به گزارش ایرنا، "میخائیل اولیانوف" نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین روز دوشنبه در توئیتی با یادآوری اینکه آمریکا پیامهایی با مضمون آمادگی برای گفت و گو به منظور احیای برجام می فرستد، نوشت: از این اقدام فقط می توان استقبال کرد زمان آن فرا رسیده است که به سیاست بی معنی فشار حداکثری در مورد ایران پایان داده شود و شرایط برای فعالیت مناسب معامله هسته ای به عنوان بخش مهم نظام عدم انتشار سلاح هسته ای را تامین کرد.
سیاست فشار حداکثری آمریکا در مورد ایران دو سال پیش با خروج واشنگتن از برجام با طرح ادعای واهی نقض برجام ازسوی تهران آغاز شد و به شکست این طرح انجامید که یکی از نتایج این طرح ضدایرانی ناکامی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری و منزوی شدن آمریکا در سطح بین المللی بود.
اولیانوف روز شنبه نیز در توئیتی نوشته بود: در زمان حاضر باید بر تلاش های دیپلماتیک و اقدامات برای احیای کامل برجام تمرکز کرد.
نماینده دائمی روسیه در آژانس بین المللی انرژی اتمی خاطرنشان کرد: باید به رایزنی های مستقیم غیررسمی در چارچوب همه شرکت کنندگان معامله هسته ای (برجام) ازجمله ایران و آمریکا روی آورد.
نشست فصلی شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی روز دوشنبه آغاز به کار کرد و تا روز جمعه ادامه داشت. این شورا تشکیلات تصمیم گیرنده در آژانس بین المللی انرژی اتمی است که هر سال چند نشست برای تصمیم گیری در مورد مسائل مهم این سازمان برگزار می کند.
ایران ۲ سال پس از خروج یکجانبه آمریکا از برجام و تعلل طرفهای اروپایی در عمل به تعهداتشان در این توافق، گامهایی را تحت نظارت آژانس برای کاهش تعهداتش آغاز و اعلام کرد که در صورت لغو تحریمها و اجرای تعهدات برجامی از سوی دیگر طرف های این توافق، تدابیر جبرانی در برجام برگشت پذیر خواهد بود.
پنجم اسفندماه گذشته ایران در راستای اجرای ماده ششم قانون «اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران» نظارتهای فراپادمانی و اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف کرد.
برخی رسانهها گزارش دادند که آمریکا و سه کشور اروپایی باقیمانده در برجام قصد دارند تا پیشنویس قطعنامهای را به شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی ارائه کنند که در آن از ایران به دلیل توقف اقدامات داوطلبانه تحت برجام انتقاد شده است.
در همین راستا "سعید خطیب زاده" سخنگوی وزارت امور خارجه روز جمعه اعلام کرد: با تلاش های فشرده دیپلماتیک در تهران، وین و پایتخت های همه اعضای شورای حکام و به ویژه سه کشور اروپایی و همچنین همراهی چین و روسیه، طرح قطعنامه منتفی شد.
نظر شما