به گزارش ایرنا، آنتونی بلینکن در نشست خبری مشترک با «ینس استولتنبرگ» دبیر کل ناتو بر لزوم بازسازی و احیای ائتلاف ناتو تاکید و تصریح کرد که این سازمان در مواجهه با تهدیدها و چالشهای بینالمللی از جمله تغییرات آب و هوایی در مقطع حساسی قرار گرفته است.
اظهارات وزیر امور خارجه آمریکا درباره افغانستان در حالی مطرح شد که وزرای دفاع کشورهای عضو ناتو در نشست بهمنماه گذشته موفق به تصمیم گیری درباره ادامه حضور نظامی یا خروج از افغانستان نشدند.
دبیرکل ناتو ادعا کرد که حضور ناتو در افغانستان نقش مهمی در مبارزه با تروریسم بین المللی دارد اما وزرای دفاع کشورهای عضو با توجه به دوراهی های پیش رو و انتخابهای دشوار درباره ادامه حضور در افغانستان رایزنی کردند.
وی با بیان اینکه «ما در این مقطع هنوز تصمیم نهایی در مورد ادامه حضورمان نگرفته ایم» افزود که با نزدیک شدن اول ماه می، اعضای ناتو در هفته های آینده مشورت و همکاری نزدیکی خواهند داشت.
اول ماه می روزی است که طبق مذاکرات میان طالبان و آمریکا، تمامی نیروهای آمریکایی باید این کشور را ترک کنند. با این حال جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا در حال بررسی مجدد توافق سال ۲۰۲۰ دولت ترامپ با طالبان است.
او گفته است که خروج کامل نیروهای کشورش از افغانستان در ضرب الاجل تعیینشده، در اول می سال جاری "خیلی سخت" خواهد بود. بایدن در مصاحبهای با شبکه خبری ایبیسی همچنین گفته است که "این اتفاق ممکن است بیفتد" اما دشوار است.
حالا وزرای امور خارجه کشورهای عضو ناتو در بروکسل گردهم آمده تا طرح آمریکا را درباره ادامه حضور یا خروج نظامی از افغانستان مورد بررسی قرار دهند.
آنتونی بلینکن دیشب وارد بروکسل شد تا با اعضای ناتو و مقامات آن دیدار کند و در حاشیه آن گفتوگویی با سران اتحادیه اروپا داشته باشد.
وی در نشست خبری امروز اعلام کرد که قرار است با همتای آلمانی خود، هایکو ماس دیدار و درباره پروژه انتقال گاز روسیه به اروپا گفت وگو کند. وزیر خارجه آمریکا بار دیگر ادعا کرد که این پروژه مغایر منافع اتحادیه اروپاست.
پروژه مشترک انرژی روسیه و اروپا با مخالفت شدید ایالات متحده روبرو است. واشنگتن با این ادعا که خط لوله جدید وابستگی اروپا به گاز روسیه را افزایش می دهد، تحریم هایی را علیه این پروژه اعمال کرده است و همین امر باعث شده تا برخی از پیمانکاران از پروژه خارج شوند. کاخ سفید پیشنهاد می کند که کشورهای اتحادیه اروپا به جای آن گاز LNG گران تر را از ایالات متحده بخرند.
آلمان و چندین حامی دیگر این پروژه در داخل اتحادیه اروپا ، خواسته های واشنگتن را رد می کنند. دولت آلمان چندین دور مذاکره با ایالات متحده در سطوح مختلف انجام داده است تا کاخ سفید را متقاعد کند که از تهدیدات تحریم خود علیه نورد استریم ۲ دست بردارد.
نظر شما