در حالیکه مسوولان و کارشناسان مدام در حال تذکر و اعلام آمارهای افزایشی مبتلایان هستند و بر لزوم رعایت پروتکل های بهداشتی و رعایت فاصله گذاری اجتماعی تاکید دارند خبرهایی از کاهش رعایت پروتکل ها و افزایش ترددها شنیده می شود.
ویروس جهش یافته کرونا همچنان در مناطق مختلف در گردش است و با توجه به تهاجمی تر بودن گونه انگلیسی ،در صورت بیتوجهی به پروتکلهای بهداشتی و افزایش سفرها و ترددها ؛میتواند مناطق و افراد بیشتری را درگیر کند.
به گفته ایرج حریرچی معاون کل وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی امروز فاجعه است به طوری که از ۸۳ درصد به ۵۹ درصد رسیده است و نتیجه رعایت نکردن، به طور قطع افزایش بیماری و مرگ ومیر است.
بنا بر اعلام سخنگوی وزارت بهداشت هم اکنون ۱۲ شهرستان قرمز و ۳۹ شهرستان نارنجی هستند و بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا مسافرت «از» و «به» شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی، ممنوع است.
معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم از صعودی بودن روند موارد ابتلا و بستری در برخی شهرها از جمله تهران، ارومیه و برخی شهرهای استان بوشهر، ایلام و اصفهان خبر داد و گفت :احتمال نارنجی شدن برخی از این شهرها از جمله تهران وجود دارد.
علیرضا رئیسی امروز سه شنبه افزود: در تهران افزایش تدریجی بستری های کرونا را شاهد هستیم و احتمال نارنجی شدن وضعیت کرونا در تهران، فیروزکوه، دماوند و شهر پیشوا وجود دارد و موارد بستری افزایش یافته و روند صعودی نگران کننده است.
وی گفت: روند بستری کرونا در آذربایجان غربی و شهر ارومیه در حال افزایش است و احتمال قرمز شدن ارومیه وجود دارد. در خوانسار، گلپایگان و کاشان صعودی است و احتمال قرمز شدن خوانسار و نارنجی شدن گلپایگان وجود دارد.
معاون وزیر بهداشت افزود: در شهرهای آبدانان، چرداول و دهلران در استان ایلام روند موارد ابتلا و بستری کرونا صعودی است و احتمال نارنجی شدن آبدانان و چرداول و قرمز شدن دهلران وجود دارد . در استان بوشهر نیز شهرهای گنگان و گناوه وضعیتی خوبی ندارند و به سمت نارنجی پیش می روند. همچنین ایذه و بهبهان در استان خوزستان روند صعودی دارند. در سقز، بانه و بیجار نیز روند کرونا صعودی است و احتمال تغییر رنگ دارند.
معاون بهداشت وزیر بهداشت ادامه داد: حتما تا پایان امسال (سال ۱۴۰۰) واکسیناسیون کامل کرونا را برای مردم انجام می دهیم. البته تا آن موقع زمان کمی نیست و اگر مردم تا آن زمان پروتکل ها را خوب رعایت نکنند، موارد کرونا افزایش می یابد.
کرونا در استانها
از اردبیل خبر رسیده که روند صعودی بیماران بستری کووید. ۱۹ استان اردبیل در شبانه روز گذشته همچنان ادامه دارد و کروناییهای تحت مراقبت در بیمارستانها از ۱۵۶ نفر به ۱۶۴ نفر افزایش یافته است .
دکتر شهرام حبیبزاده ، رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل روز سه شننبه به ایرنا گفت: تعداد مبتلایان بستری کرونا در این استان با بستری ۲۷ نفر در شبانهروز گذشته به ۱۶۴ نفر رسید که ۵۱ نفر از آنها در بخشهای ویژه تحت مراقبت هستند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی هم گفت: شهرهای ارومیه و نقده به علت رعایت نکردن موارد بهداشتی، در آستانه تبدیل شدن به وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند که باید مردم با رعایت پروتکل ها از این امر جلوگیری کنند.
دکتر جواد آقازاده افزود: در حال حاضر شهرستان های ارومیه، نقده، چایپاره و ماکو وضعیت نارنجی دارند که البته روند افزایشی ابتلا و بستری در آنها به ویژه ۲ شهر ارومیه و نقده حاکم است.همچنین وضعیت کرونایی سه شهرستان همجوار آذربایجان غربی شامل بانه و سقز در استان کردستان و عجب شیر در آذربایجان شرقی نارنجی شده که شهرستان های همجوار باید مراقبت بیشتری داشته باشند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی ادامه داد: ما نگرانی زیادی در خصوص شهرستان های میاندوآب، بوکان و سردشت داریم که امیدواریم با اعمال پروتکل ها و محدودیت ها توسط فرمانداران، از بروز مشکل در آنها جلوگیری شود.
آقازاده تاکید کرد: ورود و خروج به شهرهای نارنجی آذربایجان غربی ممنوع است که امیدواریم همه مردم آن را رعایت کنند.
وی همچنین با اشاره به ورود ایرانیان ساکن در شمال عراق برای عید نوروز به برخی شهرهای آذربایجان غربی اظهار کرد: این افراد با وجود پیسیآر منفی امکان دارد که ناقل ویروس باشند که باید در این خصوص اقدامات پیشگیرانه صورت گیرد.
رییس پلیس راهنمایی و رانندگی فرماندهی انتظامی آذربایجانغربی نیز گفت: ورود خودروهای با پلاک غیربومی به شهرهای نارنجی این استان در ایام نوروز ممنوع است. این شهرها طبق اعلام ستاد مبارزه با ویروس کرونا شامل ارومیه، نقده، چایپاره و ماکو است.
فرماندار هشترود هم از افزایش کرونای جهش یافته انگلیسی در این شهرستان ابرازنگرانی کرد و گفت: زنگ خطر ورود به وضعیت نارنجی یا حتی قرمز در این شهرستان به صدا درآمده است.
امین امینیان گفت : احتمال اعمال دوباره محدودیت های جدی در صورت ادامه روند افزایشی و عدم رعایت شیوه نامه های بهداشتی از سوی مردم و میهمانان نوروزی وجود دارد.
وی با اشاره به ابتلای تعداد ۱۶ نفر در این شهرستان به ویروس کرونای انگلیسی و فوت یکی از مبتلایان گفت: نتیجه آزمایش فرد متوفی بر اثر این نوع ویروس مشخص شده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی از شناسایی هشت مبتلای جدید به کرونای انگلیسی در فسا خبر داد و افزود : از نمونه های ارسالی به آزمایشگاه تشخیص کرونا دانشگاه علوم پزشکی فسا، هشت مورد جدید شناسایی شدند که یکی از این بیماران اهل خوزستان و در فسا مهمان بوده است.
دکتر جلال کریمی در این زمینه اظهار داشت: با توجه به سرعت بسیار بالای انتشار ویروس کرونای انگلیسی و در تماس بودن این افراد با خانواده و سایر افراد جامعه ، قطعا در حال حاضر تعداد بیماران با واریانت جدید بیش از این تعداد است و پیش بینی می شود افراد مبتلا به نوع جدید در روزهای آتی افزایش پیدا کنند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز دکتر فرهاد ابول نژادیان با اعلام کاهشی شدن کرونا در خوزستان گفت : طرح شهید سلیمانی با محوریت تشدید بیماریابی زودتر از تمام استان ها در خوزستان اجرا شد. خوشبختانه بروز بیماری در استان کاملا کاهشی شده و میزان بستری ها روند ثابت رو به کاهشی دارد و امیدواریم دید و بازدیدهای چند روز آینده مجددا روند بیماری را افزایشی نکند.
وی گفت: با برنامه ریزی انجام شده تمام راه های دسترسی به خوزستان بسته شده و خروجی ها به شدت کنترل می شوند تا این بیماری به استان های دیگر سرایت نکند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: در این بازه ۱۴ ماهه مجموعا ۲۵۰ تخت ویژه به بیمارستان های خوزستان اضافه شد که به موجب آن تعداد تخت های ویژه استان ۲ برابر شد و الان حدود ۴۵۰ تخت ویژه در اختیار بیماران کرونایی قرار دارد.
در لرستان هم سه شهر در وضعیت نارنجی رنگ کرونایی بسرمی برند که در صورت رعایت نشدن پروتکل ها و تدوام دید و بازدیدهای نوروزی ممکن است وضعیت قرمز و مشکلات مضاعفی ایجاد شود.
قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: میزان ابتلا به کرونا در این استان نسبت به بهمن ماه سال گذشته ۷۵ درصد افزایش یافته است.
دکتر علی فرهادی بیان کرد: از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون حدود ۷۲ هزار نفر در لرستان به کووید ۱۹ مبتلا شدند و اکنون ۱۷۰ بیمار در بیمارستان های استان بستری هستند.
از یزد هم خبر رسیده که تاکنون ۳۶ سرخوشه مبتلا به کرونای جهش یافته در استان شناسایی شدند که یک مورد آن در شبانه روز گذشته مربوط به اردکان است .
ابراهیم سلمانی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت که کرونای جهش یافته در شهرستانهای یزد، اردکان، میبد، ابرکوه، تفت و خاتم به ثبت رسیده و طی ۲۴ ساعت گذشته ۲ بیمار مبتلا به ویروس فوت کردند.
این مسوول با اشاره به قرمز بودن وضعیت شهرستان خاتم یادآور شد: با توجه به میزان سرایتپذیری زیاد ویروس جدید، مردم باید از دید و بازدید در ایام تعطیلات عید نوروز به جد پرهیز کنند.
وی گفت: در حال حاضر ۱۶۷ بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستانهای استان بستری هستند که از این تعداد ۳۷ نفر در بخش مراقبتهای ویژه خدمات دریافت میکنند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان هم از افزوده شدن ۲۳ مورد جدید کرونا در سیستان و بلوچستان خبرداد و گفت : با این تعداد شمار مبتلایان این ویروس در استان به ۲۸ هزار و ۲۴۸ نفر رسید.
دکتر محمد هاشمی شهری اظهارداشت: هماینک ۶۲بیمار با علایم تنفسی در بیمارستانهای سیستان و بلوچستان بستری هستند.
رییس بیمارستان امام رضا (ع) مشهد از افزایش آمار مراجعان و بستری شدگان ناشی از کرونا در این بیمارستان در تعطیلات نوروزی ۱۴۰۰ خبر داد و افزود: افزایش ورود زائران و مسافران به مشهد یکی از علل روند افزایشی بستری در بیمارستان امام رضا (ع) مشهد به شمار می رود.
دکتر علی خرسند گفت: مشهد سه موج کرونا را در اسفند ۹۸، تیر و مهر ۹۹ تجربه کرده است که بیمارستان امام رضا (ع) در هر سه نوبت عملکرد مناسبی داشته است.
به گفته وی، پس از خروج از موج سوم کرونا، وضعیت مطلوبی داشته ایم، اما از زمان آغاز طرح نوروزی، افزایش آمارهای مراجعان کرونا به این بیمارستان را شاهد هستیم که امیدواریم این روند کاهش یابد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان هم از مسافران نوروزی خواست تا پس از خروج از این استان تا دو هفته مراقب باشند و با مشاهده علایم سرماخوردگی به مراکز بهداشتی مراجعه کنند.
دکتر آبتین حیدرزاده افزود: مسافران پس از بازگشت با مشاهده علایم سرماخوردگی شامل آبریزش بینی، گلودرد، ضعف و خستگی حتما به مراکز بهداشتی ۱۶ یا ۲۴ ساعته مراجعه کنند تا وضعیتشان مورد بررسی قرار گرفته و در صورت نیاز تست شوند.
وی خاطر نشان کرد: میزبانان در استان گیلان نیز باید در صورت مشاهده علایم یاد شده به مراکز بهداشتی مراجعه کنند و نیازی به مراجعه به بیمارستان ها نیست.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان هم با اشاره به افزایش مناطق قرمز و نارنجی در برخی شهرهای کشور نسبت به افزایش دورهمی های ایام نوروز و عواقب ان که می تواند مردم شهرهای استان را درگیر ویروس انگلیسی کند، نیز هشدار داد.
حسین صافی زاده با اشاره به گسترش ویروس های جدید نظیر ویروس انگلیسی که از سرایت پذیری و بیماریزایی بیشتری برخوردار است گفت: مسائلی از قبیل افزایش مناطق قرمز و نارنجی در سطح کشور، ازدحام و شلوغی در سطح شهرها به واسطه روزهای پایان سال و مسافرت ها و دید و بازدیدهای ایام عید این نگرانی را به وجود آورده که در روزها و هفته های پیش رو شاهد افزایش موارد جدید بیماری در سطح استان باشیم.
در استان البرز هم شاهد افزایش شمار جانباختگان کووید ۱۹ هستیم که به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز ،شمار جانباختگان بیماری کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته به هفت نفر رسید که نسبت به ۱۰ روز ماقبل آن ۲ برابر شد.
دکتر محمد فتحی گفت: با فوت این تعداد ، شمار جانباختگان کووید ۱۹ در البرز از ابتدای شیوع کرونا تاکنون به ۲ هزارو ۸۲۷ نفر رسیده است.
از تبریز و به نقل از معاون گردشگری مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان شرقی آمده که کارشناسان و مأموران بهداشت در فرودگاه بین المللی تبریز مستقر بوده و تمامی مسافران را از نظر بیماری کووید ۱۹ کنترل و از ورود افراد مشکوک به این بیماری جلوگیری میکنند.
علیرضا بایرام زاده اظهار داشت: در کنار کنترل سلامت مسافران توسط گروه های جمعیت هلالاحمر استان، فاصلهگذاریهای اجتماعی در محیط فرودگاه و تدابیر لازم برای عدم ازدحام در سالنهای فرودگاه اعمال شده است.
استاندار ایلام هم از تشدید نظارت های کرونایی در شهرستان های جنوبی به دلیل افزایش تعداد مبتلایان و بستری های کرونا خبر داد و افزود :بیشترین میزان بستری ها در چند روز اخیر مربوط به شهرستانهای حوزه جنوبی بویژه دهلران و آبدانان است.
محمد نوذری بیشترین علت بروز این اوضاع ورود میهمانان نوروزی از مناطق آلوده به ویژه خوزستان به این شهرستان هاست.
وی برگزاری آیینهای شادی و عزا را یکی دیگر از عوامل نگران کننده در تشدید اوضاع کنونی عنوان کرد و گفت: فرمانداران در این زمینه باید مدیریت کرده و با تجمع ها برخورد قانونی شود.
در قم هم و در راستای رعایت حداکثری شیوهنامههای بهداشتی مقابله با کرونا، توزیع رایگان ماسک و مواد ضد عفونیکننده در بقاع متبرکه طی تعطیلات نوروزی صورت میگیرد.
رئیس اوقاف و امور خیریه ناحیه یک شهرستان قم با اشاره به اجرای طرح آرامش بهاری در برخی بقاع این استان، افزود: طرح آرامش بهاری ۱۴۰۰ به صورت محدودتر نسبت به سالهای گذشته در هشت بقعه و مسجد ناحیه یک شهرستان قم اجرایی شده است.
سیید سجاد موسوی قیداری با اظهار امیدواری به اینکه رعایت این مسائل موجب کاهش شیوع بیماری شود گفت: از همه زائران و مسافران میخواهیم با رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و کاهش تردد غیر ضروری، سهم خود را در جهاد ملی علیه کرونا ایفا کنند.
به دنبال افزایش تعداد بستری شدگان کرونایی در قم این استان که از روز بیستم دی ماه به منطقه آبی کرونایی کشور ورود پیدا کرده بود، از بیست و پنجم اسفند ۹۹ وارد منطقه زرد شد.
خبرهای خوشی هم از تزریق واکسن از استانها به گوش می رسد، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز به آغاز طرح تزریق واکسن کرونا به پاکبانان شیراز اشاره و اعلام کرد: دانشگاه علوم پزشکی شیراز این طرح را برای یک هزار تن از این نیروهای حافظ بهداشت در شیراز کلید زد.
عبدالرسول همتی سهشنبه در حاشیه اجرای این طرح گفت: پیرو برنامه واکسیناسیون کشوری علیه کروناویروس و پیشتازی استان فارس در این امر، دانشگاه علوم پزشکی شیراز تلاش دارد برنامه بهار سلامت را با تزریق واکسن کرونا برای پاکبانان مبنا قرار دهد.
وی افزود: با توجه به ماهیت شغلی پاکبانان و مواجهه آنان با زباله ها و پسماندهای عفونی، برای پیشگیری از ابتلای این قشر زحمتکش به بیماری کووید۱۹، تزریق واکسن علیه کروناویروس برای گروه پرخطر در دستور کار دانشگاه علوم پزشکی شیراز قرار گرفت که در مرحله نخست، هزار پاکبان شهرداری شیراز که براساس سن و بیماری زمینه ای اولویت بندی شدند، واکسینه می شوند.
کرونا در گزارش های استانی
خودنمایی کرونای انگلیسی در اردبیل و گردشگرانی که نمیترسند
کوچ بهاره پرُخطر عشایر جنوب به سمیرم
شبگردی همدانیها، از اخطار تا عادت
گشت و گذار کرونای انگلیسی در بازدیدهای نوروزی
گردشگری زیر سایه شیوع کرونا در فارس
جولان کرونا در سایه عادی انگاری
تازه ترین آمار وزارت بهداشت
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون یک میلیون و ۸۱۵ هزار و ۷۱۲ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۷۴ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۶۱ هزار و ۹۵۱ نفر رسیده است.
سیما سادات لاری روز سه شنبه درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا و موارد فوت ناشی از ابتلا به کووید ۱۹ در کشور بیان کرد: از دیروز تا امروز ۳ فروردین ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۷ هزار و ۲۹۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۷۴۹ نفر از آنها بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۸۱۵ هزار و ۷۱۲ نفر رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت، ادامه داد: در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۷۴ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۶۱ هزار و ۹۵۱ نفر رسید.
لاری گفت: تا کنون یک میلیون و ۵۵۵ هزار و ۷۶۶ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند. سه هزار و ۸۶۵ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
معاون وزیر بهداشت، افزود: تا کنون ۱۲ میلیون و ۲۸۴ هزار و ۸۴۷ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
ویروس کرونا، موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نامبرده میشد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
نظر شما