به گزارش ایرنا از روزنامه ساوث چاینا مورنینگ پست، سفیر انگلیس در پکن هفته گذشته در مقاله ای به زبان چینی که در حساب رسمی ویچت سفارت انگلیس در این کشور منتشر شد، از پوشش انتقادی رسانههای بینالمللی از جمله بی بی سی از دولت چین دفاع کرده بود.
انتشار این مقاله در شرایطی است که پیشتر انگلیس پخش شبکه جهانی چین (CGTN) در این کشور را ممنوع کرده بود، پکن هم در واکنش به این اقدام، مجوز بی بی سی جهانی را در چین لغو کرد.
وزارت خارجه چین در بیانیهای اعلام کرد: دولت چین مخالف فعالیت رسانه های بین المللی نیست اما برخی رسانه ها مغرضانه و بدونه هیچگونه مستنداتی، از آزادی بیان و مطبوعات سوء استفاده کرده و در مورد چین به «اخبار جعلی» روی آورده و به دولت و حزب کمونیست این کشور حمله می کنند.
در ادامه این بیانیه آمده است: چنین اقداماتی با مسئولیتهای یک دیپلمات همخوانی ندارد.
خانم ویلسون در مقاله خود گفته بود رسانههایی که از عملکرد دولت چین انتقاد میکنند، نقش مثبتی در نظارت بر دولت چین دارند و جای خالی منتقدان داخلی را پر کرده اند. او همچنین از عملکرد رسانههای انگلیسی به ویژه «بی بی سی» دفاع کرده است.
سفیر انگلیس در چین در واکنش به انتقاد برخی رسانه ها و مقامات دولت چین از مقاله اش گفت: سفیر پیشین چین که ۱۱ سال در بریتانیا بود افزون بر ۱۷۰ مقاله و یاداشت در رسانه های اصلی بریتانیا منتشر کرده است.
تنش ها بین چین و انگلیس در ماه های اخیر اوج گرفته است، به ویژه در مورد انتقاد لندن از پکن در مورد نحوه رفتار با مسلمانان اویغور و حمایت لندن از ساکنان هنگ کنگ که خواستار مهاجرت به انگلیس هستند.
نظر شما