به گزارش ایرنا، هفته گذشته کنفدراسیون فوتبال آسیا کشورهای میزبان در مسابقات انتخابی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر و همینطور لیگ قهرمانان آسیا در سال ۲۰۲۱ را اعلام کرد. فدراسیون فوتبال ایران و باشگاههای ایرانی حاضر در لیگ قهرمانان آسیا برای کسب میزبانی این مسابقات درخواست داده بودند اما به همه این درخواستها پاسخ منفی داده شد.
با وجود اینکه ایران در سه مسابقه از چهار بازی دور رفت انتخابی جام جهانی میهمان بود و طبق قانون حق داشت در سه بازی دور برگشت از حریفان میزبانی کند، میزبانی گروه ایران به کشور بحرین داده شد. در لیگ قهرمانان آسیا هم میزبانی سه گروه از پنج گروه به کشور عربستان داده شد.
اعطای میزبانی به عربستان در حالی است که این کشور در سالهای اخیر با ادعای نبود امنیت در ایران، اجازه سفر تیمهای باشگاهی کشور خود به ایران را نداده و حتی تیمهای عربستانی در کشور ثالث از تیمهای ایرانی میزبانی میکنند. با تصمیم عجیب کنفدراسیون فوتبال آسیا، حالا تیمهای ایرانی پس از چند سال باید به عربستان بروند که این موضوع با تصمیم پیشین این نهاد مغایر است.
میزبانی بحرین در رقابتهای انتخابی جام جهانی هم زمانی عجیبتر به نظر میرسد که بدانیم ریاست کنفدراسیون فوتبال آسیا بر عهده یک بحرینی به نام شیخ سلمان است. ایران و بحرین رقابت سختی برای رسیدن به مرحله بعدی انتخابی جام جهانی دارند. در حالی که تیم ملی فوتبال ایران میتوانست با استفاده از حق میزبانی خود در سه بازی دور برگشت، شانس صعودش را افزایش دهد، حالا باید در دور برگشت مسابقات نیز در زمین حریف به میدان برود.
مسوولین ورزش و فدراسیون فوتبال ایران در روزهای اخیر اعتراض خود را به این تصمیم کنفدراسیون فوتبال آسیا اعلام و آن را تصمیماتی سیاسی عنوان کردند. دیروز «مسعود سلطانیفر» وزیر ورزش و جوانان نیز گفت که با «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه گفت و گو کرده است تا از ظرفیت دیپلماسی کشور برای حل مشکل و احقاق حق فوتبال ایران استفاده شود.
در واکنش به این اتفاقات، دبیرکل کنفدراسیون فوتبال آسیا در نامهای به فدراسیون فوتبال ایران دلایل عدم اعطای میزبانی به ایران را بیان کرده که همه آنها زیر یک عنوان قرار دارند و آن هم «تحریمهای بینالمللی» است.
بر اساس این نامه، ایران نه تنها میزبانی در این ۲ رویداد را از دست داده، بلکه با درخواست میزبانی در مسابقات انتخابی فوتسال قهرمانی آسیا و مسابقات انتخابی قهرمانی زیر ۲۳ سال آسیا نیز مخالفت شده است.
از سوی دیگر در حالی مشکل «تحریمهای بینالمللی» عنوان شده که ایران در چند سال اخیر با مشکل تحریم «بینالمللی» روبرو نیست بلکه دولت آمریکا به صورت یک جانبه ایران را تحریم کرده است. آن هم پس از خروج غیرقانونی از توافق چند جانبه برجام که به تایید شورای امنیت سازمان ملل متحد هم رسیده بود. در واقع اگر آمریکا از این توافق خارج نمیشد و تحریمهای ظالمانه چند سال اخیر را وضع نمیکرد، امروز ایران هم مشکلی برای کسب میزبانی خود نداشت.
به این ترتیب کنفدراسیون فوتبال آسیا در عمل، نه تنها با تحریمهای یکجانبه آمریکا همراهی کرده بلکه با اطلاق عنوان «بینالمللی»، به آن رسمیت و مشروعیت هم داده است. بر اساس منشور المپیک، عرصه ورزش باید به طور کامل از هیاهوی دنیای سیاست دور باشد اما AFC هم در ظلم به ایران و فوتبال ایران پیشگام شده و هم منشور المپیک را نقض کرده است.
نظر شما