اندیشکده ونزوئلایی:آمریکا نفوذ خود را در اقتصاد جهانی از دست می‌دهد

تهران- ایرنا- اندیشکده ونزوئلایی «میسیون برداد» در صفحه توئیتر خود نوشت: همزمان با روی آوردن برخی کشورها از جمله روسیه به دلارزدایی و استفاده از ارز ملی در مبادلات تجاری، رفته رفته از تاثیرگذاری دلار آمریکا در بازار جهانی کاسته می‌شود.

به گزارش شنبه ایرنا، «میسیون برداد» در گزارشی تحلیلی به نقل از منابع روسی نوشت: روسیه با انجام مبادلات خارجی خود با ارز ملی، به طور فزاینده وابستگی خود را به دلار کاهش داده است. 

«ویاچسلاو والودین» رئیس دومای روسیه در گفت‌وگو با خبرگزاری اسپوتنیک موندو اعلام کرد: روسیه به تدریج وابستگی به دلار آمریکا را کاهش می‌دهد. با این اقدام مبادلات تجاری با ارزهای ملی در حوزه اتحادیه اقتصادی اوراسیا به میزان ۷۴درصد افزایش یافته است. همچنین تجارت از طریق ارزهای ملی با کشورهای چین و ترکیه هم افزایش داشته است.

به گفته والودین صندوق رفاه ملی روسیه همزمان با کاهش وزن دلار و یورو در ذخایر ارزی خود از ۴۵ درصد به ۳۵ درصد، مشارکت دیگر ارز های خارجی مانند ین ژاپن و یوان چین به ترتیب ۵درصد و ۱۰درصد بوده است. همچنین پوند انگلیس هم به حضور ۱۰ درصدی در مبادلات تجاری روسی ادامه می دهد.

صندوق رفاه ملی روسیه که سهمی اساسی در تامین رفاه در بلندمدت برای شهروندان روسیه دارد، با درآمدهای مازاد متعلق به صنعت نفت و گاز اداره می شود. اغلب غول های این بخش اقتصادی درآمدهای خود را به ارز خارجی دریافت می کنند. این نهاد روسی در حال حاضر از سرمایه ای معادل ۱۷۹ میلیارد دلاری برخوردار است.

چین و روسیه در سال ۲۰۲۰میلادی، ۲۵ درصد مبادلات خود را با ارزهای ملی انجام دادند و هدف گذاری کردند که این رقم را به ۵۰ درصد برسانند؛ این در حالی است که در هفت سال پیش این رقم تنها ۲ درصد بود.

آندری دنیسوف سفیر روسیه در چین اعلام کرد: سهم مبادلات دو کشور با ارزهای ملی روز به روز در حال افزایش است و در ۹ ماهه نخست امسال این رقم به یک چهارم مبادلات دو کشور رسیده و یک پیشرفت بزرگ محسوب می‌شود.

از سوی دیگر، طبق آمار بانک مرکزی و گمرک روسیه، سهم دلار در مبادلات بازرگانی بین روسیه و چین، طی سه ماهه نخست ۲۰۲۰، به ۴۶ درصد رسیده که برای نخستین بار در تاریخ است که این سهم به کمتر از ۵۰ درصد می‌رسد.

بر اساس اعلام سفیر روسیه در چین اگرچه فرایند انجام مبادلات با ارز ملی دردسرهای زیادی دارد اما در شرایط فعلی این یک نیاز ضروری برای کشورها محسوب می شود تا مبادلات خود را در غیاب دلار انجام دهند.

همچنین در ارتباط با روابط اقتصادی ایران و روسیه، «الکساندر نواک» وزیر انرژی روسیه نیز پیشتر گفته بود که این کشور تحریم‌های اعمال‌شده علیه ایران توسط آمریکا را به‌رسمیت نمی‌شناسد و به‌دنبال مکانیزمی برای تجارت با ایران بر اساس ارزهای ملی است. او تأکید کرد که پرداخت ارز ملی به ایران باعث می‌شود مسکو بتواند با تهران همکاری کند.

 روابط سیاسی امنیتی و دفاعی ایران و روسیه به رغم فراز و نشیب هایی در چند سال اخیر رو به بهبودی بوده است به طوری که به گفته صاحب نظران این روابط نوین در تاریخ دو کشور بی سابقه است اما از نظر اقتصادی نسبت به ظرفیت های موجود و کشورهای منطقه در خور انتظار نیست.  

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha