بحران کرونا؛ هشدار کمیسیون اقتصادی آمریکای لاتین از رشد شدید فقر

تهران - ایرنا - دبیر اجرایی «کمیسیون اقتصادی آمریکای لاتین و کارائیب» از افزایش شمار فقرا به حدود ۲۰۹ میلیون نفر در این منطقه آسیب پذیر، به دنبال شیوع کووید-۱۹ خبر داد.  

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از روزنامه رسمی «گرانما» چاپ کوبا، «آلیسیا بارثِنا» دبیر اجرایی «کمیسیون اقتصادی آمریکای لاتین و کارائیب» (Cepal) تاکید کرد در صورت عدم اجرای سیاست‌های بازیابی اقتصادی پس از دوران همه‌گیری که ضامن دستیابی به «اهداف توسعه پایدار در سال ۲۰۳۰» است، معضل فقر در منطقه آمریکای لاتین و کارائیب، ۲۳۰ میلیون نفر را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

وی افزود، در حال حاضر ۷۸ میلیون نفر در شرایط «فقر شدید» به سر می‌برد، رقمی که می‌تواند تحت تاثیر نابرابری موجود در توزیع واکسن‌های کووید-۱۹ تشدید شده و به ۹۶ میلیون نفر برسد.

دبیر اجرایی سِپال همچنین در انتقاد از اقدام کشورهای غربی در احتکار واکسن، این مسئله را به ضرر کشورهای کوچک و در حال توسعه توصیف کرد.  

بارثِنا همچنین بر لزوم تحلیل و بررسی شرایط زنانی که به موجب شیوع کرونا مجبور به ترک بازار کار شده اند و شکاف دیجیتال که ۴۰ میلیون خانه را از خدمات اینترنت محروم کرده، تاکید کرد.  

«سازمان بهداشت پان آمریکن» (Pan American health organization) زیر نظر سازمان ملل متحد نیز به تازگی با بیان اینکه تاکنون ۲۸ کشور در کل قاره آمریکا طرح‌های واکسیناسیون کووید-۱۹ را آغاز کرده اند، اعلام کرد این قاره (کشورهای آسیب پذیر آمریکای لاتین و کارائیب) در اسرع وقت به بیشترین محموله‌های واکسن کووید-۱۹ برای نجات جان انسان‌ها نیازمند است.

«کاریسا اِتییِن» (Carissa Etienne) مدیر سازمان بهداشت پان آمریکن در تاکید لزوم دسترسی عادلانه کشورها به واکسن گفت: قدرت واکسن‌ها برای نجات جان انسان‌ها نباید فقط امتیازی در دسترس و اختیار گروهی اقلیت باشد؛ این حق متعلق به همه، به ویژه کشورهایی است که بیشتر در معرض خطر هستند.

سازمان غیر دولتی «اقدام علیه گرسنگی» نیز از تشدید سه برابری شمار افرادی که از عدم امنیت غذایی در آمریکای لاتین رنج می‌برند در سال ۲۰۲۰ ناشی از شیوع بیماری کووید-۱۹ خبر داد.

بر اساس مطالعات انجام شده توسط سازمان «اقدام علیه گرسنگی» بر روی سه هزار و ۷۰۰ خانوار در منطقه آمریکای مرکزی از نیکاراگوئه تا گواتمالا، از هر ۱۰ خانواده فقط یک مورد از آن‌ها در شرایط امنیت غذایی قرار داشته و دست‌کم سه میلیون و ۹۰۰ هزار نفر در تامین غذای خود مطابق با حداقل استانداردهای کمیت و کیفیت غذایی با مشکل مواجهند.

همچنین بر اساس نتایج این بررسی، ۸۰ درصد بودجه و درآمد خانوارها در این منطقه صرف خرید مواد غذایی می‌شود.   

«میگِل آنخِل گارسیا» مدیر سازمان اقدام علیه گرسنگی گفت: بیش از ۷۰ درصد خانواده ها مجبورند برای گذران زندگی به راهکارهایی همچون فروش برخی از دارایی‌های خود، درخواست وام و حتی اقدام به ترک تحصیل فرزندانشان متوسل شوند.

اقتصاد کشورهای فقیر آمریکای مرکزی، تحت شرایط قرنطینه و محدودیت‌های مرتبط با همه‌گیری ویروس کرونا، اقتصاد از هم پاشیده است. از طرفی وقوع توفان‌های سهمگین «اِتا» و «لوتا» در مناطق وسیعی از نیکاراگوئه، گواتمالا و هندوراس و به دنبال آن خرابی‌ها، سیلاب‌های بزرگ و رانش زمین در ماه نوامبر ۲۰۲۰ (آبان ماه) موجب تشدید معضلات این منطقه شده است.

براساس تارنمای آماری «وردو میترز» که به صورت لحظه ای شمار موارد ابتلا و فوتی در جهان را به روز رسانی می‌کند، تا کنون بیش از ۲۱ میلیون و ۴۱۷ هزار نفر در آمریکای لاتین و کارائیب به ویروس کرونا مبتلا شده و افزون بر ۶۷۸ هزار نفر جان خود را از دست داده اند. به این ترتیب برزیل، کلمبیا، آرژانتین،  مکزیک و پرو به ترتیب در جایگاه سومین، یازدهمین، دوازدهمین، سیزدهمین و نوزدهمین کشورهای درگیر در فهرست جهانی قرار دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha