به گزارش روز دوشنبه قوه قضائیه آیت الله سید ابراهیم رئیسی که روز گذشته به شهرستان تایباد در خراسان رضوی سفر کرده بود در جمع مسوولان محلی و استاندار خراسان رضوی در شورای تامین تایباد افزود: هزار و ۲ کارخانه و واحد تولیدی طی سال گذشته با اقدام قضایی و کمک و همراهی دولت و دستگاههای متولی امر احیا و به چرخه تولید بازگشتند.
وی ادامه داد: در سال جدید باید موانع صادرات و مراودات اقتصادی در همه نقاط راهبردی مرزی یک به یک برطرف شود و شاهد قفل شکنی از برخی موانع و گشایش اقتصادی در این مناطق مهم باشیم.
رییس دستگاه قضا به ترانزیت کالا به صورت مستقیم از کشور به افغانستان اشاره کرد و گفت: گمرک و مرزبانی باید دقت کنند با پوشش ترانزیت کالا، قاچاق کالا صورت نگیرد و اگر این کار انجام شود قاچاق سازمان یافته است و باید جلوی آن را گرفت و در سالی که مزین به نام "تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها" ست نباید قاچاق کالا مانع تولید باشد و باید به آن حساس بود.
آیت الله رییسی به عقب ماندگی ۱۰ ساله اجرای مصوبه منطقه ویژه اقتصادی دوغارون اشاره کرد و افزود: با توجه به اقدامات خوب اخیر استانداری خراسان رضوی در این منطقه و ظرفیت اشتغالزایی پنج هزار نفری تعلل در راهاندازی هر چه سریعتر آن با توجه به تاخیر قبلی جایز و قابل اغماض نیست.
وی تاکید کرد: خیلی از استانها به دنبال تصویب منطقه ویژه هستند اما در این منطقه، مجلس قانون فعالیت را مصوب کرده است و باید پیگیری لازم و کار جهادی انجام شود تا باعث رونق تولید و ایجاد اشتغال در منطقه و رفع سریع مشکل بیکاری شود.
رییس قوه قضائیه گفت: ماشینهای توقیفی نباید در پارکینگهای گمرکات معطل بمانند و باید هر چه زودتر کار ترخیص و یا وضعیت آنها تعیین تکلیف شود.
آیت الله رییسی با تاکید بر لزوم به کارگیری دیپلماسی اقتصادی افزود: اولویت نظام، ارتباط جدی و موثر با کشورهای منطقه و همسایگان است و دیپلماسی اقتصادی فعال میتواند هم در داخل، رونق تولید ایجاد کند و هم در منطقه به توسعه روابط اقتصادی بینجامد و شناسایی و حل مشکلات و فعال شدن ظرفیتها با دیپلماسی اقتصادی ممکن خواهد شد.
وی مرز دوغارون را یکی از فعالترین مرزهای کشور دانست و اضافه کرد: کار مردم نباید معطل سیستم اداری باشد و با مراقبت و حسابکشی، باید کار مردم تسهیل شود و با نگاهی که در استان است بسیاری از گرهها درحال باز شدن است و کارهای اساسی که در مرز انجام میشود درتحقق شعار سال نقش آفرین است.
رییس دستگاه قضا یکی از جلوه های مهم این منطقه را زندگی مردمان شیعه و اهل سنت در کنار هم دانست و گفت: وحدت و انسجام، زمینه مهم توسعه در منطقه است و نقش علما و فرهیختگان در این زمینه بسیار برجسته است.
رییسی افزود: وحدت در هر منطقه میتواند عامل رشد و توسعه باشد و درگیر شدن با مسائل بی اهمیت میتواند اقدامات موثر به نفع مردم را خنثی کند.
بازدید از مجموعه های مختلف گمرک دوغارون و شنیدن مشکلات رانندگان و تولید کنندگان و صادر کنندگان از برنامه های دیگر رییس قوه قضاییه در سفر یک روزه به شهرستان تایباد بود.
رییس قوه قضائیه دیروز و پیش از این نشست به منظور رفع موانع تولید و صادرات کشور و استفاده از ظرفیتهای دستگاه قضایی در سفری از پیش اعلام نشده به شهرستان تایباد خراسان رضوی از منطقه ویژه اقتصادی دوغارون در مرز ایران و افغانستان بازدید کرد و در جریان مسائل و مشکلات گذرگاه مرزی دوغارون قرار گرفت.
آیت الله رییسی در ابتدای ورود، به پاسگاه مرزی منطقه رفت و مرزبانان را دلاورمردانی دانست که نقش اصلی را در تامین امنیت ایجاد میکنند.
وی همچنین در جریان بازدید از مرز اظهار کرد: انتظار مقام معظم رهبری در سال جاری بیش از سالهای گذشته است و در سال ۱۴۰۰ همه باید تصمیم بگیرند کار جدی و متفاوت در راستای رونق تولید در کشور انجام دهند.
رییس قوه قضائیه مرز دوغارون را یک مرز با اهمیت دانست و گفت: این منطقه مرزی، هم دارای اهمیت ویژه اقتصادی و هم امنیتی است و از هر ۲ جهت باید مورد دقت قرار بگیرد تا مورد تهدید واقع نشویم.
رییسی افزود: وضعیت ورود اتباع خارجی به کشور و خروج آنها در این مرز باید قانونمند و ضابطه مند باشد و لازم است زیر ساختهای موجود برای اجرای این ترددها ترمیم و بازسازی شود.
وی به اهمیت بالای ارتباط ایران با کشورهای منطقه و به ویژه همسایگان اشاره کرد و ادامه داد: تعامل سازنده اقتصادی با دنیا جزء سیاستهای مهم نظام است و روان سازی کارها در این مرز به تولید کننده و صادرات و واردات کمک میکند.
دیدار با فعالان اقتصادی ایرانی و افغانستانی و شنیدن مشکلات و معضلات حقوقی و قضایی آنها از دیگر برنامه های سفر آیت الله رئیسی به شهرستان تایباد بود.
استاندار خراسان رضوی و رییس کل دادگستری استان نیز در این سفر رییس قوه قضاییه را همراهی کردند.
منطقه اقتصادی دوغارون در شهرستان تایباد خراسان رضوی با مساحت هشت هزار و ۷۰۰ هکتار یکی از بزرگ ترین مناطق ویژه اقتصادی کشور محسوب می شود و نقش مهمی در روند تسهیل صادرات تولیدات ایرانی به کشور همسایه افغانستان دارد.
قوه قضائیه طی ۲ سال گذشته تلاش کرده در رفع مشکلات حقوقی و قضایی بخش تولید و صادرات کشور اهتمام ویژه ای داشته باشد و موانع را از پیش پای این بخش بردارد.
نظر شما