مجمع خیرین ازدواج کردستان معطل ثبت رسمی

سنندج‌ - ایرنا - همزمان با پویش ملی ازدواج جوانان با همراهی خیران در مرداد امسال، مجمع خیرین ازدواج کردستان هم تشکیل شد اما این مجمع هنوز هم درگیر مراحل ثبت و رسمی شدن است.

به گزارش ایرنا خیرین در بخش‌های مختلف از مدرسه‌سازی تا کمک به تیم‌های ورزشی ورود کرده بودند اما در حوزه ازدواج کمتر این اتفاق افتاده بود، ایده مجمع خیرین ازدواج در همین راستا شکل گرفت تا با سازماندهی خیرین و جلب نظر آنها به کانالیزه کردن کمک‌ها در حوزه ازدواج بپردازد.

با اینکه از مرداد امسال مجمع شکل گرفت اما ثبت آن معطل مشکلات اداری مانده است که بخشی از آن مربوط به تغییر برخی مسوولان و وعده‌های عملی نشده است.

این سوژه از همان ابتدای تشکیل مجمع تا کنون برای من و بسیاری از جوانان کردستان دارای اهمیت ویژه‌ای بود چون بخش زیادی از دوستانم هر چند دهه های سوم و چهار عمر آنان در حال سپری شدن است اما موفق به ازدواج نشده‌اند.

برای پیگیری این موضوع در مرحله نخست به اداره کل ورزش و جوانان کردستان به عنوان دستگاه قانونی و حامی جوانان و ورزشکاران رفتم و در خصوص اقدامات انجام شده برای نخستین مجمع خیرین ازدواج کردستان جویا شدم.

معاون امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان کردستان در این رابطه گفت: اقدامات اولیه برای راه‌اندازی مجمع انجام شده اما درگیر روند ثبت در مرحله استعلامات استانداری هستیم.

گلاویژ فتاحی افزود: شکل گرفتن یک هویت حقوقی در رابطه با اعضای مجمع خیرین ازدواج با توجه به وجه مالی کار آنها اهمیت خاصی دارد جنبه قانونی و منظم بودن آن را افزایش می‌دهد.

وی با بیان اینکه مجمع هنوز از شماره حسابی برای دریافت کمک‌های نقدی برخوردار نیست اضافه کرد: امیدواریم تا عید فطر همه کارهای مجمع به انجام برسد و با دست پر به میدان بیاید.

فتاحی یادآور شد: مجمع خیرین ازدواج در ستاد ساماندهی ازدواج استان به دستگاه‌های مختلف معرفی می‌شود تا ارتباط لازم به ویژه با دستگاه‌های مرتبط با این حوزه ایجاد شود.

وی اظهار داشت: با توجه به تورم موجود و شرایط اقتصادی تهیه جهیزیه برای شروع یک زندگی دشوارتر شده است و رایزنی‌هایی وجود دارد و علاقه داریم در اسفند امسال از نظر عملی کار را شروع کنیم.

معاون امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان کردستان تاکید کرد: نگاه مجمع خیرین ازدواج جوانان تنها به تامین جهیزیه نیست بلکه تلاش می‌کند همراه با این امر مهم به موضوعاتی همچون برنامه‌ریزی برای ارتقا و توانمندسازی در میان جوانان و زوجین، افزایش سواد ارتباطی و مهارت‌های زندگی مشترک و مشاوره حقوقی بپردازد.

وی با اشاره به اینکه در کنار کمیت به کیفیت هم پرداخته می‌شود یادآور شد: اگر مهارت‌های لازم در زندگی وجود نداشته باشد، اگر بهترین جهیزیه‌ هم تامین شود ممکن است ازدواج دوام نداشته باشد.

حالا که شرایط بدتر شده کاملا ناامید شده‌ام

راستش را بخواهید در این دوران که ظاهر و پوشش زنان و دختران در اماکن عمومی تفاوت چندانی ندارد و به سختی می‌توان فهمید که یک خانم مجرد یا متاهل است پیگیر لزوم تاسیس مجمع خیرین ازدواج کردستان بودم که در سالن اداره ورزش و جوانان چند خانم با هم گرم صحبت بودند رفتم.

این گونه به نظر می رسید که یکی از آنان داستان سفری را برای بقیه تعریف می‌کرد و از اینکه فلانی (مشخص نبود آقا یا خانم بود) را مدتی قبل سرکار گذاشته بود، ابراز خوشحالی می‌کرد و بقیه هم در این شادمانی وی سهیم بودند.

کمی نزدیک‌تر رفتم و به خاطر شلوغی سالن کمی دیر متوجه حضور من شدند و دختران یکی یکی پس از دیدن من خنده‌ها را متوقف کردند و حالت جدی تر به خود گرفتند و مقنعه‌ها و شال‌هایی که کمی از روی سرشان خزیده بود به جای اصلی خود برگرداندند.

در خصوص دلیل اینکه خلوت دخترانه شان را بر هم زده بودم می‌خواستم توضیح دهم اما راستش خیلی سخت بود و به همین خاطر سریع مطلب اصلی و علت تمایل کم جوانان به ازدواج و در خصوص تاسیس مجمع خیرین ازدواج سوال پرسیدم.

وقتی که فهمیدند که خبرنگار هستم دسته جمعی زدند زیر خنده و در حالی که از سوال خودم پیشیمان شده بودم اما همچنان منتظر جواب ماندم.

سرانجام پس از چند دقیقه‌ای با یکی از دختران که به قول خودش به دلیل مشکلاتی از جمله تهیه جهیزیه هنوز ازدواج نکرده بود هم صحبت شدم. او گفت: پدرش کارگر ساختمانی است و با شیوع کرونا کار از قبل هم کمتر شده و فشار مالی بر خانواده افزایش یافته است.

سیما،م اضافه کرد: آن موقع که شرایط مالی کمی بهتر بود هم امکان تهیه جهیزیه نداشتیم حالا که با این وضعیت روبرو شده‌ایم کاملا ناامید شده‌ام، نمی‌دانم تا کی باید مجرد بمانم.

وی افزود:‌ تهیه محدود جهیزیه اگر دست پایین بگیریم و سراغ ارزان‌ترین‌ها هم برویم تا فقط کالاهای اساسی را تامین کنیم حداقل به ۴۰۰ میلیون ریال نیاز دارد بنابراین برای خانواده ما که به دنبال تامین نیازهای روزانه خود است و پولی به عنوان پس‌ انداز برای آنها نمانده که کالایی خریداری کنند تهیه جهیزیه سخت است.

یکی ۲ نفر دیگر از دوستانش هم وارد بحث شدند و به قول خودشان مجمع خیرین ازدواج هم خیری به آنان نمی رساند و اصرار داشتند که با تیکه انداختن بحث را عوض کنند.

هنوز حرفای نگفته دیگری هم مانده بود اما بقیه دوستانشان هر بار آنان را صدا می‌کردند و به ناچار خداحافظی کردند و رفتند.

در ادامه مسیر از این سالن ۲ جوان ۲۰ تا ۲۲ ساله را هم پیدا کردم و تا در زمینه ازدواج سوال پرسیدم به خنده و ادبیات خاصی که بیان کردند حاضر به بحث و تبادل نظر در این زمینه نیستند.

راستش چند جمع دیگر از دختران و پسران را هم پیدا کردم اما انگیزه برای تداوم زندگی مجردی به خاطر مشکلات پیش روی آنان بسیار بیشتر از تمایل به ازدواج بود.

پس از جدا شدن از این جمع خودم هم در فکر فرو رفتم و به زندگی خودم که حدود پنج سال از ازدواجم سپری می‌شد نگریستم و نگاهی به مشکلات و سختی ‌های این دوران انداختم به این نتیجه رسیدم که شاید اگر من هم جای این جوانان بودم شانسی برای ازدواج در این شرایط نداشتم.

بعد از اینکه همه نیازهای اصلی هم که تامین شود آن وقت زوجی که تشکیل خانواده داده‌اند باید به دنبال هزینه‌های پول پیش اجاره خانه باشند که این روزها به شکل سرسام‌آوری افزایش یافته است.

در شرایط اقتصادی موجود که متاثر از تحریم‌ها و شیوع کرونا است بسیاری نگران تشکیل خانواده‌ هستند و با همین کمک‌های خیرین، تسهیلات و یاری‌ها امیدی به ازدواج پیدا می‌کنند.

در شرایط کنونی که به دلایل مختلف از جمله مشکلات مادی، دوری جوانان از مسوولیت پذیری و رواج برخی از شیوه‌های زندگی غربی از جمله ازدواج سفید، بسیاری از جوانان تجرد را در پیش گرفته‌اند تشکیل مجمع‌های خیرین ازدواج می‌تواند دلگرم کننده و مشوق برخی از جوانان برای تشکیل خانواده باشد.

افزایش معضلات اجتماعی، کاهش ارتباطات فامیلی و خانوادگی که همراه با ازدواج شکل می‌گیرد و تاثیرات منفی آن بر روح و روان فرد و جامعه، کاهش جمعیت جوان جامعه و در مجموع کاهش جمعیت کشور که تبعات منفی گسترده‌ای در بر خواهد داشت برخی از تبعات نامناسب کاهش ازدواج است که رهبر معظم انقلاب هم بارها گوشزد کرده‌اند.

انتظار می‌رود حال که خیرین در کردستان قدم پیش نهاده‌اند، مسوولان هم با تسریع در روند اداری این مشکلات کوچک را از پیش پای خیرین و جوانان بردارند و شاهد تاثیر هرچند محدودی بر افزایش تعداد ازدواج‌ها و تشکیل خانواده‌های جدید باشیم.

حال باید منتظر ماند و دید که مجمع خیرینی که سال‌هاست جوانان منتظر تاسیس و شکل‌گیری آن هستند کی می‌تواند به شکل رسمی فعالیت خود را شروع کند و در نخستین گام‌ها آن تا چه اندازه می‌تواند در زمینه تسهیل در امر ازدواج موفق عمل کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha