محمدعلی آخوندی روز دوشنبه در نشست کمیته برنامهریزی شهرستان خوسف افزود: جمعیت یکی از مهمترین ملاکهای توزیع اعتبار است و با توجه پراکندگی بسیار زیاد شهرستان خوسف ایجاد زیرساختها در مناطق روستایی و دور از مرکز با اعتبارات بیشتری انجام میشود که این اعتبارات تخصیصی براساس این شاخص کفاف اجرای پروژهها را ندارد.
وی گفت: در شهرک صنعتی شهید رحمانی سه پروژه با سرمایهگذاری خارجی و پروژههای قیر و وکیوم، هیدروکربن توسط سرمایهگذاران داخلی در دست اجرا است و از طرفی سرمایهگذاریهای جدید در دست اقدام است که احداث پست ۱۳۲ کیلو ولت یکی از مهمترین پروژههای زیرساختی این شهرک بوده که نیازمند تخصیص اعتبار است.
فرماندار خوسف بیان کرد: شهرک صنعتی شهید رحمانی به عنوان بزرگترین و نزدیکترین شهرک صنعتی به مرکز استان در آینده نزدیک شاهد سرمایهگذاریهای بیشتری خواهد بود و احداث این پست با برآورد هزینه ۱۵۰ میلیارد ریال یکی نیازهای این شهرک است.
وی گفت: کارخانههای فرآوری معادن طلا، مس دهستان بخش جلگه ماژان شهرستان خوسف نیز در دست احداث است که با تکمیل این پروژهها تحولی عظیم در بخش اشتغال و سرمایهگذاری شهرستان رقم خواهد خورد.
آخوندی اظهار داشت: شهرستان خوسف در توسعه سرمایهگذاریها و حمایت از سرمایهگذاریهای داخلی و خارجی در استان خراسان جنوبی پیشتاز بوده است و توسعه سرمایهگذاریها نه تنها در راستای رفع مشکل اشتغال شهرستان تاثیر مهمی دارد بلکه باید در راستای رفع محرومیت منطقه نیز گامهای اساسی بردارد.
وی افزود: مالیات بر ارزش افزوده و هم حقوق دولتی معادن باید در راستای توسعه زیرساختها هزینه شود و در این راستا پیگیریهای زیادی صورت پذیرفته است.
وی گفت: با توجه به اینکه توسعه گلخانهها یکی از سیاستهای دولت در استان خراسان جنوبی است و در این راستا ایجاد مجتمع گلخانهای در شهر ماژان پیشرفت خوبی دارد و توانسته بیش از ۶۰ میلیارد ریال اعتبار جذب کند، پیگیر اعتبار لازم برای تکمیل زیرساختها و واگذاری قطعات این مجتمع به بخش خصوصی هستیم.
فرماندار خوسف بیان کرد: از محل کمیته برنامهریزی شهرستان مبلغ ۲۱۶ میلیارد و ۶۶۰ میلیون ریال اعتبار به شهرستان خوسف تخصیص پیدا کرده است که با پیگیریهای متعدد و سایر فصول تخصیصی این اعتبار به ۳۰۱ میلیارد و ۲۳ میلیون ریال افزایش یافته است.
وی گفت: از سرفصل موضوع بند ه تبصره ۹، کمک به تملک داراییهای سرمایهای با تخصیص ۱۰۰ درصدی و توسعه و تکمیل راههای روستایی با تخصیص ۷۴ درصدی بیشترین تخصیص از بین سایر سرفصلها داشته است.
وی با انتقاد از حذف اعتبارات ملی راه روستایی افزود: بسیاری از پروژههای حوزه راه با اعتبارات شهرستانی و استانی به نتیجه نخواهد رسید.
آخوندی اظهار اشت: تکمیل جادههای دسترسی روستاهای چاه طالب آباد، رزگ. گلگون همچنین مسیرهای ترانزیتی خوسف به نای بند و بهاباد از طریق آبگرم لوت و جاده دسترسی معدن قلعه زری به شهداد استان کرمان از نیازمندیهای مهم شهرستان خوسف است.
وی گفت: با تکمیل جاده خوسف به نای بند از طریق آبگرم لوت که یکی از جادههای استراتژیک استان است، میزان راه دسترسی خوسف به نای بند و بهاباد استان یزد و استانهای مرکزی کشور به بیرجند بیش از ۱۰۰ کیلومتر کوتاه میشود و میزان صرفهجویی سوخت و استهلاک حدود یک هزار و ۵۰۰ کامیون ترانزیتی قابل توجه خواهد بود.
فرماندار خوسف خاطرنشان کرد: ایمنسازی مسیر شهر جدید ماژان علیرغم توجه ویژهای که به این پروژه شده است، پنج میلیارد ریال اعتبار دیگر برای تکمیل پروژه نیاز دارد که امیدواریم برای تکمیل آن هرچه سریعتر این اعتبار تخصیص پیدا کند.
وی گفت: اجرای طرح مسکن محرومان و طرح مسکن اقشار کمدرآمد در روستاها نیز در راستای توسعه روستاها نقش بیبدیلی داشته است اما اجرای طرحهای هادی تناسبی با ساخت و سازهای روستایی ندارد.
وی اظهار داشت: لازم است از محل اعتبارات ملی و درآمدهای بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نسبت به اجرای طرح هادی در روستاها در راستای اجرای طرحها هزینههای بیشتری صورت پذیرد.
آخوندی افزود: با توجه به شرایط امسال لازم است دستگاههای اجرایی برای اعتبارات و موافقتنامه و جابهجایی اعتبارات سریعتر پیشنهادهای خود را اعلام کنند تا اگر اعتبارات تخصیصی قرار است جابهجا شود با هماهنگی فرمانداری هرچه سریعتر صورت گیرد.
وی یکی دیگر از پروژههای با اولویت شهرستان خوسف را تخصیص اعتبار به پروژه آبرسانی دهستان براکوه عنوان کرد و گفت: تا جایی که امکان دارد تخصیص اعتبارات شهرستانی در حد امکان به صورت کامل با اولویت تامین آب شرب دهستان براکوه انجام شود.
مرکز شهرستان خوسف در فاصله ۳۶ کیلومتری بیرجند است.
نظر شما