با مراقبین سلامت همکاری کنید و برای کرونا کارت دعوت نفرستید

ساوه-ایرنا- آمارهای دانشکده علوم پزشکی ساوه در زمینه افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا نشان می دهد که زیر پوست نوروز و مهمانی های خانوادگی و تغییر رفتار برخی موارد مثبت در کتمان و همراهی نکردن با مراقبین سلامت، خطری بزرگ نهفته است که ممکن است در چند هفته آینده دامنگیر جامعه شود.

به گزارش ایرنا، جدیدترین آمار دانشکده علووم پزشکی ساوه نشان می دهد که آغاز سال ۱۴۰۰ خورشیدی با سیر صعودی موارد ابتلا در این شهرستان و زرندیه همراه بوده است به گونه ای که در ۲۴ ساعت منتهی به پایان نخستین روز سال نو، ۵۵ نفر از مبتلایان به کرونا شناسایی شدند که هفت تن از آنها اکنون بستری هستند.

شیوع ویروس جهش یافته یا انگلیسی هم از اوایل اسفند پارسال در ساوه و کمی بعد در زرندیه هم تایید شد و همین که بر اساس اعلام علوم پزشکی در ۲ ماه اخیر ۵۶ مورد از مبتلایان در رده سنی ۶ تا ۱۸ و میان کودکان، نوجوانان و جوانان شناسایی شده است به خودی خود زنگ خطری برای خانواده ها محسوب می شود تا از فرزندان خود به طور جدی مراقبت کنند.

اما دید و بازدیدهای نوروزی با وجود هشدارهای گسترده مراجع پزشکی، بهداشتی و درمانی و همچنین رسانه ها نه تنها در ساوه بلکه در اغلب شهرهای کشور وجود دارد و به طور خاص در ساوه و زرندیه یک مورد آزاردهنده وجود دارد و آن هم همکاری نکردن مبتلایان شناسایی شده و سایر افراد با مراقبین سلامت است.

در همین رابطه سخنگوی دانشکده علوم پزشکی ساوه به ایرنا، گفت: یکی از مشکلات بزرگ ما در این ایام همکاری نکردن بیماران مثبت با مراقبین سلامت است که اطلاعات مهمانان و تماسهای خود را به همکاران ما ارائه نمی کنند و متاسفانه چه به شیوه تلفنی و چه در مراجعه حضوری همکاران، پاسخگو نیستند.

کتمان برای دیداری چند ساعته و البته پرخطر

دکتر «محمود کریمی» افزود: برخی از شهروندان این باور غلط را دارند که اگر اطلاعات مهمانان خود یا حتی مهمانی هایی که رفته اند را ارائه کنند به زعم خود باعث آبروریزی می شود غافل از اینکه همین طرز فکر و نوع رفتار باعث شده است که در چند روز اخیر روند افزایشی شمار مبتلایان به کرونا در ساوه و زرندیه تصاعدی باشد و اوضاع تا حدی از کنترل ما هم خارج شود.

به گفته او، این کار لطمه بزرگی به اطرافیان فرد مبتلا می زند زیرا کتمان حقایق باعث تشخیص دیرهنگام و در نتیجه ابتلای شمار زیادی از اطرافیان فرد می شود و زمان طلایی برای اقدامات اولیه و کنترل وضعیت فرد از دست می رود؛ در نتیجه ریه های این اشخاص بسیار درگیر شده و کارشان به بستری می کشد.
دکتر کریمی اظهار داشت: مساله و مشکل دیگر ما افراد بدون علامت هستند که ابتلای آنها به کرونا مثبت شده است اما چون علامتی ندارند، می گویند ما بیمار نیستیم و با همین تصور، قرنطینه را رعایت نمی کنند و متاسفانه با خیالی آسوده در مهمانی های نوروزی شرکت می کنند در حالی که باید به این افراد یادآوری کنیم که افزون بر ۶۰ درصد از بیماران ممکن است هیچ علامتی نداشته باشند یا علائم بسیار خفیفی در آنها مشاهده شود.

سخنگوی دانشکده علوم پزشکی ساوه گفت: مشکل دیگری که در ساوه و زرندیه با آن مواجه هستیم این است که در مواردی مشاهده می شود افرادی که نتیجه آزمایش آنها با رپید تست (تست سریع) یا pcr مثبت شده است، بار دیگر برای انجام تست مراجعه می کنند که ممکن است نتیجه تست بعدی به هر علت (نمونه گیری نامناسب و یا انجام تست در خارج از محدوده طلایی) منفی باشد اما از آنجا که در تست کرونا مثبت کاذب نداریم و تمام افراد با یک نتیجه تست مثبت (رپید یا pcr) قطعا مبتلا به کرونا محسوب می شوند بنابراین ضروری است که دوره قرنطینه را بطور کامل رعایت کنند.

وی گفت: از این گونه افراد درخواست ی کنیم که ضمن همکاری لازم با مراقبین سلامت در پی مجوز عدم همکاری و قرنطینه خود نباشند و به دستورالعمل های بهداشتی پایبند باشند و همچنین از مردم می خواهیم که از دورهمی و برپایی مهمانی های نوروزی پرهیز کنند زیرا هر یک از ما می تواند بیمار بدون علامت باشد.
دکتر کریمی اظهار کرد: نکته دیگر اینکه همه شهروندان در مراجعه به اماکنی چون مطب یا آرایشگاه که ممکن است در آنجا افراد دیگری اعم از مشتریان یا صاحبان صنف بدون ماسک حضور داشته باشند در رفتارهای خود دقت کنند و اگر ممکن است برای ارزیابی سلامت خود به مراکز منتخب نمونه گیری مراجعه و تست رایگان دهند زیرا  مشاهده می شود که برخی از فروشندگان با وجود مثبت بودن علائم شان، عمدی یا سهوی بیماری خود را کتمان کرده و آنگاه که بعد از آرامش بازار در روز اول فروردین به مرکز نمونه گیری مراجعه کرده اند، مثبت بودن ابتلای این افراد به کرونا محرز شده است از این رو لازم است که مشتریان ۱۰ روز اخیر مراکز مشابه برای ارزیابی وضعیت خود به مراکز نمونه گیری مراجعه کنند.
سخنگوی دانشکده علوم پزشکی ساوه گفت: نکته مهم دیگر این مساله است که مردم باید بدانند که مراقبین سلامت که به درب منازل آنها مراجعه یا با آنها تماس تلفنی برقرار می کنند در حقیقت برادران، خواهران یا فرزندان شما هستند که بیشتر آنها غیربومی هستند و در این روزهای تعطیل در حال خدمتگزاری هستند تا حافظ سلامت شما باشند.

وی تاکید کرد: برخی از مراقبین سلامت از زمان آغاز شیوع کرونا تاکنون حتی یک روز به مرخصی نرفته اند بنابراین از مردم درخواست می کنیم که نهایت همکاری را با آنها داشته باشند و اگر مرتب با شما تماس می گیرند یا به منازل شما مراجعه می کنند، هدفشان تداوم سلامت و جلوگیری از انتقال بیماری به عزیزان و اطرافیان خانواده ها است لذا انتظار داریم که با آنها به مهربانی و احترام رفتار شود در حالی که مراقبین سلامت حتی می توانند از مراجع انتظامی و قضایی کمک بگیرند اما راه تعامل و مهربانی بهترین گزینه است.
گفتنست؛ در هفته گذشته ۲ باب آرایشگاه زنانه و اخیرا هم یک آرایشگاه مردانه که به دلیل رعایت نکردن موازین بهداشتی طبق اعلام علوم پزشکی ساوه باعث ابتلای شمار زیادی از همشهریان به کرونا شدند، پلمب شدند.

کرونا از آغاز شیوع در اسفند سال ۹۸ تا امروز افزون بر ۱۳ هزار و ۹۰۰ نفر در ساوه و زرندیه را مبتلا کرد و در همین مدت ۳۲۷ نفر نیز جان خود را از دست دادند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha