به گزارش روز چهارشنبه وزارت علوم، غلامحسین رحیمی شعرباف در نشست روسای پارکهای علم و فناوری با تاکید بر ضرورت توسعه کیفی پارکهای علم و فناوری، افزود: از هر حرکتی برای توسعه فناوری شرکتهای دانشبنیان استقبال می شود.
وی با بیان اینکه سیاست وزارت علوم این است که توسعه کمی پارکهای علم و فناوری همراه با توسعه کیفی باشد، اظهار داشت: پارکهای علم و فناوری در استان ها، ظرفیتی ملی محسوب میشوند. البته برخی از دانشگاهها پارکهای علم و فناوری مرتبط با خودشان را دارند که ظرفیت بسیار خوبی در تجاری سازی دستاوردهای علمی در کنار پارکهای مستقر در استانها را فراهم کرده است.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، بیان کرد: معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی همکاری خوبی در زمینه توسعه مراکز با وزارت علوم داشت. همچنین تاسیس مراکز رشد فعال، یکی از مهمترین رسالتهای پارکهای استانی است. در واقع پارک های استانی، فرمانداران و مراکز آموزش عالی سه مولفه اصلی تاسیس مراکز رشد هستند.
رحیمی ادامه داد: باید از هر اقدامی برای توسعه فناوری دانشبنیان استفاده کنیم. در واقع از هر برنامهای که موجب توسعه زیستبوم فناوری شود با محوریت حل مشکلات جامعه حمایت خواهیم کرد. توسعه فناوری، با لحاظ کردن ظرفیتها میتواند بدون محدودیت گسترش یابد، این در حالی است که نمیتوانیم دانشآموختگان را بهصورت محدود به جامعه تحویل دهیم.
وی خاطرنشان کرد: بیشتر ظرفیتهای وزارت علوم در حوزه فناوری، بالقوه است. در واقع مراکز رشد میتوانند به جوانهایی که دارای ایده فناوری هستند، کمک کنند تا ظرفیتهای بالقوه آنها بالفعل شود و شهرستانهایی که ظرفیت جمعیتی و اقتصادی حداقلی دارند با ایجاد مراکز رشد، توسعه بیشتری داشته باشند.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، با بیان اینکه باید با واحدها و شرکتهای فناور، با تسامح و تساهل برخورد کنیم، افزود: این شرکتها باید در حوزه فناوری، در سطح ملی فعالیت کنند تا بتوانیم تسهیلاتی به آن ارایه دهیم. شرکتهای فناور باید در هر سال، ارزش افزوده علمی جدیدی برای ارایه داشته باشند.
رحیمی خاطرنشان کرد: روسای پارکهای علم و فناوری باید ظرفیتهای ارزیابی فنی خود را تقویت کنند تا توانایی پاسخگویی دقیق به دانشپژوهان و پژوهشگران را داشته باشند.
نظر شما