« علیاصغر مونسان» شامگاه دوشنبه در حاشیه آیین بهرهبرداری از کاروانسرای دودهک دلیجان در جمع خبرنگاران افزود: گردشگری اکوتوریسم به مجموعه گردشگری فرهنگی و تاریخی افزوده شده تا از تمام جاذبههای گردشگری استفاده شود.
وی بیان کرد: تنوع جاذبهها گردشگری و مراکز اقامتی با هدف فعال کردن اقتصاد این بخش و استفاده از توان مردم در مرمت آثار تاریخی و تبدیل آنها به فضاهای اقامتی در دستور کار قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: استفاده از اقتصاد مردمی برای مرمت بناهای تاریخی و استفاده از این بناها در حوزه گردشگری یک حرکت هوشمندانه است که از سوی دولت انجام شده ، زیرا با بودجه دولتی امکان انجام این کار وجود نداشت.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار داشت: اقامتگاه های سنتی، بوم گردی و هتل کاروانسراها تشکیل شده و مورد استقبال مردم قرار گرفته است.
مونسان گفت: کمبود مراکز اقامتی در هیچ منطقهای از کشور وجود ندارد و به هر بهانهای یک مرکز اقامتی ایجاد شده است.
وی ادامه داد: در استان کرمان و کویر لوت و در انتهای آبادیهای آن منطقه ۴۰ واحد بوم گردی احداث شده و این مراکز سبب ایجاد کسب و کار شده است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: از مردم درخواست میکنم در زمان باقی مانده تا سال نو را با رعایت موازین بهداشتی و دوری از اجتماعات و استفاده از ماسک، تمام شهرهای کشور را در وضعیت مطلوب قرار دهند.
مونسان با یادآوری برگزاری جلسات کمیتههای بهداشتی ادامه داد: گردشگری در نوروز شامل سه بخش گردشگری با تور، اقامت در مراکز مجاز و سفرهای عمومی میشود.
وی افزود: در بخش تور و مراکز اقامتی میتوان رعایت پروتکلهای بهداشتی را مدیریت کرد اما مدیریت سفرهای عمومی سخت است.
وزیر میراث فرهنگیریال گردشگری و صنایع دستی تصریح کرد: ممنوعیت ها و محدودیتهایی نظیر ممنوعیت چادر زدن، اقامت در مراکز غیرمجاز و مدارس به استانداران اعلام شده است.
مونسان گفت: انتظار میرود با توجه به این ممنوعیتها نوروز خوبی داشته باشیم و افتخار کنیم که با رعایت موازین بهداشتی از سوی مردم، بیماری کرونا اوج نگرفته و نشاط اجتماعی بدون تحمیل فشار به مدافعان سلامت همراه شده است.
کاروانسرای دودهک در مجاورت ساحل شرقی رودخانه قمرود و در مسر جاده قم - دلیجان قرار دارد و این بنای تاریخی دوران صفویه در سال ۱۳۷۷ با شماره ۱۹۸۳ در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد.
مساحت مجموع این کاروانسرا ۲ هزار و ۸۰۰ متر مربع است که یکهزار و ۳۰۰ متر مربع آن را عرصه و یکهزار و ۵۰۰ مترمربع را اعیان تشکیل میدهد و پس از مرمت به یک مکان اقامتی تبدیل شده است.
کاروانسرای دودهک مربوط به دوره صفویه است و در زمره ۹۹۹ کاروانسرایی است که در دوره شاه عباس صفوی در کشور ساخته شده اما از یکصد سال قبل به علت بهرهبرداری های شخصی و محلی استفاده از آن متوقف شد و هر ساله بودجهای برای مرمت این بنای تاریخی در نظر گرفته شد.
کاروانسرا و پل دودهک، مجموعه بازار نراق، امامزاده سلیمان، امامزاده یحیی، امامزاده بی بی زبیده خاتون، غار نخجیر، قلعه و غار کهک، بادگیرها و آب انبارها و منازل تاریخی نراق از جمله جاذبه های گردشگری شهرستان دلیجان به شمار می روند.
بازدید از مجتمع گردشگری در حال ساخت در کیلومتر ۲ جاده دلیجان -سلفچگان، سفر به شهر تاریخی نراق و نشست با فعالان گردشگری از دیگر برنامههای سفر مونسان به شهرستان دلیجان استان مرکزی است.
دلیجان با ۵۰ هزار نفر جمعیت در نوار جنوبی استان مرکزی واقع شده است.
نظر شما