به گزارش ایرنا ، احمد حسین زادگان روز چهارشنبه در شورای مهارت استان که با حضور معاون وزیر تعاون و رییس سازمان فنی و حرفهای کشور در ساری برگزار شد ، افزود : بدون توجه به مهارت آموزی و کیفی سازی تولیدات و ارتقاء بهرهوری چشم اندازی برای رفع مشکلات اشتغال و معیشت وجود نخواهد داشت.
وی بالا بودن نرخ بیکاری در سطح ملی و تقاضا برای کار بویژه از سوی فارغ التحصیلان دانشگاهی را ناشی از نبود مهارت کافی متناسب با بازار کار دانست و اظهار داشت: برای رفع مشکل بیکاری باید جهتگیری نظام آموزشی ما به سمت مهارت آموزی متناسب با نیاز بازار سوق داده شود.
حسین زادگان تاکید کرد : در شرایط فعلی بسترهای مناسب در استان مازندران و همچنین در سطح ملی برای مهارت آموزی وجود دارد و باید نیروهای کار را به سمت بهره گیری از این مهارت ها ببریم.
نماینده عالی دولت در مازندران گفت : البته مهارت آموزی ها باید به سمت مهارت های روز دنیا باشد و موفقیت شرکت های دانش بنیان نشان داده که مهارت روز چاره کار رفع بیکاری و اشتغال است.
وی افزود : صرف استقرار مراکز متعدد مهارت آموزی نمی تواند راهگشا باشد، چرا که ما نیاز به مهارت آموزی کیفی متناسب با بازار کار داریم.
استاندار مازندران با اشاره به تلاش چهار دهه ای جمهوری اسلامی برای ایجاد زیرساخت های لازم از جمله آب ، برق و راه های دسترسی در دورترین نقاط شهری و روستایی کشور ، گفت : متاسفانه عدم توجه به مهارت آموزی و اشتغال موجب شد تا با وجود این امکانات ، همچنان مردم این مناطق با مشکل معیشت و رفاه در زندگی مواجه باشند.
حسین زادگان با قدردانی از برنامه کیفی سازی مهارت آموزی از سوی سازمان فنی و حرفه ای ، خواهان بهره گیری از این برنامه ها در استان مازندران شد.
مدیرکل صنعت ،معدن و تجارت مازندران هم در این نشست کمبود نیروی کار ماهر را مشکل واحدهای صنعتی استان اعلام کرد.
حسینعلی قوانلو گفت : در شرایط فعلی به دلیل نبود کارگر ماهر در استان، واحدهای بزرگ صنعتی با کمبود نیرو مواجه هستند.
وی دلیل بالا بودن نرخ بیکاری به خصوص در بین فارغ التحصیلان را در مازندران نداشتن مهارت بیان کرد.
مازندران از جمله استان هایی است که هم با معضل بیکاری مواجه است و هم با کمبود نیروی کار ماهر به گونه ای که بر اساس آمارهای غیررسمی ولی تکذیب نشده این استان ۱۷ هزار دانش آموخته بیکار رشته کشاورزی دارد در حالی که بخش کشاورزی آن از استان های دیگر نیروی کار وارد می کند.
البته وضعیت اشتغال استان طی چند سال گذشته با وجود تحریم و کرونا رو به بهبود رفت تا جایی که طبق اعلام مرکز آمار ایران نرخ بیکاری فصل پاییز در این استان با حدود ۲ درصد کاهش نسبت به میانگین کشوری به ۷.۶ درصد رسید.
طبق گزارش این مرکز ، میانگین نرخ بیکاری پاییزی استان مازندران در سال جاری نسبت به مدت مشابه آن در سال قبل با ۲.۲ درصد کاهش از ۹.۸ فصل پاییز سال ۹۸ به ۷.۶ رسید.
نرخ بیکاری در مازندران از بهار ۹۶ تک رقمی شد و همچنان نیز با شیب ملایم کاهشی ادامه دارد . نخستین بار میانگین نرخ بیکاری استان مازندران در بهار سال ۹۶ با کاهش ۲ دهم درصدی نسبت به سال ۹۵ تک رقمی شد به طوری که میانگین نرخ بیکاری این استان در پایان سال ۹۵ حدود ۱۰ درصد و همین آمار در بهار سال ۹۶ با دو دهم کاهش به ۹.۸ درصد رسید.
برخی از کارشناسان اقتصادی افزایش میزان سرمایه گذاری صنعتی استان مازندران در هفت سال گذشته را یکی از دلایل اصلی تک نرخ شدن آمار بیکاری می دانند به طوری که در این مدت حدود ۵۲ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری در بخش صنعتی این خطه شمال کشور انجام شد و در همین مدت بیش از یکهزار و ۵۰۰ واحد بزرگ و کوچک صنعتی به بهره رسید و برای بیش از ۳۰ هزار نفر نیز ایجاد اشتغال شد.
براساس آمار رسمی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان میزان میانگین سرمایه گذاری صنعتی در این استان در هفت سال گذشته نسبت به دولت گذشته حدود ۱۴۰ درصد رشد یافت.
نظر شما