به گزارش ایرنا، یدالله علیزاده، شامگاه دوشنبه در نشست میز گفتوگو که بهمناسبت پانزدهم اسفندماه گذشته، مصادف با روز 'درختکاری' و بهمنظور ارائه گزارش عملکرد سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرمان و با حضور سایر مدیران این سازمان برگزار شد، افزود: این میزان به نسبت کمآبی و کویری بودن شهر کرمان، قابل قبول است.
وی اظهار داشت: یکهزار هکتار فضای سبز موجود شهر کرمان شامل ۲۱۰ هکتار کمربند سبز، ۲۶۲ هکتار جنگل قائم، ۲۰۵ پارک، ۱۳۳ رفیوژ وسط، ۳۰ میدان و ۱۰ پل دارای فضای سبز است و باقی آن در مناطق پنجگانه شهری قرار دارد.
وی با اشاره به ساخت ۲۰ پارک جدید و بهسازی و نوسازی هفت پارک طی ۲ سال اخیر، گفت: ۸۶ هزار مترمربع در قالب ساخت پارک طی مدت یاد شده، به فضای سبز شهر کرمان اضافه شده است.
مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرمان با اشاره به اینکه کار ساخت ابنیه پارکها توسط مناطق انجام میشود، یادآور شد: نقشه پارکها به سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری فرستاده میشود.
وی ادامه داد: طراحی کاشت ازجمله اینکه چه گلها و گونههای درختی و به چه شکل کاشته شود و همچنین نظارت بر آبیاری و نوع شبکه آبیاری که باید اجرا شود، بر عهده سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری است.
علیزاده، توسعه شبکه آب خام شهر کرمان را یکی از مهمترین اقدامات این دوره از مدیریت شهر دانست و افزود: پیش از این، شبکه آب خام شهر کرمان، ناقص بود و در این دوره، توسعه شبکه آب خام به طور جدی در دستور کار سازمان قرار گرفت.
وی با اشاره به طراحی شبکه آب خام در سال گذشته و نظارت علمی پژوهشکده دانشگاه شهید باهنر بر این پروژه، خاطرنشان کرد: برای توسعه شبکه آب خام شهر کرمان تاکنون در سه نوبت، تجهیزات خریداری شده است؛ در فاز نخست ۸۰ هزار مترمربع لوله سایز بالای ۹۰ به قیمت هشت میلیارد تومان خریداری شده که اگر امروز میخواستیم تهیه کنیم، باید ۳۰ میلیارد تومان هزینه میشد.
مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرمان درخصوص مشکل آبیاری جنگل قائم، عنوان کرد: دور آبیاری برای جنگل قائم با توجه به درختان سوزنیبرگ و برگپهنی که دارد، باید حداکثر یکماهه باشد، اما دور آبیاری آن در سالهای قبل به ۸۰ روز رسیده بود.
علیزاده یادآور شد: پیش از این، با استفاده از چاههای اطراف مسجد جامع، آب را به جنگل قائم منتقل میکردند، اما در حال حاضر از ۱۴ حلقه چاه مذکور، ۹ چاه، خشک شده است.
وی با اشاره به خرید و اجرای ۲ خط لوله با حمایت شهردار و معاونان خدمات شهری این دوره، افزود: دو خط لوله به طول ۲۰ کیلومتر و با هزینه ۱۰ میلیارد تومان برای انتقال آب به جنگل قائم خریداری شد که ۱۰ کیلومتر آن در منطقه چهار و ۱۰ کیلومتر نیز در منطقه یک شهری اجرا شده است.
مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرمان بیان داشت: طبق برآورد ما حدود ۴۵ تا ۵۰ لیتر آب توسط این دو خط لوله، به جنگل قائم منتقل میشود که عملاً حدود ۸۰ درصد مشکل آبیاری جنگل قائم، آرامستان جدید و پارک گردشگری و پارک آرامش که باید ساخته شوند را رفع میکند.
میز گفتوگو ویژه شرح مفصل فعالیتها و خدمات معاونتهای شهرداری، شهرداریهای مناطق و سازمانهای شهرداری است که با حضور کارشناسان و خبرنگاران مدیریت ارتباطات و امور بینالملل شهرداری و نشریۀ کرمانشهر برگزار میشود.
از اقدامات شهرداری در خصوص حفظ و توسعه فضای سبز قدردانی شد
نشست عمومی شورای اسلامی شهر کرمان، با حضور رییس و سایر اعضای شورا و شهردار کرمان برگزار و در این نشست از اقدامات شهرداری در خصوص حفظ و توسعه فضای سبز قدردانی شد.
رییس شورای اسلامی شهر کرمان در این نشست، ضمن تبریک فرا رسیدن عید مبعث، با بیان اینکه تکمیل پروژههای بزرگ در دست اقدام باید در اولویت شهرداری قرار گیرد، افزود: پروژههای بزرگ عمرانی ازجمله تقاطعهای غیرهمسطح و جمعآوری آبهای سطحی، اعتبارات زیادی نیاز دارد که در جمعبندی بودجه باید مدنظر قرار گیرد.
محمد فرشاد همچنین از رؤسای کمیسیونها در برگزاری جلسات فوقالعاده تشکر کرد و بر جمعبندی بودجه و هزینههای شهرداری در موضوعات مختلف تأکید کرد.
رییس کمیسیون برنامه، بودجه و منابع پایدار شورای اسلامی شهر کرمان نیز در تشریح مصوبات این کمیسیون با تأکید بر اینکه با داشتن نگاه دوطرفه باید منافع پیمانکاران را حفظ کنیم، گفت: لازم است در کنار منافع پیمانکار، قانون و مقرارت را رعایت کرده و با حفظ نظم در فرایند کاری، کار راپیش ببریم.
حسین چناریان درخصوص افزایش بودجه افزود: منطقی نیست تا بودجه را افزایش دهیم، اما در قالب اوراق بهادار و فایناس، راه را باز میگذاریم.
سیدمحمدرضا معینزادهمیرحسینی، رییس کمیسیون گردشگری و اصناف شورا نیز در این خصوص گفت: در افزایش بودجه شهرداری، مصوبه دولت برای افزایش ۲۵ درصدی حقوق کارکنان و افزایش دستمزد کارگران در سال آینده و همچنین اضافهشدن ۴۴ درصدی هزینههای جاری را نیز باید درنظر بگیریم.
رییس کمیسیون برنامه، بودجه و منابع پایدار شورای اسلامی شهر کرمان هم در ادامه، بر ساماندهی و تعیینتکلیف سگهای بدون صاحب شهر کرمان با همکاری سازمانهای مربوط تأکید کرد و گفت: باوجود همه تلاشهای شهرداری برای ساماندهی و توسعه مرکز نگهداری از سگهای بدون صاحب شهر، اما بدون همکاری ارگانها و سازمانهای دخیل و مسئول، این اقدام به نتیجه مورد نظر نخواهد رسید.
وی با بیان اینکه دستورالعمل جامع و مشخصی برای ساماندهی سگهای بدون صاحب تدوین و در آن وظایف سازمانهای مسئول بهصورت مشخص بیان شده است، تصریح کرد: شهرداری هرچند در این زمینه تلاش کرده، اما کافی نیست و درصورتی که در شهر کرمان اتفاق ناگواری بیفتد، همه مسئول هستیم؛ بنابراین، برای ورود دستگاههای دخیل باید پافشاری کرده و مطالبهگری کنیم.
رییس کمیسیون برنامه، بودجه و منابع پایدار شورای اسلامی کرمان به پیشنهاد شهرداری مبنی بر هزینهکرد و پرداخت مبلغ ۲۰۰ میلیون ریال مساعدت به 'خانه شهروند کودک رخساره' و 'خانه فرهنگ انتظار' بهعنوان حمایت از برنامههای مدیریت محله در قالب توافقنامه بین سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری با خانههای فرهنگ اشاره کرد و گفت: این مبلغ مبتنی بر اجرای سه طرح است که این پیشنهاد تصویب و با پرداخت آن موافقت شد.
همچنین زهرا لری، رییس کمیسیون فرهنگی، هنری و بانوان شورای اسلامی شهرکرمان تأکید کرد: در ازای مبلغ کمکشده، باید از خانههای فرهنگ کار مفید مطالبه شود؛ لذا لازم است خانههای فرهنگ از ابتدای سال طرحها و برنامههای خود را مشخص کنند تا برنامهریزی بیشتری انجام شود.
رییس کمیسیون گردشگری و اصناف شورای اسلامی شهر کرمان در ادامه این نشست، ضمن قدردانی از کارکنان سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری افزود: گزارش ارایهشده از اقدامات انجامشده نشان میدهد که شهرداری در همه حوزهها بهخصوص پارکها و فضای سبز، اقدامات چشمگیری داشته است.
وی بیان داشت: در راستای توسعه پردیسان قائم(عج) و بهسازی فضای شهری، اقدامات و فعالیتهای علمی خوبی انجام داده است.
محمدرضا معینزادهمیرحسینی ادامه داد: در کمیسیون گردشگری و اصناف، درخصوص مشخص شدن محور گردشگری و قرار گرفتن مزار سردار دلها بهعنوان رکن و اساس این محور به جمعبندی رسیدیم.
وی از تصمیم کمیسیون درخصوص تعیین محلهای به نام و یاد 'سپهبد شهید حاجقاسم سلیمانی'، با محوریت فعالیتهای سردار دلها و قرار دادن آن در دل محور گردشگری خبر داد و افزود: در این محله، مصلا، حسینیه ثارالله، موزه دفاع مقدس و بیتالزهرا(س) نیز دیده شده است.
میرحسینی با بیان اینکه در محور گردشگری موزه نفتسوزها نیز باید اضافه شود، این مجموعه را اولین مجموعه خاص و بینظیر از وسایل نفتسوز در کشور دانست و ادامه داد: آثار ارزشمندی در این موزه وجود دارد که بهطور حتم مورد علاقۀ گردشگران داخلی و خارجی خواهد بود.
رییس کمیسیون گردشگری و اصناف شورا بیان کرد: در کمیسیون گردشگری و اصناف شور، بر تبدیل باغ کنسولگری انگلیس به مجموعه فاخر نیز تأکید شده است.
میرحسینی افزود: بنابراین، پیشنهاد میشود با تعامل شهرداری و وزارت نفت، خانههای سازمانی بهجای دیگری انتقال یابند تا در شهر کرمان مجموعهای فاخر برای خدمات موزهای داشته باشد.
وی به کار مطالعاتی شهرداری درخصوص پیادهراه سردار دلها اشاره کرد و افزود: این پیادهراه از 'گنبد جبلیه' تا مزار 'سپهبد شهید حاجقاسم سلیمانی' است و در محور گردشگری شهر کرمان نیز قرار میگیرد.
رییس کمیسیون گردشگری و اصناف شورا ادامه داد: این طرح در قالب طرح پارک گردشگری، کاری بزرگ است و بهدلیل بالا بودن حجم عملیات، لازم است فازبندی و اولویتبندی شود.
میرحسینی خاطرنشان کرد: در حال حاضر، طراحی پیادهراه از 'گنبد جبلیه' تا میدان ابتدای آرمستان قدیم، توسط مشاور انجام شده و ضروری است که طراحی این پیادهراه تا مزار سردار دلها ادامه یابد؛ بنابراین، پیشنهاد کمیسیون این است که هرچه زودتر این اقدام در اولویت قرار گیرد و با در نظر گرفتن کیفیت کار، در کمترینزمان به بهرهبرداری برسد.
وی با بیان اینکه پارک گردشگری نیز در دستور کار شهرداری قرار دارد، گفت: لازم است «قلاع دختر و اردشیر» بهعنوان دو بنای فاخر و دارای ارزش، به نوعی به مجموعۀ پارک گردشگری متصل و در مسیر محور گردشگری کرمان قرار گیرند.
ریس کمیسیون فرهنگی، هنری و بانوان شورای شهر کرمان هم در ادامه این نشست، با اشاره به ثبت ملی خانه شهر و در نظر گرفته شدن بودجه مناسب برای ساماندهی آن گفت: مرمت این اثر ملی، دغدغه مردم و اصحاب هنر بوده ولازم است هرچه زودتر ساماندهی شود.
زهرا لری بر لزوم ایجاد تغییر و تحول در شهر در آستانه سال جدید تأکید کرد و افزود: بهطور حتم در سال جدید شاهد حضور مسافران خواهیم بود؛ لذا از شهرداری میخواهیم در راستای آراستگی شهر از هنرمندان بومی استفاده کند.
وی به مشکلات موجود درخصوص آسفالت معابر شهر اشاره و آن را از نیازهای شهری پویا دانست و تأکید کرد: بعضی از معابر، مشکلات جدی دارند و باید در اولویت آسفالت قرارگیرند.
لری همچنین به فراهم آوردن امکانات کافی در پارکها تأکید کرد و خواهان رسیدگی بیشتر به پارکهای سطح شهر شد.
یکی دیگر از اعضای شورای اسلامی شهر کرمان در ادامه، با اشاره به پُرتردد بودن کوچه 'آسیاباد' و مناسب نبودن معبر آن، خواستار تعیینتکلیف املاک مسیری و تعریض این معبر شد.
علیاکبر مشرفی افزود: ۸۰ درصد این کوچه، عقبنشینی و تعریض شده است؛ نیاز است تا مابقی املاک که اغلب آنها مخروبه و قدیمی هستند، تخریب و مسیر آزاد شود.
احمد حسنزاده، رییس کمیسیون اجتماعی، ورزش و جوانان شورای اسلامی شهر کرمان نیز با تأکید بر اینکه باید بین کارکنانی که احساس مسئولیت کرده و منظم کار میکنند با کسانی که از وظایف خود قصور میکنند، تفاوت قائل شد، گفت: باید بعضی از کمکاریها را ریشهیابی کنیم تا ضرر و زیانی متوجه سیستم نشود.
نظر شما