به گزارش گروه فرهنگی ایرنا از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، سرمقاله این شماره از نشریه به قلم مدیر مسئول در معرفی نقش نوروز در تحکیم روابط فرهنگی میان ۱۲ کشور حوزه فرهنگی تمدنی نوروز آمده است.
در بخشی دیگر، حجت الاسلام و المسلمین «محمد اسدی موحد» به معرفی سنتهای کهن و آیینهای باستانی نوروز برای مخاطب غیر فارسی زبان در راستای معرفی این سنت حسنه به جهانیان اشاره شده است.
مقاله بعدی به تشریح و تبیین نگاه بزرگان دینی به آیین سنتهای نوروز و نوع مواجهه دین مبین اسلام با آیینهای فرهنگی اقوام مختلف پرداخته است.
در این شماره، روایتگر پیام تبریک سرور بختی، مدیر عامل مؤسسه فرهنگی اکو به مناسبت فرارسیدن نوروز خطاب به مردمان خونگرم سرزمینهای حوزه فرهنگی اکو که خاستگاه اصلی آیینهای باستانی نوروز هستند، هستیم.
مقاله بعدی در بیان شواهد تاریخی ظهور و ضرورت برگزاری آیینهای نوروزی در مناطق جغرافیایی فرهنگی خاستگاه این آیین باستانی است.
نگارندگان این شماره از نشریه اکو آو اسلام در سه مقاله جداگانه به طور مبسوط به معرفی آداب و سنن مرسوم در میان اقوام ساکن در کشورهای آذربایجان، افغانستان و تاجیکستان پرداخته است.
در مقاله بعدی با عنوان «از هولی هندوستان تا نوروز ایران» به بررسی تطبیقی مراسم «هولی» در هندوستان با آیینهای «نوروز» در ایران پرداخته شده و وجوه مشابهت آنها برای خواننده تبیین و تشریح شده است.
در بخش پایانی دویستوهفتادوسومین شماره نشریه «اکو آو اسلام» در راستای انعکاس نگاههای مردمی از سرزمینهایی که نوروز را گرامی میدارند، به انتشار پیامهای تبریک و همدلی شهروندان کشور آذربایجان پرداخته شده است. فایل حجم بالا جهت انتشار در خارج از کشور به آدرس اینترنتی قابل دانلود است.
چاپ نشریه اکو آو اسلام در معرفی ابعاد وجودی و شخصیتی سردار دلها
به گزارش ایرنا،رئیس موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات الهدی پیش تر اعلام کرده بود که با تاکید بر معرفی مکتب سردار شهید سلیمانی در عرصه بینالملل، از انتشار ویژهنامههای دو نشریه «الوحده» و «اکو آف اسلام» توسط این موسسه سخن گفت و تاکید داشت: باید معرف و مروج اخلاق معنوی سردار دلها در جهان باشیم.
حجت الاسلام و المسلمین محمد اسدی موحد تاکید کرد: امروز وظیفه ما در قبال مکتب حاج قاسم سلیمانی این است تا میراث ارزشمندی از شهید سلیمانی به جا مانده یک مکتب، یک مدرسه، یک دنیا اخلاص و ایمان و جوانمردی، را در این برهه از زمان در عرصه بین الملل با استفاده از همه ظرفیت ها فرهنگی و هنری و رسانه ای به جهانیان تبیین و معرفی نمائیم.
مدیر مسئول نشریه اکو آ اسلام در عین حال اظهار داشت: تاکنون کارها و فعالیت هایی توسط این موسسه در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی انجام گرفته و مصمم هستیم تا در آینده نزدیک در این راستا اقدامات شایسته در شان این شهید بزرگوار نیز انجام دهیم.
موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی
موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی در سال ۱۳۶۳ به عنوان یک ناشر بین المللی با هدف ایجادگسترش همکاری های بین المللی بین جمهوری اسلامی ایران و سایر کشورهای جهان در عرصه کتاب و سایر محصولات فرهنگی تاسیس و با افتتاح ۷ نمایندگی رسمی در کشورهای افغانستان (کابل)، قرقیزستان (بیشکک)، ترکمنستان (عشق آباد)، انگلستان (لندن)، تاجیکستان (دوشنبه)، آذربایجان (باکو)، عراق (نجف) فعالیت خود را در نقاط مختلف جهان گسترش داد که برخی از این نمایندگی ها تاکنون نیز فعال است. (نمایندگی های بیشکک و کابل)
این موسسه در دوران خدمت خود توانسته بیش از دو هزار عنوان کتاب را در موضوعات مربوط به دین و اندیشه های اسلامی، زبان و ادبیات فارسی، تاریخ، علوم اجتماعی، فقه، فرهنگ و معارف شیعی به ۴۱ زبان از جمله زبان های فارسی، عربی، انگلیسی، روسی، آلمانی، فرانسه، ایتالیایی، اسپانیولی، یونانی، ترکی استانبولی، ترکی آذری، ارمنی، تائی، تاجیکی، امهری، بلغاری، بنگالی، سواحیلی، اندونزیایی، ترکمنی، قرقیزی، قزاقی، بوسنیایی، صربی، تامیلی، ازبکی، هندی، اردو، پشتو، هوسائی، آلبانیایی، کره ای، تایلندی، ژاپنی، چینی، فیلیپینی، سوئدی، مجاری، گرجی، کرواتی، کردی و عبری منتشر و توزیع کند.
نظر شما