«محمد صادق الهاشمی» روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد که اغلب این تشکل های سیاسی دارای رویکرد آمریکایی بوده و با حمایت مالی برخی کشورهای منطقه ایجاد شده اند.
وی با تصریح بر اینکه برخی از این تشکل ها به طور علنی عادی سازی روابط با رژیم غاصب صهیونیستی را تبلیغ می کنند، گفت: از جمله تشکل های معروف که به طور علنی شعار سیاسی خود را «عادی سازی با رژیم صهیونیستی» قرار داده، تشکل موسوم به «جنبش ۲۵ اکتبر» است که لیدر آن «طلال الحریری» از اهالی موصل اخیرا در گفت وگو با تلویزیون آمریکایی "الحرة" صراحتا اعلام کرد از عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی حمایت می کند.
الهاشمی ابراز تاسف کرد که برخی از تشکل های ایجاد شده کاملا علیه ارزش های اسلامی و انقلابی عراق شوریده اند و به طور صریح با رویکرد مقاومت مردمی مخالفت می ورزند.
رییس مرکز پژوهش های راهبردی العراق افزود که برخی از رهبران سیاسی شیعه، کرد و اهل سنت عراق از این تشکل های جدید و رویکردهای سیاسی آنها در ضدیت با مقاومت، الحشد الشعبی و یا عادی سازی با رژیم صهیونیستی حمایت کرده اند.
به گفته الهاشمی حتی یکی از گروه های برخاسته از اعتراضات اکتبر ۲۰۱۹ به طور رسمی با تشکیل گروه انتخاباتی، درصدد مشارکت و تاثیر در انتخابات آتی عراق است.
پیشتر «رائد فهمی» دبیرکل حزب کمونیست عراق که از حامیان اعتراضات اکتبر به شمار می رود در پنجم فوریه گذشته به تلویزیون «العهد» عراق گفته بود که برخی گروه های سیاسی مرتبط با اعتراضات اکتبر با کمک و پشتیبانی آشکار و پنهان برخی از طرف ها شکل گرفته اند اما به هویت و جزییات آن اشاره ای نداشت.
وی تعداد تشکل های سیاسی برخاسته از اعتراضات اکتبر را بالغ بر ۱۰ گروه سیاسی عنوان کرده بود.
روزنامه «المدی» عراق نیز در گزارشی، مهمترین تشکل های سیاسی وابسته به اعتراضات اکتبر را دو تشکل «بیت الوطنی» و «امتداد» در ناصریه (مرکز استان ذیقار) و «اتحاد کار و حقوق عراق» در بغداد برشمرده است.
اعتراضات اجتماعی عراق از اکتبر ۲۰۱۹ (نهم مهرماه ۹۸) به بهانه اصلاحات فراگیر در کشور و مبارزه با فساد اقتصادی، بیکاری و وضعیت نابسمان کشور آغاز شد اما برخی گروه های مرتبط با این اعتراضات دست به خشونت و خونریزی زدند.
دولت منتخب عادل عبدالمهدی بعد از ۱۴ ماه از شروع به کارش هشتم آذرماه ۹۸ استعفای خود را از نخست وزیری عراق اعلام کرد تا متعاقب آن دولت انتصابی «مصطفی الکاظمی» شکل بگیرد.
دولت الکاظمی با هدف اصلی بسترسازی برای انتخابات زودهنگام شکل گرفت و دهم اکتبر آینده برابر با ۱۸ مهرماه ۱۴۰۰ را به عنوان تاریخ برپایی انتخابات در این کشور اعلام کرده است.
کارشناسان، انتخابات آتی عراق را یکی از مهمترین انتخابات ها در این کشور عنوان کرده اند اما برخی سهم پیروزی برای گروه های برخاسته از اعتراضات اکتبر را به دلیل تازه کار بودن این گروه ها، در حد پایین پیش بینی کرده اند.
کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق در گزارشی در ۱۲ مارس سال گذشته (۲۱ اسفند ۹۸) اعلام کرد که تاکنون ۲۴۹ تشکل سیاسی برای شرکت در انتخابات آینده نام نویسی کرده اند و ۶۰ حزب دیگر در نوبت ثبت نام هستند.
این کمیسیون افزود است که ۱۰۶ حزب جزو احزابی هستند که قبلا نیز در انتخابات گذشته ثبت نام کرده بودند.
وی تعداد ائتلاف های انتخاباتی تایید شده را تاکنون ۳۰ ائتلاف و ۱۰ ائتلاف دیگر را در دست تاسیس عنوان کرده و افزوده است که ۲۵ ائتلاف در انتخابات ۲۰۱۸ نیز قبلا مورد تایید قرار گرفته بودند.
نظر شما