رسمی شدن مرز سیرانبند بانه باعث گسترش ارتباطات همه جانبه می‌شود

سنندج - ایرنا - استاندار کردستان گفت: رسمی شدن مرز سیرانبند بانه علاوه بر اینکه خوشحالی مردم منطقه را در پی خواهد داشت باعث گسترش ارتباطات همه جانبه می‌شود.

به گزارش ایرنا، بهمن مراد نیا در نشست خبری با هیات مشترک همکاری مرزی استانهای کردستان و سلیمانیه اقلیم کردستان عراق ضمن ابراز خوشحالی از نتایج نشست مشترک ۲ طرف اظهار داشت: اقدامات بسیار خوب مسوولان اقلیم کردستان عراق در زمینه تلاش برای رسمی شدن مرز سیرانبند بانه جای تقدیر است.

وی افزود: امیداواریم در آینده اقدامات بهتری برای توسعه ارتباطات ۲ استان کردستان و اقلیم کردستان عراق انجام دهیم و اتصال راه آهن به اقلیم کردستان عراق یکی از آرزوها و اهداف ما است.

استاندار کردستان گفت: در صورتی که دولت اقلیم کردستان عراق آمادگی داشته باشد دولت جمهوری اسلامی ایران آمادگی لازم برای اتصال راه آهن به اقلیم کردستان عراق را دارد.

وی اظهار داشت: از طرف ایران مشکلی در خصوص رسمی شدن مرز سیرانبند و گشودن مرز به روی مسافران وجود ندارد، اما اقلیم کردستان عراق برای آماده شدن برخی زیرساخت ها نیاز به زمانی یکماهه دارد و امیدواریم در زمانی کمتر از یکماه این امر عملیاتی شود.

مرادنیا با بیان اینکە تجارت و مبادلات مرزی میان مردم ۲ سوی مرز دارای سابقە طولانی است، گفت: هم اکنون ۲۳۰ میلیون دلار مبادلات تجاری از مرز سیرانبند انجام می شود و این مقدار می تواند بە طور چشم‌گیری افزایش پیدا کند.

استاندار کردستان اضافه کرد: هدف ما از رسمی کردن مرز سیرانبند بانه افزایش تجارت و مبادلات مرزی میان جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان عراق است.

معاون وزیر داخله اقلیم کردستان عراق با اشاره به بازید میدانی هیات عراقی از مرز سیرانبند بانه گفت: مرز سیرانبند بانه از طرف جمهوری اسلامی ایران به رسمیت شناخته شده و در اقلیم کردستان نیز نشست های هم به همین منظور برگزار شد.

چتو صالح سعید افزود: میزان امادگی طرفین برای رسمی شدن مرز سنجیده شده و تسمیم نهایی نیز به نظر مقامات انجام می شود.

وی افزود: ما هم از رسمی شدن مرز سیرانبند بانه استقبال می کنیم چراکه در توسعه منطقه نقش مهمی خواهد داشت با فراهم شدن زیرساخت ها از طرف اقلیم کردستان، این مرز رسمی می شود.

صالح سعید اظهار داشت: تمام بندهای تفاهمنامه رسمی شدن مرز از طرف ما قابل قبول است که با رسمی شدن مرز این تفاهمنامه که توسط معاون استاندار کردستان و سلیمانیه رونوشت شده امضا می کنیم.

نشست مشترک همکاری مرزی استانهای کردستان و سلیمانیه اقلیم کردستان عراق با حضور معاون وزیر داخله اقلیم کردستان چتو صالح سعید، "لیلا علی" معاون استاندار سلیمانیه و فرماندار پنجوین اقلیم کردستان عراق و بهمن مرادنیا استاندار کردستان و هیات همراه در بانه برگزار شد.

مرز سیرانبند بانه در نزدیکی روستای تخلیه شده سیرانبند و در ۲۵ کیلومتری غرب بانه واقع شده است و به لحاظ فعالیت‌های تجاری تاریخچه‌ای بیش از ۱۳۸۰ سال بویژه در بخش صادرات کالا دارد که با توجه به موقعیت جغرافیایی و شرایط ویژه، همیشه مورد توجه فعالان اقتصادی منطقه بوده و در همه شرایط زمانی فعالیت در این مرز برقرار بوده است.

 شهرستان مرزی بانه با ۱۵۸ هزار نفر جمعیت در ۲۷۰ کیلومتری غرب سنندج مرکز استان واقع شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha