به گزارش امروز (پنجشنبه) خبرگزاری «سوریا الیوم»، «عبدالرحمن محمود» نماینده دائمی سودان در سازمان ملل در ژنو این خبر را طی سخنرانی در چهل و ششمین جلسه شورای حقوق بشر این سازمان اعلام کرد.
وی خاطرنشان کرد که این اقدام مطابق با تلاش هایی که دولت سودان برای افزایش احترام و حمایت از حقوق بشر در این کشور انجام داده است، همچنین سودان به تعهدات خود برای پیوستن به دیگر کنوانسیون های بین المللی حقوق بشر عمل خواهد کرد.
نماینده سودان در سخنرانی خود گفت که در طول یک سال گذشته قوانین حقوق بشر در این کشور از جمله امضای توافق نامه صلح جوبا و تصویب بسیاری از اصلاحات قانونی مهم که درباره نقض حقوق زنان و کودکان و آزادی دین و عقاید بود را اجرا کرده است.
این نماینده همچنین آمادگی کامل سودان را برای همکاری با همه مکانیسم های منطقه ای و بین المللی حقوق بشر برای بهبود وضعیت حقوق بشر در این کشور اعلام کرد.
سال گذشته یک شهروند سودانی در جریان اعتراضات مردمی دارفور به دست نیروهای واکنش سریع این کشور شکنجه شده و به قتل رسیده بود. گزارش پزشکی قانونی نشان داد که وی بر اثر ضربات متعدد به قتل رسیده است.
بخش اعظم نیروهای واکنش سریع متشکل از شبه نظامیان در دارفور است که سازمانهای حقوق بشری آنها را به نقض حقوق بشر و جنایت علیه بشریت در درگیریهای دارفور در سال ۲۰۰۳ متهم کردند.
اعتراضهای مردمی سودان از ۱۹ دسامبر ۲۰۱۸ (۲۸ آذر ۹۷) به علت افزایش قیمت نان آغاز شد، اما این اعتراضها به سرعت رنگ و بوی سیاسی به خود گرفت و معترضان خواستار سرنگونی دولت البشیر شدند.
دولت البشیر سرانجام ۲۲ فروردین ماه با دخالت ارتش این کشور سرنگون و پس از آن، ارتش سودان با تشکیل نهادی با عنوان شورای نظامی انتقالی به ریاست ژنرال "عبدالفتاح البرهان" قدرت را در دست گرفت.
با روی کارآمدن دولت انتقالی انتظار می رفت که سودان روزهای بهتری را تجربه کند، اما طولی نکشید که این دولت نیز نتوانست آن طور که باید شرایط بحرانی سودان را بهبود بخشد. وضعیت آشفته سیاسی و رکود اقتصادی همچنان گریبانگیر این کشور آفریقایی است تا جایی که اعتراضات دوباره مردم را به خیابان ها کشاند. سرانجام «عبدالله حمدوک» نخست وزیر سودان چندی پیش با صدور حکمی دولت انتقالی را در این کشور منحل و اعلام کرد که کابینه جدید این کشور تشکیل شد.
نظر شما