ثبت ملی ۳۳ اثر فرهنگی منقول از ۶ استان کشور

تهران- ایرنا- ۳۳ اثر تاریخی و فرهنگی منقول از استان‌های چهارمحال و بختیاری، قم، خراسان جنوبی، قزوین، کرمانشاه، هرمزگان ثبت ملی شد.

به گزارش روز دوشنبه گروه فرهنگی ایرنا از میراث آریا، در جلسه شورای ملی ثبت آثار تاریخی‌ و فرهنگی منقول که در سالن اجتماعات وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با حضور اعضای شورا برگزار شد، سنگ‌نوشته‌­های تاریخی و ضریح امامزاده عسگر و علی گندمان از استان چهارمحال و بختیاری به عنوان آثار منقول ثبت ملی شد.

همچنین در این جلسه نسخ خطی قرآن از موزه حج و زیارت استان قم، آثاری از قره تپه سگزآباد قزوین، تابلوهای نقاشی از حسینیه حاج اکبر کرمانشاه و آثاری از موزه مردم­‌شناسی بندر کنگ استان هرمزگان ثبت ملی شدند.

از جمله آثار ثبت‌شده موزه مردم‌شناسی بندر کنگ در استان هرمزگان می‌توان به اثری موسوم به چوب مانده (مونده) مربوط به دوره قاجار اشاره کرد. چوب مانده، چوبی منقوش است که در دریانوردی سنتی خلیج فارس مختص هر لنج، ساخته می­‌شده است؛ این چوب به دکل بادبان لنج به صورت متحرک متصل می‌­شده و در شرایطی که لنج در اثر حوادث دریایی، دچار بحران و غرق‌شدگی می‌­شده به عنوان تنها عنصر و شاهد از لنج مغروق باقی می‌­مانده است.

به گزارش ایرنا، طبق آیین‌نامه و دستورالعمل‌های مصوب، شورای ملی ثبت آثار، بررسی و تصویب شرایط و ارزش ثبت آثار در چهار حوزه آثار غیرمنقول (اماکن تاریخی فرهنگی)، آثار منقول (اموال فرهنگی و اشیا تاریخی)، آثار طبیعی (مناظر بدیع جغرافیایی، محوطه‌های طبیعی – تاریخی، پدیده‌ها و نمونه‌های ارزشمند گیاهی، جانوری و زیستگاه‌ها) و آثار ناملموس (رویدادها، مراسم و آیین‌های معنوی و فرهنگی، آواها و مهارت‌ها و شیوه‌های پخت غذاهای سنتی و...) در فهرست ملی را در بر می‌گیرد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی رییس شورا، معاون میراث‌فرهنگی نایب رییس و مدیرکل دفتر ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی‌وطبیعی به عنوان دبیر شورا هستند که جلسات آن به صورت دوره‌ای و بر اساس پرونده‌های موضوعی با حضور اشخاص حقوقی ثابت، اشخاص حقیقی و تعدادی از صاحب‌نظران و نمایندگان دستگاه‌ها و سازمان‌های مرتبط با هر پرونده به صورت متغیر تشکیل می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha