حکایت مرغی که بدون بال از قفس بازار کرمان پرید 

۱۸ اسفند ۱۳۹۹، ۸:۰۸
کد خبر: 84254905
نجمه حسنی
حکایت مرغی که بدون بال از قفس بازار کرمان پرید 

کرمان - ایرنا - حکایت مرغی که بدون بال از قفس پرید، مثنوی هفتاد من کاغذ، بال مرغی است که در مغازه‌های توزیع فرآورده‌های خام دامی کرمان وجود دارد و اما خود مرغ موجود نیست.

به گزارش ایرنا، اسفند ماه است و به قرار سال های گذشته، مردم در تکاپوی تهیه اقلام مورد نیاز شب عیدشان هستند، هر چند شیوع ویروس کرونا موانعی جدی را برای دور هم نشینی و میهمانی ها ایجاد کرده است، اما نمی توان خرید یک مرغ و خوردن یک غذای خانوادگی را در ایام عزلت شیوع ویروسی مرگبار منکر شد.

اما مشکل اینجاست برای خرید یک مرغ گاها باید ساعتها و بلکه روزها خیابان گردی کنی و بعد از آن، این کالای اساسی را با قیمتی گزاف البته اگر بتوانی خریداری کنی.

موضوع آن زمان جالب تر می شود که برخی فروشگاه های عرضه کننده مرغ، بال، ران، سینه و سایر قسمت های مرغ را دارند اما خودش را نه! 

سئوال اینجاست، پریدن مرغ از قفس بازار کرمان بدون سایر اندام ها شاید؛ اما بدون بال ممکن است؟ 

حال آنکه کمبود مرغ آنهم در زمانی که نهادهای دامی به طور ۱۰۰درصد توسط دولت بین مرغداران توزیع می شود کمبودش چه دلیلی می تواند داشته باشد؟.

یا آنکه چرا مسئولان اقدام به راه اندازی شرکت تعاونی تولید مرغ از صفر تا صد در سایر شهرستان های استان پهناور کرمان همانند رفسنجان نمی کنند.

برای رسیدن به پاسخ این سئوال که البته قطع به یقین ردپای برخی واسطه ها و دلالان در آن ها پیداست به سراغ مسئول تعاونی شهرستان رفسنجان می رویم.

فقدان زنجیره تولید مرغ در کرمان محسوس است

مدیرعامل تعاونی مرغداران رفسنجان با بیان اینکه وظیفه من تامین مرغ این شهرستان است گفت: فقدان زنجیره تولید مرغ در کرمان محسوس است و این مهم برای شهرستان ما نیز مشکل می آفریند.

محمد شهرآبادی افزود: ما حدود ۶۰ تن تولید داریم و با این مقدار تولید می توانیم کل شهرستان رفسنجان را پوشش دهیم اما در زمان کمبود مرغ ما باید جور بی برنامگی شهرهای دیگر را بکشیم و مقدار زیادی از این تولید را برای شهرهای دیگر بفرستیم.

مدیرعامل تعاونی مرغداران رفسنجان اظهار داشت: نبود زنجیره تولید و توزیع مرغ در شهرستان های استان کرمان به منظور نظارت بر بازار تولید تا توزیع مرغ به شدت محسوس است.

وی با بیان اینکه اکنون از ۶۲ تن مرغ تولیدی رفسنجان حدود ۲۲ تن در این شهرستان و بقیه در کرمان، کوهبنان، کهنوج، رودبار و منوجان توزیع می شود تصریح کرد: این اتفاق موجب کمبود مرغ در بازار رفسنجان نیز شده است.

شهرآبادی با بیان اینکه حدود ۲۰ روز است که نهاده های خام دامی به طور ۱۰۰ درصد به مرغداران واگذار می شود گفت: این کار بخش زیادی از مشکلات مرغداران را بر طرف کرده است.

وی تاکید کرد: تولید و توزیع مرغ در شهرهای استان کرمان بدون برنامه و بدون حضور تعاونی انجام می شود و این امر پای واسطه ها را به این چرخه باز و روند تولید و توزیع مرغ را دچار مشکل می کند.

مدیرعامل تعاونی مرغداران رفسنجان افزود: سایر شهرها پیش بینی نیاز بازار را در شب عید نکرده بودند و این مشکل با توزیع مرغ رفسنجان به سایر شهرها برای این شهرستان هم مشکل آفرین شد.

وی با بیان اینکه تعاونی مرغداران رفسنجان برای جلوگیری از کمبود مرغ در بازار، همیشه ذخیره مرغ دارد اظهار داشت: در ایامی که تعطیل است این ذخیره را وارد بازار می کنیم.

شهرآبادی از مسئولان خواست، تعاونی مرغداران رفسنجان که با برنامه ریزی و روی روال کار می کند را درگیر مشکلات خودشان نکنند.

وی افزود: ضربه های وارد شده به بازار مرغ، رفسنجان را به دلیل داشتن زنجیره تولید و تعاونی مرغداران بسیار کم تر از سایر مناطق درگیر می کند.

مدیرعامل تعاونی مرغداران رفسنجان اظهار داشت: وجود تعاونی های تولید مرغ به دلیل حذف واسطه ها می تواند در تنظیم بازار و پیشگیری از نوسانات قیمتی موثر باشد. 

وی افزایش قیمت ماه های گذشته مرغ را تامین نشدن نهاده های دامی عنوان کرد و گفت: اکنون این مهم به صورت ۱۰۰ درصد تامین می شود.

مدیرعامل تعاونی مرغداران رفسنجان افزود: در این شهرستان زنجیره تولید مرغ در دست تعاونی است و این امر موجب می شود کمتر با مشکل روبرو شویم اما در دیگر نقاط استان کرمان، نظیر این زنجیره تولید و تعاونی وجود ندارد.

وی تاکید کرد: با وجود نظارت دقیق توسط تعاونی، جوجه ریزی و کشتار در رفسنجان طبق روال انجام می شود و کسی نمی تواند از این روند تخطی کند.

بازار مرغ کرمان گرفتار واسطه ها است

شهرآبادی گفت: بازار مرغ در استان کرمان بیشتر گرفتار واسطه ها و دلالان است و رفسنجان تنها شهرستان در این استان است که به دلیل حضور زنجیره تولید و تعاونی ها جایی برای ابراز وجود واسطه ها ندارد.

وی تاکید کرد: زنجیر تولید در رفسنجان از خرید لوازم مرغداری ها، تحویل جوجه یک روزه و توزیع نهاده ها به مرغدار تا توزیع در سطح شهر و نظارت بر فروشگاه های عرضه را بر عهده دارد.

مدیرعامل تعاونی مرغداران رفسنجان تصریح کرد: این تعاونی پنج خودرو توزیع مرغ دارد و از افرادی که توزیع را بر عهده دارند به عنوان ناظر نیز استفاده می شود.

ظرف چند روز آینده مشکل کمبود مرغ در کرمان رفع می شود 

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان با بیان اینکه هم اکنون از استان های همجوار مرغ وارد استان می کنیم گفت: حدود ۱۹۵ تن در روز توزیع گوشت مرغ انجام می شود و ظرف چند روز آینده مشکل مرغ در کرمان بر طرف خواهد شد.

مهدی حسینی نژاد افزود: برای توزیع مرغ منجمد در استان کرمان هزار تن مصوب شده بود که تاکنون ۲۵۰ تن در شمال و ۱۵۰ تن در جنوب کرمان اختصاص یافته است و ۶۵ تن گوشت منجمد گوساله نیز موجود است.

وی اظهار داشت: ورودی و خروجی کشتارگاه های استان کرمان کاملا رصد می شود به طوری که طی ۱۵ روز گذشته ۱۲۰ تن تولید مرغ در این استان بوده و تقریبا روزانه ۱۰۰ تن مرغ در کرمان کمبود است.

۶۵ هزار قطعه ظرفیت جوجه ریزی در کرمان ایجاد شده است 

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان نیز  در این ارتباط گفت: ۶۵ هزار قطعه ظرفیت برای جوجه ریزی در این استان ایجاد شده که برای راه اندازی آن نیاز به مجوز داریم.

عباس سعیدی افزود: همچنین ظرفیت جوجه ریزی بین یک میلیون و  ۷۰۰ تا یک میلیون و  ۸۰۰ قطعه در استان کرمان شناسایی شده که در صورت صدور مجوزها می توانیم این تعداد قطعه جوجه ریزی داشته باشیم.

قطعه فروشی مرغ ممنوع /نیازمند نظارت دقیق بر شبکه توزیع هستیم 

استاندار کرمان نیز در نشست تنظیم بازار استان دستور پیگیری های لازم برای دریافت مجوزها را صادر کرد.
علی زینی وند گفت: نحوه تامین مرغ و جوجه ریزی به گونه ای است که بزودی عرضه و تقاضا به تعادل می رسد.

وی افزود: ساختار شبکه توزیع نباید بهم بخورد و باید بر همین شبکه نظارت دقیق داشته باشیم و تاکید می کنم با هر کسی که در شبکه توزیع اخلال ایجاد می کند، به شدت برخورد شود.

استاندار کرمان تصریح کرد: تمام کشور با مشکل کمبود مرغ مواجه بود و استان کرمان در تولید مرغ به شدت مشکل دارد و با همکاری دستگاه قضا و دستگاه مجریه کارهای در کل کشور در حال انجام است زیرا طبق اعلام وزیر جهادکشاورزی در جوجه ریزی هیچ کاهش نداشتیم اما اینکه چرا در بازار با کمبود عرضه مواجه شدیم جای سئوال است که باید مورد بررسی قرار گیرد.

زینی وند افزود: مسئولان امسال شبکه توزیع مرغ را گسترده تر در نظر بگیرند و بر شبکه توزیع مرغ ایرادتی وارد است و بیشتر کشتارگاه های استان کرمان از مصوبات ستاد تبعیت می کنند.

وی تاکید کرد: اگر توزیع کننده، کشتارگاه و سایر ارکان شبکه توزیع از مصوبات ستاد تنظیم بازار تخلف کردند به دستگاه قضا معرفی تا برخورد لازم با آنها صورت گیرد.

استاندار کرمان تاکید کرد: باید بر روند تولید و توزیع مرغ از مرغداری تا کشتارگاه و نحوه توزیع در بازار نظارت دقیقی اعمال شود و برای قطعه فروشی مرغ در استان کرمان تا اطلاع ثانوی محدودیت ایجاد خواهد شد.

زینی وند گفت: ۳۰ درصد سهمیه مرغ در اختیار تعاونی مرغداران قرار می گیرد و آنها در جاهای خاص برای تنظیم بازار توزیع کنند اما شبکه توزیع نباید به هم بخورد.
وی تصریح کرد: با توجه به ظرفیت های موجود در استان کرمان می تواند در تولید مرغ خودکفا شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha