به گزارش ایرنا، تعلیم و تربیت یکی از مهمترین نیازهای بشر در عصر حاضر است و آموزش و پرورش موثرترین رابط بین دولت و مردم می باشد؛ براین اساس تمام تلاش دولتمردان این است که با فراهم نمودن اسباب یادگیری از جمله کلاس و مدرسه مناسب و استاندارد فرآیند آموزش به نحو احسن انجام شود.
دولت تدبیر و امید باوجود کاهش درآمدها، توجه به امر تعلیم و تربیت و توسعه فضاهای آموزشی و کیفی سازی مدارس را در اولویت قرار داده و از ابتدای دولت تاکنون اهتمام خود را بر تحقق این امر گذاشته است؛ به طوری که افزایش چهار برابری اعتبارات نوسازی مدارس کشور و اختصاص روزانه ۸۴ میلیارد ریال اعتبار برای مدرسه سازی در دولت تدبیر و امید گویای این حقیقت است.
همچنین در دولت یازدهم به طور میانگین روزانه ۲۰ میلیارد ریال برای نوسازی، توسعه و تجهیز فضاهای آموزشی، تربیتی و ورزشی کشور هزینه شده است که این میزان از ابتدای دولت دوازدهم تا کنون یعنی از سال ۹۶ تا ۹۹ با افزایش ۲۵۵ درصدی به ۷۱ میلیارد ریال افزایش یافته است.
سهم اعتبارات عمرانی و متفرقه سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس از مجموع اعتبارات عمرانی کشور در دولت یازدهم ۲.۵ درصد بوده است که در دولت دوازدهم به ۴.۹۷ درصد افزایش یافته است.
اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان شرقی نیز در سایه تلاش های شبانه روزی دولت تدبیر و امید و حمایت های خیران اقدامات ارزنده ای در جهت ساخت، مقاوم سازی و تکمیل و تجهیز مدارس در هشت سال انجام داده است.
رشد ۲.۶۷ برابری اعتبارات استانی
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان شرقی در گفت و گو با ایرنا، اعتبارات استانی مصوب در سال ۱۳۹۲ را ۸۳ میلیارد و ۴۸ میلیون ریال اعلام کرد و افزود: این رقم در سال ۱۳۹۹ به ۲۲۲ میلیارد و ۱۱۸ میلیون ریال افزایش یافته است.
پیام صدقی خاطرنشان کرد: همچنین اعتبارات ملی تخصیص یافته در سال ۱۳۹۲ مبلغ ۳۵۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال بود که این رقم در سال ۱۳۹۹ به یکهزار و ۳۱۵ میلیارد ریال افزایش یافته است.
مشارکت مردمی ۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد ریالی در نوسازی مدارس
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان شرقی با اشاره به نقش خیران در توسعه و نوسازی مدارس روستایی و شهری، با تاکید بر حمایت همه جانبه مسئولان از خیران در راستای توسعه و تجهیز مدارس، گفت: با توجه به حساسیتهای این اداره کل در جهت تحقق خواستههای خیران مدرسه ساز و مدرسه یار، طبق معیارهای مشخص و قانونی عمل خواهیم کرد.
صدقی از مشارکت ۱۲۰ درصدی خیران استان نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: خیران در سال گذشته ۱۰۰۰ میلیارد ریال و امسال هم ۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال کمک و مشارکت کرده اند.
وی مبلغ تعهد خیران آذربایجان شرقی در امر مدرسه سازی در سال ۱۳۹۲ را ۴۴۵ میلیارد و ۴۹۰ میلیون ریال اعلام کرد و افزود: از این میزان ۲۳۶ میلیارد ریال تحقق ریافته است.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان شرقی مبلغ تعهد خیران استان در سال جاری را ۲ هزار و ۸۶ میلیارد ریال اعلام و خاطرنشان کرد: از این مبلغ، ۷۳۰ میلیارد ریال تحقق یافته است.
احداث، تخریب، بازسازی و مقاوم سازی فضاهای آموزشی
معاون اجرایی اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان شرقی نیز در گفت و گو با ایرنا، تعداد کلاس های درس احداث شده در سال ۱۳۹۲ را ۱۱ هزار و ۳۵۴ کلاس درس اعلام کرد و گفت: این رقم در سال ۱۳۹۳ به ۲۰ هزار و ۸۷۲ کلاس، در سال ۱۳۹۸ به ۷۳ هزار و ۵۷۵ کلاس افزایش یافته و در سال جاری ۱۲ هزار و ۹۸۰ کلاس درس احداث شده است.
کریم پیرمحمدی خاطرنشان کرد: همچنین در سال ۱۳۹۲، تعداد ۱۰ هزار و ۷۷ واحد کلاس درس تخریب و بازسازی شده است که این رقم در سال ۱۳۹۷، ۲۳ هزار و ۸۷۶ کلاس بود و امسال نیز سه هزار و ۳۴ کلاس درس تخریب و بازسازی شده است.
وی ادامه داد : در زمینه مقاوم سازی نیز سال ۱۳۹۲، تعداد ۳۲ هزار و ۲۶۱ کلاس درس و در سال جاری ۵ هزار و ۸۷۸ کلاس مقاوم سازی شده است.
استانداردسازی تجهیزات گرمایشی فضاهای آموزشی هفت هزار و ۶۲ مدرسه
معاون فنی اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان شرقی با بیان اینکه طی سال های گذشته، یکی از اهداف مهم این اداره کل حذف کامل تجهیزات گرمایشی غیر استاندارد به خصوص بخاری های نفتی در سطح استان بود، اظهار کرد: سال ۱۳۹۲، ۵۲.۸ درصد کلاس های آموزشی استان به تجهیزات گرمایشی استاندارد مجهز بودند که این رقم در سال ۱۳۹۹ به ۹۸.۷ درصد رسیده است.
فرهاد فرهودی در مورد استحکام بنای ساختمان های آموزشی خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۲، هشت هزار و ۲۳ مدرسه با هشت هزار و ۵۰۰ کلاس درس غیرمستحکم در استان وجود داشت که این تعداد در سال جاری به هفت هزار و ۶۲ مدرسه با هشت هزار کلاس درس کاهش یافته است.
راهاندازی پویش «آجر به آجر» برای ساخت مدرسه در آذربایجانشرقی
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجانشرقی، اجرای طرح ابتکاری «آجر به آجر» در استان را طرحی موفق برشمرد و گفت: با اجرای این طرح تا کنون بیشتر مشکلات مدارس تخریبی استان حل شده و امیدواریم تا برطرف شدن تمام مشکلات و معایب مدارس استان، ادامه یابد.
صدقی اظهار کرد: خیران در توسعه و نوسازی مدارس روستایی و شهری در آذربایجان شرقی همیشه پای کار بودند و با کمک آنان توانستیم در سطح استان بیشتر مسائل و مشکلات مدارس را حل کنیم.
وی با بیان اینکه ۵۰ درصد ساخت و ساز مدارس آذربایجان شرقی با مشارکت خیران انجام میشود، مردم استان را به شرکت در پویش «آجر به آجر» برای مدرسه سازی دعوت کرد و افزود: وزارت آموزش و پرورش و سازمان نوسازی مدارس، پویشی را تحت عنوان «آجر به آجر» در سایت و فضای مجازی به راه انداخته اند و از همه افراد نیکوکار برای پیوستن به این امر خیرخواهانه در راستاس ساخت مدرسه دعوت می کنیم.
صدقی هدف از این اقدام را اشاعه فرهنگ مشارکت برای مدرسه سازی و استفاده از ظرفیت خیران عنوان کرد و گفت: همه ساله، خیران برای کار خیر مدرسه سازی قدم برمی دارند؛ اما امسال برای همگانی شدن این کار خیر، پویش مردمی «آجر به آجر» اجرا می شود تا با اهدای یک آجر هم که شده، امکان مشارکت برای همه اقشار جامعه در ساخت و توسعه مدارس فراهم شود.
کسب رتبه های برتر در دولت تدبیر و امید
کسب رتبه اول بین دستگاه های اجرایی در خصوص عملکرد طرح های عمرانی استانی در سال ۹۲، کسب رتبه اول در برگزاری جشنواره های خیران مدرسه ساز ، جمع آوری تعهدات خیران مدرسه ساز و تحویل سریع مدارس احداثی خیران در بین ادارات کل نوسازی مدارس استان ها از سال ۹۲ تا ۹۸، کسب رتبه برتر بین دستگاه های اجرایی استان در جشنواره شهید رجایی سال ۹۷، کسب رتبه دستگاه برتر در اقامه نماز در بین دستگاه های اجرایی استان، مطرح شدن دستگاه در سازمان مدیریت و برنامه ریزی و در بین دستگاه های اجرایی استان بعنوان دستگاهی که همیشه دارای ابتکارات جدید و طرح های ارزنده است، کسب رتبه برتر بین دستگاه های اجرایی استان در جشنواره شهید رجایی سال ۹۸ ، کسب عنوان اول مدیر کل برتر جهادی در بین مدیران اداراه کل نوسازی ، توسعه و تجهیز مدارس کشور، کسب رتبه سوم کشوری در خدمت رسانی به روستائیان،کسب رتبه اول بین ادارات کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان ها در خصوص ارزیابی عملکرد از سوی وزارت آموزش و پرورش و رتبه سوم جشنواره شهید رجائی در سال ۹۹ در مجموع شاخص های عمومی و اختصاصی ، از جمله عملکرد اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان شرقی در طول دولت تدبیر و امید است.
نظر شما