به گزارش روز یکشنبه ستاد توسعه علوم شناختی، دکتر محمد تقی جغتایی در خصوص هفته آگاهی مغز افزود: ششمین سال هفته آگاهی از مغز با هدف افزایش توانایی های مغز و آشنایی آحاد جامعه با راه های پیشگیری از کاهش قدرت آن از نهم تا پانزدهم ماه جاری در کشور برگزار می شود.
وی بیان کرد: ارتقای بهداشت مغز و توانمندسازی آن یک نیاز اساسی و ضروری در میان افراد جامعه است و آشنایی با مغز و کارکردهای آن سبب افزایش تلاش ها برای جلوگیری از کاهش توان مغز و پیشگیری از انواع بیماری های مغزی و عصبی می شود.
جغتایی افزود: مطالعات در ارتباط با شناخت مغز فرصتی است که اجازه می دهد جامعه درباره پیشرفت های انجام شده درباره تحقیقات مغزی همانند پیشرفت در تشخیص بیماری ها، درمان و پیشگیری از اختلالات مغزی نظیر آلزایمر، پارکینسون، اسکیزوفرنی و افسردگی، اطلاعات و آگاهی بیشتری کسب کند.
وی، مغز را یک رکن بسیار مهم بدن توصیف کرد و گفت: مغز نقش مهمی در کنترل دیگر ارکان بدن برعهده دارد و افزایش توانایی های مغز و آشنایی با راه های پیشگیری از کاهش قدرت آن، دو هدف اساسی در برگزاری هفته آگاهی از مغز در کشور است که ستاد علوم شناختی به عنوان متولی ترویج و گسترش علوم شناختی و علوم اعصاب برنامه های متنوعی را به مناسبت هفته آگاهی از مغز در کشور تدارک دیده است.
دبیر علمی هفته آگاهی از مغز عنوان کرد: در این هفته تلاش می شود با استفاده از ظرفیت ها و امکانات، سطح دانش و اطلاعات از توانایی های مغز و نیز راه های جلوگیری از کاهش توانایی های مغز در بین اقشار مختلف مردم در جامعه افزایش یابد.
جغتایی با تاکید براینکه توسعه علوم مغز و شناخت در کشور گامی مثبت برای حل مشکلات و مقابله با اختلالات و نارسایی ها مغزی محسوب می شود، بیان کرد: در این راستا، تاسیس انجمن های علمی مغز و شناخت در دانشگاه های کشور در دستور کار قرار گرفته و تاکنون ۶۰ انجمن علمی مغز و شناخت در مراکز دانشگاهی ایجاد و فعال شده است.
وی گفت: به موازات این اقدام، برگزاری نشست ها و سمینارهای علمی مرتبط با دانش مغزو شناخت درمدارس و دانشگاه ها و مراکز فرهنگی نیز از دیگر تلاش ها برای بالابردن سطح آگاهی از ساختارها و کارکردهای مغز و مقابله با بروز اختلالات در شبکه مغزی است.
دبیر علمی هفته آگاهی از مغز افزود: هفته آگاهی از مغز فرصتی را برای توجه به افزایش توانمندی های مغز کودکان، دانش آموزان و دانشجویان فراهم آورده است. برنامه های متنوع و متعددی نیز در این زمینه از طریق ارایه برنامه علمی، آموزشی، گردهمایی ها و نشست ها و سمینارهای مجازی تدارک دیده شده است.
وی ادامه داد: در چند سال اخیر در حوزه دانش و ساختارهای مغز و آشنایی با توانمندی ها و راه های پیشگیری از قدرت کاهش مغز در کشور ، دهها هزار جلد کتاب تالیف، ترجمه و چاپ و انتشار یافته که گامی کوچک برای حفظ و ارتقای توان مغز در میان اقشار مختلف جامعه است.
دبیر علمی هفته آگاهی از مغز یادآور شد: در ششمین سال متوالی برگزاری هفته آگاهی از مغز، جشنواره رسانه و آگاهی از مغز با هدف تولید اطلاعات محتوایی در خصوص دانش مغز و فعالیت های ترویجی در حوزه دانش علوم شناختی توسط رسانه ها با حمایت ستاد توسعه علوم و فن آوری های شناختی برگزار می شود.
جغتایی گفت: افزایش سرمایه شناختی افراد جامعه به ویژه توجه به کودکان و نوجوانان از هدف های مهم در هفته آگاهی از مغز است که با جدیت و برنامه ریزی های مدون و با حمایت ستاد توسعه علوم و فن آوری های شناختی و مشارکت و همکاری مراکز، نهادها و سازمان های مردم نهاد در سطح کشور به اجرا در می آید.
وی اظهار داشت: حمایت از برگزاری دوره های آموزشی آزاد و مجازی برای ارائه خدمات شناختی و خدمات مغز و شناخت برای کارشناسان و متخصصان و نیز توسعه پژوهش های کاربردی و برگزاری مسابقات دانش آموزی در حوزه مغز و شناخت از دیگر اقدامات و فعالیت های ستاد توسعه علوم و فن آوری های شناختی برای حفظ و ارتقای دانش مغز و بهداشت سلامت این عنصر حیاتی و مهم بدن است.
هفته آگاهی از مغز از سال ۱۳۹۴ برای اولین بار در ایران توسظ ستاد علوم شناختی برگزار شد. این هفته در ایران در سه سطح مخاطبان عام، دانشآموزی و دانشجویی و با هدف آگاهی از مغز، شناخت توانمندی ها و کارکردها و بهبود عملکرد آن تدوین شده است. این رویداد با شعار "مغزت رو بشناس" به عنوان یک هفته ترویجی برای ارتقای آگاهی جامعه از عملکرد مغز، به عموم مخاطبان اطلاع رسانی و معرفی خواهد شد.
نظر شما