مسعود تجریشی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تاکنون یک سوم راه برای احیای کامل دریاچه را طی کرده ایم و هم اکنون وسعت دریاچه ارومیه به سه هزار و ۵۲۰ کیلومتر مربع با یکهزار و ۳۶۰ کیلومتر افزایش رسیده است.
وی با بیان اینکه تراز اکولوژیک دریاچه ارومیه ۱۲۷۴.۱ متر از سطح آبهای آزاد است، اظهار داشت: تراز آب دریاچه با اقدامات دولت تدبیر و امید از ۱۲۷۰.۶۴ متر از سطح آب های آزاد در سال ۱۳۹۳ به ۱۲۷۱.۳۲ متر افزایش یافته است.
مدیر دفتر برنامه ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه گفت: ۲ میلیارد و ۵۷۸ میلیون متر مکعب میزان حق آبه ای است که وزارت نیرو به سمت دریاچه رهاسازی کرده درحالی که سالانه نیازمند سه هزار و ۴۲۶ میلیون مترمکعب آب برای رسیدن به تراز اکولوژیک دریاچه هستیم.
تجریشی اضافه کرد: ۹۸۸ میلیون مترمکعب از میزان حق آبه دریاچه از محل کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی تامین می شود، ۳۰۲ میلیون مترمکعب نیز از انتقال پساب های تصفیه خانه ارومیه و تبریز تامین می شود، ۹۵ میلیون مترمکعب هم حاصل انتقال آب از سد سیلوه به دریاچه خواهد بود.
وی گفت: با بهره برداری از تونل انتقال آب نیز ۶۲۳ میلیون متر مکعب آب از سد کانی سیب به سمت دریاچه ارومیه رهاسازی خواهد شد.
نمودار تغییرات ۳۰ ساله دریاچه ارومیه بر پایه دادههای ماهوارهای نشان میدهد که این دریاچه هنوز با روزهای خوب خود فاصله زیادی دارد و افزایش بارشها و استفاده بهینه از منابع آبی بر اساس سیاستهای ستاد احیای دریاچه ارومیه میتواند ضمن ادامه روند افزایش تراز آب این دریاچه، به احیای کامل آن بیانجامد.
قبل از تشکیل ستاد احیای دریاچه ارومیه تراز این حوزه آبی بسته سالانه به طور متوسط ۴۰ سانتیمتر کاهش مییافت اما در سایه اقدامات دولت تدبیر و امید، روند خشک شدن آن متوقف شد.
هرچند تراز یکهزار و ۲۷۴ متر به عنوان ارتفاع اکولوژیک دریاچه ارومیه اعلام شده ولی این دریاچه در تراز یکهزار و ۲۷۲ متر هم شرایط مطلوب خواهد داشت و بیش از ۹۵ درصد کانونهای ریزگرد آن رفع خواهد شد.
در حالت مطلوب دریاچه ارومیه باید ۱۵ میلیارد متر مکعب اب داشته باشد.
نظر شما