمدی افزود: شهرستان های پاوه، کنگاور، سنقر و کلیایی، هرسین، اسلام آبادغرب و سرپل ذهاب هم اکنون در وضعیت زرد قرار دارند.وضعیت شهرستان های ثلاث باباجانی، دالاهو، صحنه، قصرشیرین، کرمانشاه، گیلانغرب، جوانرود و روانسر نیز آبی است.

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا کرمانشاه هم اعلام کرد: بیمارستان‌های این استان به منظور مقابله با پیک چهارم بیماری کووید ۱۹ و نوع انگلیسی آن در آماده باش به سر می‌برند.

در مراغه و به گفته رییس ستاد مقابله با کرونای این شهر ، شمار بیماران سرپایی مبتلا به کووید ۱۹ در این شهرستان رو به افزایش است و از افراد صاحب نفوذ و رسانه‌ها خواسته شده تا مردم را به رعایت حداکثری پروتکل‌های بهداشتی دعوت کنند تا از بازگشت محدودیت‌ها جلوگیری شود. 

سیدعلی موسوی اظهار داشت: در زمان حاضر روزانه حدود ۳۰ بیمار سرپایی مبتلا به کووید ۱۹ به مراکز درمانی شهرستان مراجعه می‌کنند و اگر تعداد آنان بیشتر شود، به طور طبیعی ظرفیت بیمارستان‌ها تکمیل و محدودیت‌ها افزایش خواهد یافت.

«موسوی» معاون استاندار آذربایجان‌شرقی و فرماندار ویژه مراغه هم از مردم خواست تا طی روزها و هفته‌های آینده از سفرهای غیرضروری خودداری کنند.

 رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز روز گذشته از شناسایی یک فرد مبتلا به کرونای انگلیسی در آذربایجان‌شرقی خبر داد و ابراز امیدواری کرد ساکنان استان پروتکل‌های بهداشتی را با حساسیت بیشتری رعایت کنند.

به گفته «محمدحسین صومی»، یک شهروند اهری با سابقه مسافرت به کشور عراق در روزهای اخیر تحت بررسی و آزمایش‌های لازم قرار گرفته و از نظر ویروس جهش‌یافته کرونای انگلیسی مثبت شناخته شده است.

از گیلان هم خبر رسیده که نتیجه تست کرونا خانواده فرد فوت شده به کرونای انگلیسی در گیلان منفی شده است .

به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: نتیجه تست ١٢ نفر از افراد در تماس با فرد فوت شده به دلیل کرونای جهش یافته انگلیسی در گیلان منفی شد.

دکتر آیتین حیدرزاده افزود : به دلیل اهمیت موضوع تست تعداد دیگری را به انستیتو پاستور ارسال کردیم تا بررسی نهایی شود.  

در اصفهان هم  معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری با اشاره به ویروس جهش یافته کرونای انگلیسی در کشور گفت که کنترل این نوع ویروس باید مورد توجه قرار گرفته و نظارت‌ها در این استان تشدید شود.

 حیدر قاسمی در کمیته نظارتی ستاد کرونا در سالن جلسات استانداری افزود: اصفهان کانون تردد و مبادلات در حوزه اجتماعی، فرهنگی، اداری و تجاری است از این رو نباید عادی انگاری در جامعه بوجود آید.

وی با بیان اینکه سفرها و جابه جایی در ایام تعطیلات نوروزی باید برنامه ریزی و کنترل شده باشد، خاطرنشان کرد: مجموعه اتاق اصناف و اتحادیه‌ها به ویژه اتحادیه املاک و مسکن با همکاری شهرداری مسافران را هدایت شده و سازمان یافته در هتل‌ها اسکان دهند.

شناسایی ۲ مورد کرونای انگلیسی در اصفهان خبر دیگر این استان بود که سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان آن را اعلام کرد و گفت : آزمایش تعیین توالی این ۲ مورد مشکوک در حال انجام است اما نتیجه تست اولیه آنها با استفاده از کیت های تشخیصی ویژه ای که در اختیار اصفهان قرار گرفت، مثبت بود.

آرش نجیمی این ۲ بیمار را یک کودک ۹ ساله و یک فرد بزرگسال معرفی کرد و اظهار داشت: کودک ۹ ساله مبتلا به این ویروس بیمار سرپایی است اما فرد بزرگسال در یکی از بیمارستان های استان بستری است.

در استان اصفهان شهرستان اردستان در وضعیت نارنجی (پر خطر)، ۱۵ شهرستان اصفهان، کاشان، آران و بیدگل، خمینی شهر، خوانسار، دهاقان، سمیرم، شاهین شهر و میمه، شهرضا، فریدن، فریدونشهر، فلاورجان، مبارکه، نجف آباد و نطنز در وضعیت زرد (خطر متوسط) و هشت شهرستان در وضعیت آبی (کم خطر) قرار دارد.

در تهران هم اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با ویروس کرونا در مترو ادامه دارد که این خبر را مدیرعامل شرکت بهره برداری مترو تهران و حومه اعلام کرد.

فرنوش نوبخت مدیرعامل شرکت بهره برداری مترو تهران و حومه افزود: برای جلوگیری از انتشار ویروس کرونا از همان روزهای ابتدایی در جهت افزایش رعایت بهداشت اقدام به جمع آوری آبخوری ها، دستگیره های تبلیغاتی قطارها، تعطیلی اتاق های مادر و کودک، نصب بر چسب های رعایت فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک در ایستگاه ها و قطارها کردیم.

 فرماندار سلسله هم از ممنوعیت  ورود خودرو با پلاک غیربومی به این شهرستان و برگزاری هرگونه تجمعی، به منظور کاهش شیوع ویروس کرونا تا اطلاع ثانونی خبرداد.

 مرتضی مهدوی کیا  در جلسه کارگروه سلامت شهرستان اظهار داشت: مردم باید با توجه به مشاهده مواردی از ابتلا به کرونای انگلیسی در استان‌های همجوار لرستان، خطر این ویروس جهش یافته و رعایت پروتکل‌های بهداشتی را جدی بگیرند. 

وی گفت: باتوجه به در پیش بودن ایام نوروز و گردشگرپذیری شهرستان، مراقبت های لازم باید تشدید شود تا از موج جدید و جهش یافته ویروس به سلامت عبور کنیم.

 رییس بسیج جامعه پزشکی استان البرز نیز با اشاره به احتمال سیر صعودی درگیری هموطنان به ویروس کرونا، گفت: بیشتر مراکز درمانی و بیمارستان های استان آمادگی پذیرش و بستری بیماران کرونایی را دارند.

علی جمال محمدی  با بیان اینکه این روند در بعضی از استان ها شدت بیشتری دارد، گفت: این وضعیت در البرز هم منجر شد به اینکه بیشتر شهرستان هایی که در وضعیت آبی قرار گرفته بودند در یک پروسه زمانی کوتاه از وضعیت آبی خارج و در وضعیت زرد قرار بگیرند.

وی در ادامه به ورود کرونای انگلیسی به البرز و فوت سه بیمار در نتیجه این ویروس اشاره کرد و افزود: در بررسی های انجام شده مشخص شد که این سه نفر بومی استان نبوده و یا برای درمان و یا مسافرت به این استان آمده بودند ولی همین امر موجب بروز خطرات جدی برای هموطنان البرزی شده است.

سخنگوی ستاد مدیریت کرونا در خوزستان نیز گفت: فعلا دستوری مبنی بر قرنطینه و تعطیلی استان دریافت نکردیم ولی ستاد ملی کرونا بر شدت اعمال محدودیت ها در استان تاکید دارد.

 دکتر فرهاد ابول نژادیان اظهار داشت: تصمیم‌گیری در خصوص قرنطینه و تعطیلی استان در حیطه اختیارات ستاد ملی کرونا است. ما روزانه گزارشهای لازم از وضعیت بیمارستانها و آمار مراجعات را برای ستاد ملی و شخص وزیر بهداشت ارسال می‌کنیم و مرتب با مسئولان کشوری در تماس هستیم.

وی افزود: تلاش بر این است که با ایجاد محدودیت‌های شدید فعلاً از قرنطینه استان جلوگیری شود به همین دلیل حلقه محدودیت‌ها در استان روز به روز تنگ‌تر می شود. در هفته گذشته جدیت لازم نزد برخی از مسئولان سیاسی استان وجود نداشت و برخی از سازمان ها و ادارات پای کار نبودند اما اکنون شرایط بهتر است.

ابول نژادیان گفت: ظرف ۲۴ ساعت گذشته در ۶۲ مرکز منتخب و جامع سلامت استان، سه هزار و ۱۰۰ مراجعه کننده داشتیم و حدود هشت هزار و ۵۰۰ تست انجام شد که در نوع خود یک رکورد است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز بیان کرد: در حال حاضر رعایت پروتکلهای بهداشتی به میزان ۶۵ درصد در استان انجام می شود ولی اگر می خواهیم سرعت انتشار بیماری را کنترل کنیم باید میزان رعایت پروتکل های بهداشتی بیش از ۸۵ درصد باشد که این کار با همت و همراهی مردم عملیاتی خواهد شد.

رییس دانشکده علوم پزشکی آبادان نیز اعلام کرد که شهرستان شادگان با ۱۰۷ بیمار کووید ۱۹ در ۲۴ ساعت گذشته بیشترین تعداد ابتلا به ویروس کرونا در جنوب غرب خوزستان را به خود اختصاص داده است.

 شکرالله سلمان زاده بیان کرد: از ظهر روز گذشته تا ظهر امروز ۲۱۲ مورد جدید مثبت کووید ۱۹ در شهرستان‌های تابع دانشکده آبادان شناسایی شدند که ۵۹ بیمار در آبادان، ۴۶ بیمار در خرمشهر و ۱۰۷ بیمار در شادگان است.

 در اردبیل هم وضعیت شیوع کرونا نسبتا ثابت است اما تعدادی بستری ها آرام آرام افزایش می یابد بطوریکه در شبانه روز گذشته  ۲۵ نفر در مراکز درمانی بستری شدند و  یک نفر دیگر نیز جان باخت.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل  با بیان اینکه ۱۷۴ نفر مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان بستری هستند، اضافه کرد: از این تعداد  ۵۰ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه  تحت مراقبت قرار دارند.

به گفته دکتر شهرام حبیب زاده ، هم‌اکنون کل استان اردبیل در زمینه شیوع کرونا در وضعیت آبی و زرد قرار دارد؛ هشت شهرستان بیله‌سوار، سرعین، اصلاندوز، کوثر، نیر، نمین، انگوت و گرمی در وضعیت آبی (وضعیتی بین سفید و زرد) و چهار شهرستان اردبیل، خلخال و مشگین‌شهر و پارس‌آباد در این استان در وضعیت زرد قرار دارند.

وی بیان کرد: وضعیت شیوع کرونا در استان اردبیل همچنان شکننده است و در صورت بی‌توجهی شهروندان به رعایت مقررات مقابله با کرونا، تبعات خطرناکی را به دنبال خواهد داشت و مردم نباید گرفتار عادی‌انگاری بیماری شوند.

در میان اخبار ناخوشایند شیوع ویروس جهش یافته انگلیسی معاون غذا و داروی کرمانشاه از جهش ۱۰۰ ساله در واکسن‌سازی ایران خبر داد و گفت :اگر تلاش متخصصان داخلی به نتیجه برسد، تا پایان سال آینده همه مردم در مقابل ویروس کرونا واکسینه می‌شوند.

دکتر قباد محمدی  با اشاره به صدور مجوز کارآزمایی بالینی برای چند شرکت واکسن سازی داخلی گفت: اگر تلاش این شرکت ها به ثمر بنشیند و واکسن کرونای تولیدی آن‌ها، تأیید نهایی سازمان غذا و دارو را دریافت کند، به‌جرأت می‌توان گفت که در طی این یک‌ سال ایران به پیشرفت صدساله در ساخت واکسن دست یافته که یک جهش علمی شگرف خواهد بود.

وی  با بیان این‌ که انتظار دریافت واکسن به اندازه کافی از سایر کشورها بیهوده است، گفت: بی‌شک اگر ما فرآیند ساخت واکسن کرونا را آغاز نمی‌کردیم و منتظر خرید واکسن از کشورهای دیگر می‌ماندیم، هرگز نیاز ایرانیان تامین نمی شد اما وقتی آن‌ها مشاهده کردند که ایران به پیشرفت‌های خوبی در ساخت واکسن رسیده، اقدام به فروش واکسن به ما کردند.

محمدی ابراز امیدواری کرد که با به نتیجه رسیدن واکسن‌های داخلی، تا پایان سال آینده همه مردم در مقابل ویروس کرونا واکسینه شوند.

گزارش هایی با محوریت کرونا 

ناقوس کرونای انگلیسی؛ گم شده در هیاهوی روزهای پایانی سال

اظهار امیدواری پزشکان البرزی برای همگانی شدن واکسیناسیون کرونا

اسفند سخت برای کرمانشاه در سایه کرونای انگلیسی

کارنامه سازمان بهشت زهرا (س) در یک سالگی کرونا

ایلام؛ همجوار با بحران

اسفندماه اندیمشک با طعم تلخ کرونا

آمارهای جدید وزارت بهداشت / کرونا جان ۹۱ نفر دیگر را  گرفت

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون یک میلیون و ۵۹۰ هزار و ۶۰۵ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۹۱ نفر از بیماران مبتلا در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در ایران به ۵۹ هزار و ۶۶۳ نفر رسیده است.

سیما سادات لاری روز سه شنبه با اعلام آخرین آمار مبتلایان و جانباختگان کرونا در ایران افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (پنجم اسفند ۱۳۹۹) بر اساس معیارهای قطعی تشخیص  هشت هزار و ۳۳۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و ۷۸۲ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۵۹۰ هزار و ۶۰۵ نفر رسید.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: تاکنون یک میلیون و ۳۵۸ هزار و ۵۴۱ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. همچنین سه هزار و ۶۹۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون ۱۰ میلیون و ۵۵۹ هزار و ۹۶ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

لاری گفت: هم اکنون ۱۱ شهرستان قرمز، ۵۲ شهرستان نارنجی، ۲۱۷ شهرستان زرد و ۱۶۸ شهرستان آبی هستند و شهرهای آبادان، اهواز، بندر ماهشهر، خرمشهر، دزفول، دشت آزادگان، رامهرمز، شادگان، شوشتر، کارون و هویزه در وضعیت قرمز قرار دارند.

ویروس کرونا موسوم به «کووید۱۹» اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ (۲۴ اذر ۱۳۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

بیماری کووید ۱۹ بر اساس آمار رسمی کشورها ویروس کرونا تاکنون بیش از ۱۱۲  میلیون نفر را در دنیا مبتلا کرده و بیش از دو میلیون و ۴۸۵ هزار نفر نیز بر اثر بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست داده‌اند. 

ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می‌شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی وچشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف می‌شوند.

جهش ویروس کرونا در انگلستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماری‌زایی و مرگ و میر آن شده، نگرانی‌های جدیدی را در جهان به وجود آورده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha