فعالیت ۳۸ مرکز ارتوپدی فنی برای ساخت اعضای مصنوعی در هلال‌احمر

تهران - ایرنا - معاون بهداشت، درمان و توانبخشی هلال‌احمر از فعالیت ۳۸ مرکز ارتوپدی فنی برای ساخت اعضای مصنوعی در هلال احمر خبر داد و گفت: در این مراکز تخصصی، اندام مصنوعی، شامل پروتز و ارتز و کفش طبی برای ارائه به مراجعه کنندگان به ویژه جانبازان و معلولین جامعه ساخته می شود.

فرید مرادیان روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا در پاسخ به این سوال که هم اکنون چند مرکز توانبخشی هلال احمر برای ارائه خدمات توانبخشی در سراسر کشور فعال است، اظهار داشت: جمعیت هلال احمر در سراسر کشور بالغ بر ۲۰۰ واحد توانبخشی دارد که از این تعداد ۳۶ مرکز جامع توانبخشی است، ۳۸ مرکز ارتوپدی فنی و ساخت اعضای مصنوعی است.  

«پروتز» وسایلی است که جایگزین قسمت های قطع عضو شده بدن مانند دست و پا می شود و «ارتوز» بر روی اندام های مختلف مانند فلج عضلانی یا انحراف در اندام نصب می شود تا به بهبود عملکرد آنها کمک کند.

وی توضیح داد: در این مراکز علاوه بر این خدمات، خدماتی نظیر فیزیوتراپی، کار درمانی، گفتار درمانی، شنوایی سنجی، تغذیه، مشاوره و نظایر آن است که همه این موارد مربوط به بازتوانی و توانبخشی است.

معاون بهداشت، درمان و توانبخشی هلال احمر در پاسخ به این سوال که آیا خدمات توانبخشی هلال احمر با قیمت تمام شده به مردم ارائه و سود بیشتری از مردم و مراجعه کنندگان به منظور ارائه خدمات یاد شده دریافت می شود، اظهار داشت: هزینه تمام شده خدمات به مددجویان از تعرفه های دولتی ارزانتر است و در این زمینه به هیچ عنوان دید انتفاعی نداریم.

وی افزود: در برخی مواقع هم هزینه های تمام شده ارائه خدمات از قیمت تحویل اقلام به مددجویان بیشتر است، افرادی که تمکن مالی ندارند و امکان پرداخت هزینه ها برای آنها وجود ندارد مراکز درمان و توانبخشی از طریق سازمان داوطلبان و منابع اختصاص داده شده از سوی خیرین، مبلغ قابل توجهی از  هزینه ها پرداخت می شود.

مرادیان اضافه کرد: مراکز توانبخشی هلال احمر با همه ارگان ها، سازمان ها و نهادهایی که پیگیر مشکلات معلولان و کم توانان هستند، طرف قرار داد بوده و یا آماده عقد قرارداد است.
وی گفت: سابقه مراکز توانبخشی هلال احمر به ۶۰ سال می رسد و جمعیت هلال احمر با سابقه ترین نهاد در این زمینه است.

معاون بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلال احمر ادامه داد: براساس اساسنامه جمعیت هلال احمر، علاوه بر امداد و نجات، توانبخشی از تکالیف اصلی این جمعیت محسوب می شود.

وی گفت: علاوه بر ارائه خدمات توانبخشی در مراکز هلال احمر، این مراکز به عنوان مراکز علمی و آموزشی هم شناخته می شوند و دستیاران تخصصی رشته های جراحی استخوان و مفاصل، طب فیزیکی و توانبخشی و دانشجویان فیزیوتراپی، شنایی شناسی، گفتار درمانی، کاردرمانی و نظایر آن می توانند در این مراکز دوره هایی را بگذرانند.

مرادیان افزود: با توجه به شناخت کامل رئیس جمعیت هلال احمر از مراکز جامع توانبخشی هلال احمر نسبت به ارتقا خدمات، بر افزایش کیفیت و به روز رسانی تجهیزات و تکنیک ها و فناوری ها، تاکید ویژه شده و به موجب احکام برنامه پنجساله جمعیت هلال احمر تا پایان سال ۱۴۰۰ مکلف هستیم که در همه مراکز استان های کشور مرکز جامع توانبخشی داشته باشیم و تعداد اندکی از مراکز استاها در حال حاضر فاقد مرکز هستند که این مراکز در حال تکمیل و تجهیز است.

معاون بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلال احمر اعلام کرد: در مجموع مرکز هلال احمر سالانه به بیش از ۶۰۰ هزار توانخواه خدمات لازم را ارائه می کند و در بخش دندان پزشکی و مامایی هم در سال ۹۸ به یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر خدمات لازم ارائه شده است.

به گزارش ایرنا، جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران وظایف عمده‌ای را در سطح ملی و بین المللی برعهده دارد و می کوشد تا به اهدافی که در اساسنامه این جمعیت آمده است، جامه عمل بپوشاند.

این اهداف عبارت از تلاش برای تسکین آلام بشری، تأمین احترام انسان‌ها و کوشش در راستای برقراری دوستی و تفاهم و صلح پایدار میان ملت‌ها و حمایت از زندگی و سلامت انسان‌ها بدون درنظرگرفتن هرگونه تبعیض میان آنها است.

جمعیت هلال احمر اکنون در زیرمجموعه خود دارای چهار سازمان فعال و گسترده در زمینه‌های مختلف امداد و نجات، جوانان، داوطلبان، تدارکات پزشکی، چهار معاونت در زمینه خدمات درمانی و توانبخشی، آموزش و پژوهش، پشتیبانی و منابع انسانی، معاونت امور بین الملل، یک شرکت در زمینه تولید محصولات نساجی و ملزومات امدادی، یک مؤسسه علمی کاربردی و یک مرکز پزشکی ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به حجاج و زائران عتبات عالیات است.

همچنین دبیرخانه کمیته ملی حقوق بشردوستانه جمهوری اسلامی ایران نیز با محوریت جمعیت هلال احمر فعالیت می‌کند.

جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران با سابقه‌ای نزدیک به یک قرن در خدمت رسانی به مردم ایران و جهان، از بدو تأسیس خود تا به حال در مسیر اهداف انسان دوستانه و اصول هفت‌گانه نهضت بین‌المللی صلیب سرخ و هلال احمر حرکت کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha