به گزارش ایرنا، تعلل در اجرای محدودیت های بازار نوروزی در حالی است که از حدود ۱۵ روز گذشته، بازار در استان به ویژه مرکز استان کاملا حال و هوای نوروزی گرفته است و ترافیک های چند ساعته برای این شهر کوچک ایجاد شده است.
ازدحام جمعیت شانه به شانه در پیاده رو ، مغازه ها، مراکز خرید و حتی خیابان بسیار زیاد است و همین افراد استفاده از حمل و نقل عمومی را به عامل پرخطری برای گسترش کرونا در فروردین تبدیل کرده اند.
زنان، مردان و کودکانی که با خریدهای نوروزی خود، در تاکسی و سواری می نشینند و به واسطه سرمای عصر و شب هنگام خرم آباد، شیشه ها نیز چندان پایین نیست و جریان هوا هم فرصتی برای تازه شدن ندارد، از طرفی حجم خودرو موجب تشدید ترافیک شده است و این افراد باید دست کم ۳۰ دقیقه را کنار یکدیگر بنشینند.
بدون شک در این مدت صبحت در مورد خرید و شلوغی، گرانی کالا و تخفیف های خرید، بازار گرمی در تاکسی دارد و همین هم عامل مضاعفی بر شیوع دوچندان که نه، چندین برابری کرونای فرصت طلب می شود.
بساط دستفروشی های بعضا بدون ماسک، لباس هایی که پرو می شود، خریداری نمی شود و توسط دیگری و دیگری امتحان می شود زمینه را برای شیوع کرونا فراهم کرده است.
اتاق های پرو کوچک که لحظه ای از خریداران خالی نمی شود و بدون تازه شدن هوا در اختیار نفر بعدی قرار می گیرد و دستگاه های کارتخوان و کارتهای بانکی که قطعا همه آنها ضدعفونی نمی شود، شرایط را برای جولان کرونا و خیز چهارم آن فراهم کرده است.
در این شرایط، اتاق اصناف اعلام کرده است نظارتهای بازار از ۱۵ اسفندماه تشدید خواهد شد و همین رفتار ناآگاهانه و ترس برخی از تعطیلی بازار، موجب عجله خرید بیشتر و هجوم بیشتر خریداران برای تامین کالاهای نوروزی به بازار شده و آرامش را سلب کرده است.
شهروندانی که با شنیدن تعطیلی و تشدید محدودیت های بازار پس از ۱۵ اسفند، به مغازه ها و مراکز خرید هجوم برده اند بدون شک در فروردین ماه مشخص می شود چه تعداد زیادی ازاین افراد، کرونا را گل سر سبد خریدهای خود کرده اند.
سوال اینجاست آیا در شرایط کنونی که بیم و امید کرونای انگلیسی هم به مصائب کادر درمان اضافه شده است، اجرای محدودیت یا تشدید نظارت ها یک زمان خاص دارد؟ چرا ۱۵ اسفند؟ در شرایطی که دیده می شود بازار خرمآباد به روی کرونا آغوش بازکرده است چرا باید تا ۱۰ روز دیگر کاری نکرد و منتظر وعده ۱۵ اسفند شد؟
بدون شک تا ۱۰ روز دیگر موج چهارم کرونا و شاید کرونای انگلیسی هم در لرستان خیز بلندی داشته و در تن و جان بسیاری از خریداران و خانواده آنها رخنه کرده است.
به نظر می رسد دستگاههای نظارتی بازار نیز در این خصوص تاحدودی منفعل عمل می کنند و اجازه داده اند بازار نوروزی خرم آباد تا نیمه اسفندماه افسارگسیخته باشد و خرم آباد، مرکز استانی که در حالت عادی، رتبه دوم شیوع کرونا را در کشور دارد در حال تبدیل شدن به بمب خطرناکی از کووید ۱۹ است.
تاکنون حدود ۶۷ هزار لرستانی به کرونا مبتلا شده اند و از این تعداد یکهزار و ۳۴۵ نفر جان باخته اند و این حجم شلوغی ها درحالی است که خوزستان در همسایگی لرستان و سطح گسترده مراودات اجتماعی و فرهنگی در شرایط قرمز شیوع کرونا است و کرونای انگلیسی هم به مشکلات این استان اضافه شده بنابراین به جای اینکه نظارت ها تشدید شود بازار این روزهای خرم آباد افسارگسیخته به استقبال نوروز رفته است.
نظر شما