مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس سه شنبه شب در این باره به رسانهها گفت: این طرح مبتکرانه با هدف افزایش ظرفیت خوراک نفت خام پالایشگاه و بهینهسازی ظرفیت تولید در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی، با بررسیهای فنی و عملیاتی و با احداث خطوط لولههای انتقال جدید و تغییرکاربری برخی از تجهیزات و بهینهسازی شبکه های آب، برق و بخار اجرا شد.
هاشم نامور با بیان اینکه درحال حاضر واحد کاهش گرانروی با ظرفیت خوراک ۳۰ هزار بشکه در روز در سرویس پالایش نفت خام قرارگرفته است، افزود: اجرای این طرح موجب بهبود عملکرد اقتصادی این شرکت شده و سود حاصل از اجرای طرح نیز ۱۷ میلیون دلار در سال برآورد میشود.
وی ادامه داد: با اجرای این طرح در مجموع ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار لیتر در روز فرآورده نفتی شامل ۱۲۰ هزار لیتر گاز مایع، یک میلیون و ۱۳۰ هزار لیتر بنزین، یک میلیون و ۵۰ هزار لیتر نفت گاز و ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار لیتر نفت کوره به تولیدات شرکت پالایش نفت بندرعباس افزوده شد.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس با اشاره به اهمیت و صرفهجویی ارزی ریالی قابل توجه این اقدام خلاقانه در شرکت پالایش نفت بندرعباس، بیان داشت: با توجه به محاسبات فنی و اقتصادی انجام شده اگر بخواهیم یک واحد تقطیر پالایشگاهی همراه با بخشهای جانبی مورد نیاز با ظرفیت ۳۰ هزار بشکه در روز احداث کنیم، علاوه بر ۴ سال زمان به میزان تقریبی ۵۰۰ میلیون دلار سرمایهگذاری مورد نیاز است.
نامور، افزایش توان ظرفیت پالایشی و تامین بیشتر انرژی مورد نیاز کشور، افزایش ظرفیت تولید فرآورده های گاز مایع، بنزین، نفت گاز و نفت کوره، بهبود کیفیت نفت کوره نهایی پالایشگاه و کاهش میزان گوگرد آن، پیشگیری از فروش ۳۰ هزار بشکه در روز نفت خام و جلوگیری از خام فروشی، تولید بیشتر فرآوردههای نفتی برای صادرات فرآوردهها را بخشی از دستاوردهای اجرای این طرح عنوان کرد.
وی با بیان اینکه طرح مبتکرانه افزایش ظرفیت ۳۰ هزار بشکه در روز که در سال ۱۳۹۱ به اجرا درآمده است، اضافه کرد: طرح مبتکرانه تولید اسید کلریدریک گازی برای نخستین بار با مشخصات خاص صنایع پالایشگاهی و با خلوص بالا در شرکت پالایش نفت بندرعباس تولید و در پنجمین جشنواره ملی نوآوری محصول برتر ایرانی در اسفند امسال به عنوان محصول برتر ایرانی معرفی شدند.
شرکت پالایش نفت بندرعباس به عنوان یکی از مهمترین شرکتهای پالایشی با تامین بیش از ۱۵ درصد از انرژی مورد نیاز کشور نقش قابل توجهی در چرخش اقتصاد و توسعه کشور دارد.
الایشگاه نفت بندرعباس به عنوان مدرنترین پالایشگاه نفت خام و تنها پالایشگاه تصفیه نفت خام سنگین ایران با ظرفیت پالایش ۳۵۰ هزار بشکه در روز در حال حاضر حدود ۱۸ درصد پالایش نفت خام و به تبع آن تامین فرآوردههای نفتی مورد نیاز کشور را تولید و با این ظرفیت علاوه بر هرمزگان، فرآوردههای مورد نیاز ۶ استان از جمله سیستان و بلوچستان، کرمان، یزد، فارس، بوشهر و خراسان جنوبی در این پالایشگاه تولید میشود.
گازمایع، بنزین موتور، سوخت جت (ATK)، نفت سفید، نفت گاز، نفت کوره محصولات اصلی پالایشگاه نفت بندرعباس را تشکیل میدهند و در کنار آنها وکیوم باتوم، وکیوم سلابس، گوگرد، لوبکات سنگین، آیزوریسایکل و حلال ۴۰۲ نیز فرآوردههای ویژه تولیدی در این پالایشگاه را تشکیل میدهند.
هم اکنون خوراک این پالایشگاه شامل نفت خام سبک جزیره هنگام، نفت خام سنگین انتقالی از جزیره خارک و میعاناتگازی از منابع گازی سرخون و عسلویه است.
نظر شما