به گزارش ایرنا، دیروز اولین گام از برنامه دولت انگلیس برای خروج از محدودیتهای قرنطینه برداشته خواهد شد. صدها هزار دانشآموز در انگلیس امروز بر اساس نوبتهای تعیین شده آزمایش کرونا انجام داده و آنهایی که نتیجه تستشان منفی باشد در روزهای آینده سرکلاسهای درس حاضر خواهند شد.
گاوین ویلیمسون وزیر آموزش انگلیس که پیشتر سکان وزارت دفاع این کشور را برعهده داشت، اوضاع آموزش کشور را به دوران پسا جنگ جهانی تشبیه کرده و از برنامه دولت برای طولانیتر کردن ساعات مدارس و کاهش تعطیلات تابستانی خبر داده است. او همچنین قصد دارد تا با کاهش ایام تعطیلات، تعداد ترمهای آموزشی را افزایش دهد.
دانشآموزان در ۳ ماه گذشته بصورت مجازی در کلاسهای درس آموزش دیدهاند. بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس دیروز (یکشنبه) نسبت به تعطیلی طولانیتر مدارس هشدار داد و گفت: به نظر من خطر نرفتن به مدرسه با توجه به خسارتهایی که تاکنون تجربه کردهایم بیشتر است. وی ادعا کرد که دانشآموزان به حضور دوباره در مدارس نیاز دارند.
در همین پیوند «آماندا اسپیلمن» رئیس نهاد ناظر بر مدارس انگلیس نسبت به مشکلات بهداشت روان دانشاموزان هشدار داده و گفته است که در عرض دو ماه گذشته آمار اضطراب و تنهایی در میان کودکان افزایش یافته است.
مدارس انگلیس از هفته گذشته اظهارنامه هایی را برای کسب موافقت خانوادهها در خصوص انجام آزمایش کرونا از دانشاموزان ارسال کردهاند. با این حال گفته میشود که بسیاری از والدین موافقت خود را با این طرح اعلام نکردهاند.
«پاول ویتمن» دبیر کل اتحادیه صنفی مدیران مدارس انگلیس میگوید: هرچند بازگشایی مدارس یک حس اشتیاقی را در بین دانشاموزان ایجاد کرده اما بسیاری از خانوادهها به درستی مضطرب هستند و از این رو حیاتی است که دولت امارها را از نزدیک تحت نظر داشته باشد.
براساس دستورالعملهای بهداشتی، دانشاموزان مقطع متوسطه باید از ماسک صورت در مدرسه استفاده کنند. این درحالیست که کارشناسان نسبت به عدم رعایت اصول بهداشتی در مدارس هشدار داده و میگویند که این امر بیمه مراکز آموزشی را باطل میکند.
برخی کارشناسان معتقدند که بازگشایی مدارس باید به بعد از پایان واکسیناسیون کرونا موکول شود. آنها بر این باروند که بازگشایی مدارس مانند سپتامبر گذشته به ایجاد موج جدید کرونا در کشور منجر میشود.
آیا تصمیم جانسون تکرار اشتباه گذشته است؟
سپتامبر (شهریور) گذشته دولت انگلیس تصمیم گرفت که با استناد به کاهش آمار کرونا و به رغم هشدار کارشناسان امور بهداشتی، مدارس را بازگشایی کند. به یک ماه نکشید که دولت مجبور به اعمال قرنطینه نصف و نیمه شد و اعلام کرد که فقط مراکز ضروری، از جمله مدارس فعال باشند. دو ماه بعد آمار مبتلایان به کرونا به رقم سرسامآور ۶۰ هزار نفر در روز رسید و شناسایی گونههای جدید این ویروس موجی از وحشت را در کشور ایجاد کرد.
دولت جانسون ابتدا تلاش کرد تا با سیاست محدودیتهای منطقهای مانع گسترش این ویروس شود اما پس از شکست این راهبرد، در دی ماه گذشته به قرنطینه سراسری تن داد. دولت حالا قصد دارد تا از طریق اجرای برنامه خروج تدریجی از قرنطینه عمده محدودیتهای کرونایی را تا تابستان آینده، لغو کند. اولین گام این برنامه امروز با بازگشایی مدارس برداشته شد.
دولت انگلیس معتقد است که ادامه تعطیلی مدارس بیش از جایز نیست و خطر ادامه این سیاست بیشتر از عدم حضور دانشآموزان در مدارس است. وزیر آموزش انگلیس میگوید که تحول نظام آموزشی کشور برای جبران خسارتهای ناشی از بحران کرونا در دستور کار قرار دارد.
به هر روی باید در نظر داشت که برای انگلیس به عنوان میزان سران کشورهای جهان در دو نشست گروه ۷ و کنفرانس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل متحد در سال جاری، حفظ ظاهر هم از اهمیت بالایی برخوردار است.
براساس آخرین آمارهای رسمی منتشر شده تاکنون ۴ میلیون و ۲۱۸ هزار و ۵۲۰ نفر در انگلیس به کرونا مبتلا شده و ۱۲۴ هزار و ۵۰۱ نفر جان خود را از دست دادهاند.
نظر شما