محمد رضا کلایی روز سهشنبه در جریان بازدید از بازارفرش و سرای عزیزاللهاف در مشهد افزود: مرمت بخشهایی از سرای عزیزاللهاف نیز توسط میراثفرهنگی انجام شده و برای ادامه این عملیات مرمتی، شهرداری اعتبارات مورد نیاز را تامین خواهد کرد.
وی با تاکید بر ضرورت احیای بناهای میراثی بافت اطراف حرم رضوی ادامه داد: اصل احیای این محور را قبول داریم و اراده ما بر این است.
شهردار مشهد گفت: کوچه باغ حسنخان یکی از محورهای اصلی بافت تاریخی اطراف حرم امام رضا (ع) است و در حال حاضر توسط شهرداری منطقه ثامن اقداماتی برای راه اندازی تاسیسات زیربنایی شامل آب، برق، گاز و مخابرات در حال انجام است که پس از آن، نسبت به انجام هماهنگیهای لازم برای عملیات اجرایی احیای این مسیر اقدام خواهد شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی نیز در جریان این بازدید گفت: مدیریت شهری در دوره پنجم فعالیت شورای شهر همکاری خوبی با میراث فرهنگی داشته و در راستای احیای هویت تاریخی و فرهنگی شهر مشهد به ویژه منطقه تاریخی توس اقدامات ارزشمندی انجام شده است.
ابوالفضل مکرمیفر افزود: در خصوص احیای محورهای تاریخی مشهد، برای مسیر تاریخی باغ حسنخان گفتوگویی با شهردار مشهد انجام شد و احیای محور تاریخی ارگ نیز با نظارت میراثفرهنگی توسط شهرداری در حال اجراست.
وی در خصوص ادامه عملیات مرمت و احیای کاروانسرای عزیز اللهاف نیز گفت: شهردار مشهد قول تامین اعتبار را داده و تفاهم نامهاش طی چند روز آینده منعقد میشود و پیمانکار نیز قول داده است با تامین اعتبار مورد نیاز در کوتاهترین زمان مجموعه را به پایان برساند و شاهد حضور دوباره کسبه در این بازار باشیم.
بازار فرش فروشان مشهد از بازارهای قدیمی این شهر است که جزئی از بازار بزرگ مشهد بوده است.
بازار بزرگ مشهد در حاشیه حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) قرار داشت که بخش اعظم آن بعد از طرح نوسازی اطراف حرم مطهر رضوی تخریب شد و بازار فرش فروشان قسمتی از همین بازار است که در میدان بیت المقدس (فلکه آب) واقع شده است. بنای این بازار قدیمی از خشت و گل بوده و سقفی گنبدی شکل دارد.
این بازار تاریخی ۱۱۰ متر طول دارد و ۷۳ پلاک در آن شناسایی شده و راه دسترسی به حجرههای آن از داخل دالان بازار است.
کارونسرای عزیزالله اف هم از بناهای تاریخی مشهد است که در سال ۱۳۰۷ به دستور حاج غلام حسین مشهدی ساخته شده است. این اثر تاریخی به شماره ۴٠٣٠ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
هم اکنون هزار و ۵۶۱ اثر تاریخی استان خراسان رضوی در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
نظر شما