به گزارش ایرنا از شورای کتاب کودک، جایزه جهانی ترویج کتابخوانی و خواندن آساهی (IBBY–Asahi Reading Promotion Award) هر دو سال یکبار به گروه یا موسسهای اهدا میشود که با انجام فعالیتهای چشمگیر، سهم پایداری در اجرای برنامههای ترویج کتابخوانی کودکان و نوجوانان داشته است.
فکر ایجاد این جایزه در بیستمین کنگرۀ دفتر بینالمللی کتاب برای نسل جوان در سال ۱۹۸۶ در توکیو مطرح شد و روزنامه ژاپنی آساهی–شیمبون پشتیبانی مالی این جایزه را برعهده گرفت.
نامزد این جایزه را شورای کتاب کودک ایران، شعبه ملی دفتر بینالمللی کتاب برای نسل جوان (IBBY) انتخاب و برای داوری نهایی معرفی میکند.
معیارهای دریافت این جایزه شامل تداوم اجرای پروژه، قابلیت گسترش، میزان وفاداری به اهداف و شعار دفتر بینالمللی کتاب برای نسل جوان، توانایی یا امکان برخورداری از پشتیبانی مالی دیگر، نتایج اجرای پروژه، نو و بدیع بودن پروژه، قابلیت الگوبرداری، کیفیت بالای مواد خواندنی تکرارپذیر، در دسترس بودن آنها و قابلیت اندازهگیری نتایج است.
برای شرکت در این برنامه لازم است مروجان کتابخوانی فرم فراخوان را تکمیل کرده و آن را همراه گزارش مکتوب فعالیتها و مستندهای مرتبط، شامل عکس، فیلم، کتاب و مقاله تا تاریخ پنجم اردیبهشت ماه (۱۴۰۰/۲/۵) به نشانی ایمیل cbctarvij1400@gmail.com ارسال کنند.
در روزهای پایانی سال گذشته نیز دفتر بینالمللی کتاب برای نسل جوان (IBBY) و بنیاد شنژن IREAD (من میخوانم) در چین، فراخوان جایزه مروج برتر کتابخوانی (من می خوانم) را منتشر کرد که علاقمندان به شرکت در این جایزه نیز تا پنجم اردیبهشت فرصت دارند مدارک ثبت نام را ارسال کنند.
دفتر بینالمللی کتاب برای نسل جوان (IBBY) و بنیاد شنژن IREAD (من میخوانم) در چین با این امید که ترویج کتابخوانی در میان مردم کره زمین گسترش یابد، جایزهای برای مروج برتر کتابخوانی به نام IREAD (من میخوانم) ایجاد کردهاند.
آنها به منظور تشویق تعهد پایدار در قبال ترویج کتابخوانی، این جایزه را برای افرادی درنظر گرفتهاند که حداقل سه سال، با نوآوری و خلاقیت در زمینه خواندن و شیوههای مختلف ترویج در میان کودکان و نوجوانان بهصورت مداوم فعالیت کرده باشند.
معیارهای انتخاب نامزد برای این جایزه عبارتند از: پایداری، اثرگذاری، الهامبخشی، کاوشگری و نوآوری در اجرای پروژههای کتابخوانی، پایبندی و احساس مسئولیت در ایجاد عشق به خواندن و توانمند کردن کودکان مناطق محروم و بیامکانات. این کار میتواند فعالیتهای مختلفی را در برگیرد از قبیل ایجاد پروژههای کتابخوانی و اجرای فعالیتهای پویا در این امر، ترویج مؤثر خواندن و راهبردهایی در این راستا و حمایت از حق کودکان برای خواندن.
علاقه مندان برای شرکت در این برنامه نیز میتوانند فرم فراخوان جایزه مروج برتر کتابخوانی را تکمیل و آن را همراه با گزارش مکتوب فعالیتها و مستندهای مرتبط، شامل عکس و فیلم از فعالیتها، کتاب و مقاله تا تاریخ پنجم اردیبهشت ماه (۱۴۰۰/۵/۲) به نشانی ایمیل cbctarvij۱۴۰۰@gmail.com ارسال کنند.
نظر شما