به گزارش روز پنج شنبه وزارت علوم تحقیقات و فناوری این دور جدید از برنامه های معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری در حوزه زنان و دختران دانشگاهی است.
در این نشست معصومه ابتکار معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده اظهار داشت: همکاری این دو دستگاه اجرایی از چند بعد برای ما اهمیت دارد، چون موضوع زنان و بحث خانواده هر دو مباحث فرابخشی است که برای پیش برد اهدافمان با بخشهای مختلف، تفاهم نامههایی را امضا کردیم که به بیش از ۲۰۵ موافقت نامه رسیده است.
وی افزود: اول بحث عدالت جنسیتی و بعد از آن بحث تحکیم خانواده مطرح و شاخصهای جنسیتی برای ما ملاک کار است و یکی از موضوعات مهم، مهارت خوب زیستن است که در این دوره با همراهی وزارت علوم و آموزش و پرورش در این موضوع تمرکز کردیم چون بحث مهمی است.
وی گفت: با اجرای این طرح ها ما می توانیم برای همه دختران دانش آموخته یک دورهای را تعریف کرده باشیم تا بتوانند برای مهارت و کسب کار استفاده کنند و توجه کنید که الان همه جوانهای ما میخواهند بعد از دانشگاه و کسب مهارت در یک کاری ایفای نقش کنند و این دورهها از این جهت قابل اهمیت است.
معاون رئیس جمهور بیان کرد: این سامانه باید برای همه معرفی شود تا دانشجویان بتوانند از آن استفاده کنند و در آن نقش و فعالیت داشته باشید، امیدواریم استارتاپهای دانشگاهی و همه دانشجویان از آن استفاده کنند و گزارش خواهیم گرفت که استانها چقدر توانستند دانشجوهای خود را برای شرکت در این سامانه مشارکت دهند.
ابتکار چهارمین جشنواره مریممیرزاخانی را یک اتفاق بسیار مهم دانست و افزود: استقبال در هیات علمی و متخصصین در این سه دوره بسیار خوب بوده و طبق گفته های وزیر علوم از ۲۷ درصد زنان در هیات علمی به ۳۳ درصد رسیدند و در عرصه فناوری هم یونسکو اخیراً اعلام کرده که حضور زنان منطقه در این حوزهها افزایش داشته که این پیشرفت ها قابل اهمیت است.
وی اظهار امیدواری کرد اجرای این برنامه ها بتواند منجر به ایجاد الگوی ترویجی در بین دانشجویان پسر نیز بشود.
توجه به مقوله زنان و دختران زمینه ساز توسعه اجتماعی
غلامرضا غفاری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات وفناوری در آیین رونمایی از دور جدید برنامههای این معاونت در حوزه زنان و دختران دانشگاهی، با ارائه گزارشی از برنامه های مشترک وزارت علوم و معاونت امور زنان و خانواده ریاستجمهوری اظهار داشت: این برنامههای مشترک، موجب تقویت امید و نشاط دختران دانشجو شده است.
غفاری در سخنانی، برگزاری رویداد کمند در سطح دانشگاه های ۱۰ استان کشور را اقدامی ارزشمند و مؤثر در زمینه توانمندسازی دختران دانشجو جهت ورود به فضای کسب و کار توصیف کرد و افزود: اجرای این قبیل برنامه ها موجب توسعه سرمایه های اجتماعی می شود.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم برگزاری جشنواره ملی زن و علم را از دیگر برنامه های مشترک بر شمرد و گفت: این رویداد در بین بانوان دانشگاهی توانسته است منجر به ارتقای انگیزه های آنان و نیز الگوپذیری از مفاخر علمی و اجتماعی شود.
غفاری افزایش شمار شرکتکنندگان در این جشنواره را بیانگر تثبیت این رویداد در جامعه علمی کشور دانست و اظهار امیدواری کرد این روند در دوره جدید جشنواره که به میزبانی دانشگاه تربیت مدرس برگزار می شود تداوم یابد.
وی طرح ملی توانمندسازی سفیران فرهنگی را مورد اشاره قرار داد و گفت: این طرح با طراحی متناسب با شرایط کرونایی در سال آینده در منطقه دانشگاهی به اجرا در میآید.
نظر شما