امیدبخشی زمینه‌ساز حضور پرشور در انتخابات ۱۴۰۰

اصفهان- ایرنا - امیدبخشی، اطلاع‌رسانی از دستاوردهای انقلاب، بیان واقعیت های جامعه، وحدت و همدلی و تعدد نامزدها از گروه‌های سیاسی به اعتقاد شماری از فعالان دانشجویی اصفهان مشارکت پرشور را در انتخابات ۱۴۰۰ رقم می‌زند.

به گزارش ایرنا، انتخابات یکی از مهمترین رویدادهای سیاسی کشور و از عرصه‌های اصلی مشارکت مردم در تعیین سرنوشت خود می باشد و برگزاری انتخابات متعدد و مستمر در چهار دهه پس از انقلاب اسلامی، جلوه بی‌بدیلی از مردم سالاری دینی را در کشورمان نمایان کرده است.

جوانان و دانشجویان از سرمایه های کشور و اقشار تاثیرگذار در انتخابات هستند و می‌توانند با مشارکت جدی خود شور و هیجان بیشتری در فضای این رویداد سیاسی ایجاد کنند و نقشی تعیین کننده در نتیجه انتخابات داشته باشند.

نقش دانشجویان در انتخابات مختلف در سال های پس از انقلاب اسلامی خود را به خوبی نشان داده است بطوریکه هرگاه آنها بطور جدی وارد عرصه انتخاباتی شدند توانستند تاثیرگذاری عمده ای بر فضای انتخاباتی و سمت و سوی آن داشته باشند.

ایران بعنوان کشوری جوان در زمان حاضر حدود سه میلیون و ۳۰۰ هزار دانشجو در شهرها و روستاها دارد و همه خانوارها به نوعی با این قشر از جامعه در ارتباط هستند بنابراین  هرگاه جمعیت دانشجویی در فضای انتخاباتی فعال شود، تاثیر بسزایی و تعیین کننده ای در مسیر آن و مشارکت مردم خواهد داشت.

کشورمان در ماه های پیش رو در آستانه یکی دیگر از مهمترین رویدادهای سیاسی یعنی انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری قرار دارد که همزمان با ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در بیست و هشتم خرداد سال ۱۴۰۰ برگزار می‌شود.

هرچند در ماه های اخیر کشورمان با همه گیری بیماری کووید ۱۹ مواجه شده است و کلاس های درس دانشگاه ها بصورت مجازی برگزار می شود اما به گفته معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، فعالیت های دانشجویی برای انتخابات ریاست جمهوری در بستر فضای مجازی رقم می خورد و دانشجویان این فرصت را فراهم می کنند با نامزدهای این انتخابات مثل سابق آشنایی لازم به دست بیاورند.

غلامرضا غفاری افزود: بدنه اصلی دانشجویی با توجه به شرایط موجود در دانشگاه ها حضور ندارند اما کنشگری و آنچه که به دلیل شیوع کووید ۱۹ شکل می گیرد در سال ۱۴۰۰ مقداری با سال های گذشته متفاوت است.

معاون وزیر علوم با اشاره به رغبت بیشتر دانشجویان برای فعالیت در فضای مجازی، تاکید کرد: دانشجویان در شرایط فعلی بیشتر از طریق این فضا فعالیت و برنامه ها را دنبال می کنند و در زمان حاضر که به علت شیوع ویروس کرونا، سازگاری بیشتری با فضای مجازی ایجاد شده است، اکثر این برنامه های انتخاباتی در بستر فضای مجازی رونق می گیرد.

با توجه به اهمیت این انتخابات، حضور اقشار مختلف مردم بویژه دانشجویان پای صندوق‌های رای، نقش حیاتی در تعیین مسیر حرکت و پیشرفت کشور در سال های آتی دارد بهمین دلیل برخی از فعالان تشکل های سیاسی در اصفهان تاکید دارند که لازم است دانشجویان به دور از هرگونه حاشیه سازی و تنش در این رویداد شرکت فعالانه و آگاهانه داشته باشند و زمینه های لازم برای تحقق مشارکت حداکثری آنها ایجاد شود. 

دانشجویان اسیر شعارهای احساسی نشوند

دبیر مجمع نخبگانی جوانان ایران اسلامی اعتقاد دارد که دانشجویان باید در انتخابات حضور روشنگرانه داشته باشند و با برگزاری برنامه های مختلف مانند مناظره زمینه مناسبی برای دست یافتن اقشار مختلف مردم به قوه تشخیص برای انتخاب نامزد اصلح، فراهم کنند.

محمد حسین بیننده دهاقانی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه دانشجویان نباید اسیر شعارهای احساسی که جنبه عملگرایانه ندارد، شوند، افزود: لازم است دانشجویان در انتخابات آتی بدنبال این باشند که دولت جوان و انقلابی سر کار بیاید به این معنی که برای پیشرفت کشور کار کنند و دلسوز مردم باشند.

وی همچنین با تاکید بر اینکه دانشجویان نباید بازیچه اشخاص یا گروه های خارج از دانشگاه شوند، تصریح کرد: آنها باید مسائل مختلف کشور را رصد کرده و مطابق با اصولی مانند تعهد و تخصص، نامزد اصلح را انتخاب کنند.

دبیر سیاسی انجمن اسلامی مستقل دانشگاه اصفهان با اشاره به اینکه برخی دانشجویان فعال سیاسی اوائل انقلاب پس از آنکه روی کرسی ها نشستند، دیگر از کرسی های خود پایین نیامدند و انتقال بین نسلی اتفاق نیفتاد، افزود: اکنون نوبت به جوانان رسیده است و لزوم تغییر جریان انقلاب به سمت جوانان احساس می شود.

لزوم معرفی پیشرفت‌های کشور به جوانان 

بیننده از جمله بسترهای لازم برای مشارکت حداکثری دانشجویان در انتخابات را امید به آینده خواند و گفت: انقلاب اسلامی با اهدافی متعالی شکل گرفت و با وجودیکه در چهار دهه گذشته با فراز و فرودهایی مواجه بود اما مسیر آن همیشه رو به رشد بوده است.

دبیر مجمع نخبگانی جوانان ایران اسلامی با اشاره به سیاه نمایی های کذبی که توسط رسانه های معاند تبلیغ می شود، افزود: نیاز است که پیشرفت های کشور در سال های گذشته به دانشجویان و جوانان معرفی و نشان داده شود تا آنها با امید بیشتری در انتخابات حضور یابند.

وی، اطلاع رسانی و تبلیغات درباره واقعیت های جامعه را ضروری دانست و ادامه داد: مشکلات و مسائل مختلف در همه جوامع بشری وجود دارد اما رسانه های معاند از کوچکترین مشکلات در کشورمان، بزرگترین حاشیه ها را خلق می کنند بهمین دلیل شفاف سازی درباره آنچه در کشورمان انجام شده، لازم است.

بیننده با بیان اینکه دانشجویان می توانند در چند ماه باقی مانده به انتخابات ۱۴۰۰ از طریق برگزاری جلسه های محدود با رعایت شیوه نامه های بهداشتی و ساختن فیلم و تبلیغات به فعالیت بپردازند، اظهار داشت: ابزار مختلفی که در شبکه های اجتماعی و مجازی وجود دارد می تواند در جهت روشنگری درباره پیشرفت های کشور استفاده شود و بازخورد بیشتری هم خواهد داشت.

یکی از فعالان دانشجویی دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان اینکه دانشجویان در دهه های ۷۰ و ۸۰ تاثیرگذاری بالایی در انتخابات داشتند و حتی در تعیین کابینه وزیران نیز اظهار نظر می کردند، گفت: لازمه حضور آنها در انتخابات پیش رو، ایجاد زمینه های مناسب مانند تغییرات مورد نیاز برای توسعه کشور است.

ساجد سهرابی با اشاره به اینکه در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ بسیاری از دانشجویان داوطلبانه به تبلیغات و اطلاع رسانی در بین مردم در سطح خیابان ها و کوچه ها می پرداختند، اظهار داشت: مردم، دانشجویان را بعنوان قشر نخبه جامعه می شناسند و نظرات آنها را قابل قبول تر می دانند بنابراین فعالیت دانشجویان در عرصه انتخابات نقش و اثرگذاری ویژه ای دارد.

دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) نیز با بیان اینکه از ابتدای انقلاب تا کنون آنچه ما را به نسبت به نظام قبلی و سایر دولت های منطقه متمایز کرده برگزاری مستمر انتخابات است، گفت: انتخابات سال ۱۴۰۰ از این نظر اهمیت بالایی دارد که ملت بعد از مقاومت در مقابل شدیدترین تحریم های اقتصادی و دست و پنجه نرم کردن با برخی سوء مدیریت ها می خواهد با انتخاب فرد اصلح و تشکیل یک دولت کارآمد، ثمره این مقاومت را برداشت کند.

چهره‌های جدید و جوان زمینه مشارکت دانشجویان را فراهم کنند

مهدی صادقی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه دشمن برای ممانعت از مشارکت حداکثری و منزوی کردن جمهوری اسلامی ایران از هیچ تلاشی فروگذار نمی کند، افزود: با توجه به بیانات رهبر معظم انقلاب درباره اولویت داشتن حضور حداکثری لازم است افراد دلسوز، متدین و متخصص با تفکرات و سلایق مختلف و همچنین چهره های جدید، جوان، کاردان و توانمند وارد عرصه انتخابات شوند و در یک رقابت سالم زمینه مشارکت حداکثری مردم را فراهم کنند تا بار دیگر عزت و امنیت کشور تضمین شود.

وی، یکی از مهمترین رسالت های دانشجویی را انعکاس مسائل و مشکلات مردم دانست و گفت: با مرور تاریخ پیش و پس از انقلاب اسلامی متوجه می شویم که دانشجویان بیشتر از سایر گروه ها نسبت به رویدادهای سیاسی و اجتماعی واکنش نشان دادند.

صادقی با بیان اینکه از دیگر وظایف جریان های دانشجویی، تحقق شعارها و آرمان های انقلاب از جمله آزادی مدنی، استقلال، عدالت اجتماعی و اقتصادی، حمایت از اقشار محروم و مشارکت فعال در زمینه های سیاسی است، اضافه کرد: جنبش های دانشجویی می توانند با رعایت چند نکته فضای پر شور و نشاط را در دانشگاه و جامعه در جریان انتخابات ایجاد کنند.

وی با اشاره به اینکه استقلال فکری و عملی مجموعه های دانشجویی در مقابل جناح های سیاسی باید در هر زمانی حفظ شود، ادامه داد: اگر دانشجو به پیاده نظام جریان های سیاسی تبدیل شود، منفعت طلبی جایگزین آرمان خواهی او خواهد شد.

این فعال دانشجویی با تاکید بر اینکه دانشجویان باید پرچمدار مطالبه گری و صدای مردم و مستضعفان در جامعه باشند، تصریح کرد: لازم است دانشجویان با رعایت این نکات و با بررسی برنامه نامزدهای انتخابات به دور از سیاست زدگی نسبت به روشنگری و ایجاد زمینه مشارکت حداکثری مردم اقدام کنند.

صادقی با بیان اینکه امروز کشور در برهه حساسی قرار دارد و آزمون و خطا جایز نیست، اضافه کرد: آنچه برای مردم اهمیت دارد این است که شعارها با واقعیت های کشور منطبق باشد و نامزدهای انتخابات بتوانند از مشکلات مردم گره گشایی کنند.

وی از جمله ویژگی های نامزد اصلح برای انتخابات ریاست جمهوری را وامدار نبودن به جریانات و جناح های سیاسی، تصمیم گیری بر اساس کار کارشناسی، انتصاب معاونان بر اساس شایسته سالاری،  بکارگیری افراد متفکر و توانمند و جوان باشد، وابستگی و دلبستگی کامل به قانون اساسی و سیاست های کلان از جمله اقتصاد مقاومتی، عدم وابستگی به غرب و شرق برای حل مشکلات، روحیه استکبار ستیزی و حضور در بین مردم عنوان کرد.

این فعال دانشجویی با بیان اینکه تا پایان دولت دوازدهم چند ماه باقی مانده است و دولت باید با قدرت تا آخرین لحظه را غنیمت بشمارد و به مردم خدمت کند، اظهار امیدواری کرد با حضور حداکثری و انتخاب فرد اصلح بار دیگر ملت ایران تاریخ ساز شود.

شور و هیجان دانشجویان، زمینه‌ساز مشارکت حداکثری در انتخابات است

عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان راه امید دانشگاه اصفهان نیز با تاکید بر اینکه فعالیت دانشجویان در فضای انتخاباتی می تواند میزان مشارکت را بالا ببرد، اظهار داشت: تشکل های دانشجویی با تبلیغات و ارسال پیام های کوتاه در فضای مجازی و حتی یک توییت می توانند بر روی افراد زیادی تاثیر بگذارند.

مریم هادی زاده در گفت و گو با ایرنا با تاکید بر اینکه نباید از فضای مجازی در عرصه انتخابات ۱۴۰۰ غافل ماند، افزود: شور و هیجانی که جوانان و دانشجویان در فضای انتخاباتی ایجاد می کنند می توانند افراد مسن و حتی کسانی که بی انگیزه هستند و قصد رای دادن ندارند را به حضور در پای صندوق های رای تشویق کند.

وی با اشاره به اینکه بخشی از فضای انتخاباتی نیز در اختیار حکومت و دولت است تا شرایطی را برای حضور جوانان در انتخابات فراهم کنند، تصریح کرد: امروزه جوانان و دانشجویان با مشکلات و مسائلی مانند اقتصاد و ازدواج مواجه و برخی از آنها نیاز به امید و تغییر شرایط دارند بهمین دلیل ایجاد زمینه های مناسب برای حضور آنها در انتخابات ضروری است.

این فعال دانشجویی با بیان اینکه مقداری بی اعتمادی نیز بدلیل عملی نشدن برخی شعارها و طرح هایی که در مناظره ها اعلام شد نیز وجود دارد، اضافه کرد: در این زمینه نمی توان همه تقصیرها را به گردن دولت انداخت زیرا کشورمان در شرایط خاص و تحت تحریم های ظالمانه قرار دارد و بطور مداوم تهدید می شود که باعث شده شرایط از حالت عادی خارج شود.

هادی زاده با تاکید بر اینکه لازم است با تلاش بیشتر در کشور این اعتماد بازگردانده شود، اظهار داشت: تایید صلاحیت نامزدهای انتخاباتی نیز باید به گونه ای باشد که به روشن تر شدن فضای انتخابات و مشارکت حداکثری مردم کمک کند.

وی، برگزاری مناظره های انتخاباتی را نیز بسیار مهم خواند و خاطرنشان کرد: مردم در دوره های اخیر وعده های بزرگ انتخاباتی را دیدند اما بنظر می آید امروز مردم خواهان وعده های کوچکتر اما با قابلیت اجرایی و عملی شدن بیشتر هستند که همین امر نیز جوانان و دانشجویان را پای صندوق های رای می آورد.

اتحاد بین تشکل‌های دانشجویی به حضور حداکثری کمک می‌کند

این دختر دانشجو با تاکید بر اینکه اتحاد بین تشکل های دانشجویی مختلف نیز به مشارکت حداکثری دانشجویان منجر خواهد شد، گفت: اگر تشکل ها و گروه های مختلف دانشجویی باهم نزاع داشته باشند به دلسرد شدن تعدادی از دانشجویان منجر می شود.

هادی زاده با اشاره به اینکه در ماه های اخیر بدلیل همه گیری بیماری کووید ۱۹ شرایط زندگی دشوارتر شده است، تاکید کرد: در چنین شرایطی مردم می خواهند که همه بخش های کشور پیشرفت کند بهمین دلیل اتحاد بین جریان ها و گروه های مختلف موجب امیدبخشی و دلگرم شدن آنها خواهد شد.

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی اصفهان نیز در گفت و گو با ایرنا با تاکید بر اینکه مردم خواهان روی کار آمدن دولت جوان و انقلابی هستند، بیان کرد: مشارکت هرچه بیشتر جوانان و دانشجویان در انتخابات ۱۴۰۰ برای تحقق این موضوع ضروری است.

حسین مطیع با بیان اینکه از رای دانشجویان و جوانان است که مسوولان جوان بر سر کار می آیند، افزود: بهمین دلیل نقش دانشجویان و جوانان در انتخابات بسیار تعیین کننده است و آنها باید اهمیت این موضوع و اینکه در جایگاه مهم تاریخی قرار دارند را بدانند.

عضو بسیج اساتید استان اصفهان، کار تشکیلاتی و جهادی را لازمه فعالیت دانشجویان در عرصه انتخابات ۱۴۰۰ دانست و اظهار داشت: آنها باید با مشارکت حداکثری خود دولتی را سر کار بیاورند که پاسخگوی همه اقشار مردم بویژه جوانان باشد.

مطیع با بیان اینکه دانشجویان کشورمان به این نتیجه رسیدند که رییس جمهور علاوه بر خوب و با اخلاق بودن باید برنامه، تیم و هیات دولت خوبی نیز داشته باشد، تصریح کرد: برنامه های مطرح شده از سوی نامزدهای انتخابات باید قابل اجرا باشد و مردم تغییرات را احساس کنند.

این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه ویژگی های نامزد اصلح، کار دانشجویان را سخت تر می کند، توضیح داد: دانشجویان باید جامعه را برای رای دادن به گونه ای آگاه کنند که مردم فقط به خوبی نامزدها نگاه نکنند بلکه به تیم و برنامه آنها نیز توجه کافی داشته باشند .

وی با اشاره به اینکه عملکرد دوره های مختلف دولت، مجلس و شوراهای اسلامی در انتخابات و کم یا زیاد شدن آراء تاثیر زیاد داشته است، اضافه کرد: بهمین دلیل برنامه خوب داشتن یکی از لازمه های انتخاب نامزد اصلح در انتخابات ۱۴۰۰ است.

مطیع درباره فعالیت در فضای مجازی برای انتخابات ۱۴۰۰ تاکید کرد که دانشجویان باید ابتدا سواد رسانه ای را بین خودشان و سایر مردم افزایش دهند، فریب شایعه ها و تهمت ها را نخورند و سعی کنند خودشان، جریان ساز بوده و منفعل نباشند که این کار با تولید محتوا و مولد بودن میسر می شود.

اصفهان با حدود ۲۰۰ هزار دانشجو و هفت هزار عضو هیات علمی در ۲۱۵ دانشگاه و مرکز آموزش عالی و پژوهشی، دومین استان دانشگاهی کشور است.

انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری و ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا همزمان در تاریخ ۲۸ خرداد سال ۱۴۰۰ برگزار می‌شود.

ثبت نام داوطلبان عضویت در شوراهای اسلامی شهرها از ساعت هشت صبح روز چهارشنبه تاریخ ۲۰ اسفندماه ۱۳۹۹ آغاز و تا ساعت ۱۸ روز سه شنبه تاریخ ۲۶ اسفندماه۱۳۹۹ به مدت هفت روز ادامه می‌یابد.

همچنین ثبت نام داوطلبان عضویت در شوراهای اسلامی روستاها و گروه ‌های عشایری از ساعت هشت صبح روز دوشنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۰ آغاز و تا ساعت ۱۸ روز یکشنبه ۲۲ فروردین به مدت هفت روز ادامه می‌یابد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha