رونق مساجد کرمانشاه نیاز به سرمایه‌گذاری بیشتری دارد

کرمانشاه - ایرنا - نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه با اشاره به نقش محوری مساجد قبل و بعد از انقلاب اسلامی و در هشت سال دفاع مقدس، گفت: فلسفه تشکیل کانون های فرهنگی هنری مساجد رونق دادن و سرمایه‌گذاری برای نماز است.

آیت‌الله مصطفی علما روز دوشنبه در سومین نشست شورای هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در دفتر امام جمعه کرمانشاه بر برنامه‌ریزی دقیق در این حوزه تاکید کرد و اظهار داشت: آنچنان که در قانون اساسی هم به صراحت بیان شده حاکمیت باید مروج نماز باشد و از ابتدای انقلاب اسلامی هم همه دغدغه این امر را داشته‌اند بطوریکه قبل از انقلاب اسلامی در کرمانشاه خیلی از نماز استقبالی نمی‌شد اما بعد از انقلاب جوانان با شور و شوق فراوان به سمت نماز هدایت شدند.

امام جمعه کرمانشاه با اشاره به برتری برخی از استان‌های کشور در برخی از شاخص‌های دینی و مذهبی گفت:‌ برخی از استان‌های کشور ذاتا خصوصیاتی دارند و از کرمانشاه هم متدین‌تر هستند اما در کرمانشاه هم برای داشتن یک امام جماعت خوب و فرمانده عاقل و پخته نیازمند اعتبارات مالی ویژه‌ای است که اگر نباشد کار پیش نمی‌رود و انتظار داریم از همه دستگاه‌های مرتبط که در حد توان خود به رونق و سرمایه‌گذاری در نماز اهتمام داشته باشند.

۵۶۶ کانون با ۳۰ هزار عضو در کرمانشاه فعالیت می‌کند

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه هم در ابتدای این جلسه ضمن تبریک ۱۸ اسفند سالروز تشکیل کانون‌های فرهنگی هنری مساجد گفت: هرگونه فعالیت مسجد محور موجب برکت، نفوذ و تاثیر بیشتر در جامعه می‌شود.

«بهرام فاضلی‌زاد» با اشاره به تنوع قومی مذهبی در کرمانشاه، افزود: آمارها نشان می‌دهد مردم کرمانشاه علاقه بیشتری به حضور در اعیاد مذهبی دارند بطوریکه میانگین حضور مردم کشور در اعیاد مذهبی ۷۱.۳ درصد اما میزان مشارکت مردم کرمانشاه ۸۳.۳ درصد است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد تعداد کانون‌های مساجد را در استان ۵۶۶ کانون با حدود ۳۰ هزار عضو بیان کرد و اظهار داشت: باوجود اینکه جمعیت ما بیشتر از برخی استانها است اما رتبه ما در کشور ۲۱ است که زیبنده این استان نیست.

وی در پایان گفت: در سال گذشته هیچ‌گونه اعتباری برای افزایش و رونق مساجد از طرف استان تخصیص داده نشده و اگر اعتبارات لازم از سوی استانداری در سال ۱۴۰۰ تخصیص یابد با افزایش تعداد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد ظرف دو سه سال به رتبه هفتم کشوری می‌رسیم.

چرا حضور جوانان در مساجد کم‌رنگ است؟

فرمانده سپاه ناحیه کرمانشاه هم در این جلسه از آسیب‌شناسی مساجد کرمانشاه توسط سپاه و بسیج خبر داد و گفت: تا زمانی که شورای عالی مساجد فعال نشود و انسجام لازم را در مساجد ایجاد نکنیم، تعداد کانون‌ها را هم افزایش دهیم منجر به تغییرات محتوایی و اساسی در مساجد و جامعه نمی‌شود.

سرهنگ «سعید بهشتی‌راد» با اشاره به تغییر و تحولات جزیره‌ای و دل‌بخواهی در مساجد توسط سپاه، اداره ارشاد، کانون مساجد و سایر دستگاه‌ها ادامه داد: باید با تشکیل شورای عالی مساجد هر مسجد را به یک قرارگاه تبدیل کنیم که روحانی‌محور باشد و همه ارکان مسجد با هم هماهنگ اداره امور را در دست بگیرند.

وی افزود: در گذشته مساجد ما مملو از جوانان عاشق بود اما امروز چرا مساجد از جوانان خالی شده و استقبالی صورت نمی‌گیرد و این در حالی است که دشمنان اسلام و انقلاب از هر فرصتی برای ضربه زدن به این کشور استفاده می‌کنند اما ما در داخل درگیر اختلافات ریز و جزیی هستیم.

این فرمانده سپاه اظهار داشت: قرارگاه مورد نظر باید ذیل شورای عالی مساجد فعالیت خود را آغاز کند و هر کدام از اعضا هم یک حق رای داشته باشند تا بتوانیم با هم‌افزایی و مشارکت همه ارگانها بعد از سه سال به جایگاه نخست کشوری برسیم.

کانون‌های فرهنگی هنری مساجد ردیف بودجه ندارند

مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان کرمانشاه نیز در این جلسه از کمک‌های میلیاردی برخی از استان‌ها به کانون‌های فرهنگی هنری خبر داد و گفت: اصفهان ۲ میلیارد تومان، خراسان رضوی یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان و بوشهر ۲۹۰ میلیون تومان برای توسعه و رونق کانون ها و مساجد خود کمک دریافت کردند اما در سال ۹۹ یک ریال به ما کمک نشد.

حجت‌الاسلام «افشین کلات‌پور» با اشاره به اینکه برخی از کانون‌های کرمانشاه برای هزینه ۱۰۰ هزار تومان اینترنت خود مانده‌اند اظهار داشت: چند هزار برنامه و ایده از بچه‌های مسجد ثبت شده و تاکنون چهار کانون استان به مرحله نیمه‌نهایی جشنواره ملی راه یافته اما متاسفانه کانون‌های کرمانشاه هیچ گونه ردیف بودجه‌ای ندارد و برنامه‌ریزی برای کسب موفیقت‌های بیشتر بدون امکانات امکان‌پذیر نیست.

استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت هزار و ۹۷۷ مسجد دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha