جولان کرونا در اروپا و آمریکا؛ افزایش آمار مبتلایان به رغم واکسیناسیون

تهران - ایرنا - ارسال محموله‌های واکسن در قالب برنامه جهانی کواکس به کشورهای آمریکای لاتین تا شیوع شدید کرونا در کشورهای اروپایی به رغم طرح‌های واکسیناسیون و فراز و فرود تدابیر و محدودیت‌ها در این کشورها تازه ترین اخبار کرونایی اروپا، آمریکا و آمریکای لاتین است.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، به رغم گذشت چند ماه از آغاز طرح‌های هر چند نامتقارن واکسیناسیون کووید-۱۹ در شماری از کشورهای جهان، بر اساس آمار تارنمای «وردو میترز» شمار مبتلایان جهانی ویروس کرونا در روندی صعودی از مرز ۱۲۴ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر و شمار جانباختگان از مرز دو میلیون و ۷۳۵ هزار نفر گذشت.

آمریکا، برزیل، هند، روسیه و انگلیس به ترتیب با ثبت بیش از ۳۰ میلیون و ۵۷۶ هزار، ۱۲ میلیون و ۵۱ هزار، ۱۱ میلیون و ۶۸۶ هزار، چهار میلیون و ۴۶۶ هزار و چهار میلیون و ۳۰۱ هزار مورد ابتلا به بیماری همه‌گیر در جایگاه پنج کشور نخست فهرست جهانی قرار دارند.

به لحاظ موارد فوت کووید-۱۹ نیز آمریکا، برزیل، مکزیک، هند و انگلیس به ترتیب با ثبت بیش از ۵۵۵ هزار، ۲۹۵ هزار، ۱۹۸ هزار، ۱۶۰ هزار و ۱۲۶ هزار در صدر فهرست جهانی قرار دارند.

همچنین بر اساس آمار ارائه شده در تارنمای our world in data، از دسامبر ۲۰۲۰ (آذر- دی ۹۹) و تزریق نخستین دوز از واکسن فایزر- بیون‌تک در انگلیس تا کنون بیش از ۴۵۸ میلیون دوز واکسن کووید-۱۹ در ۱۴۶ کشور جهان تزریق شده است.

آمریکا، چین، هند و انگلیس به ترتیب با استفاده بیش از ۱۲۴، ۷۴، ۴۵ و ۲۹ میلیون دوز واکسن کرونا، در جایگاه چهار کشور نخست جهان در پیشبرد برنامه واکسیناسیون قرار دارند. شیلی نیز با تزریق بیش از هشت میلیون دوز واکسن کووید-۱۹، پیشتاز کشورهای آمریکای لاتین در برنامه واکسیناسیون است.

به گزارش تارنمای سازمان بهداشت پان آمریکن، در روزهای اخیر در قالب برنامه جهانی کوواکس زیر نظر سازمان جهانی بهداشت به منظور دسترسی عادلانه کشورها به واکسن کرونا، چندین محموله واکسن به پنج کشور برزیل، بولیوی، پاراگوئه، نیکاراگوئه و اکوادور در آمریکای لاتین رسید.

به این ترتیب برزیل یک میلیون و ۲۲ هزار و ۴۰۰ دوز، بولیوی ۲۲۸ هزار دوز، پاراگوئه ۳۶ هزار دوز، نیکاراگوئه ۱۳۵ هزار دوز و اکوادور ۸۴ هزار دوز واکسن در چارچوب کوواکس واکسن کرونا دریافت کردند.  

آمریکا

به گزارش تارنمای سی‌ان‌بی‌سی، به رغم شتاب آمریکا در انجام برنامه واکسیناسیون علیه کرونا و تزریق روزانه حدود دو میلیون و ۵۰۰ هزار دوز واکسن اما با لغو محدودیت‌ها در بسیاری از ایالت‌ها و گسترش انواع مسری‌تر بیماری، شماری از مقام‌های بهداشتی از وضعیت رو به وخامت در این کشور هشدار داده اند.  

راچِل والِنسکی مدیر مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها دیروز دوشنبه در نشستی خبری ضمن ابراز نگرانی از افزایش غیر قابل اجتناب موارد ابتلا به کووید-۱۹، لغو محدودیت‌ها را تهدیدی جدی برای پیشرفتِ حاصل شده دانست.

همچنین به گزارش رویترز، با گذشت چند روز از حرف و حدیث‌های فراوان پیرامون عوارض جانبی واکسن انگلیسی آسترازنکا و عقب نشینی کشورها از استفاده این محصول، مقامات آمریکایی، اثربخشی ۷۹ درصدی آسترازنکا بر بیماران دارای علائم را زیر سوال بردند.  

برزیل

همزمان با عبور شمار مبتلایان در برزیل از ایستگاه ۱۲ میلیون نفر (دیروز دوشنبه)، وخامت شرایط شیوع کرونا در بیمارستان‌ها و بخش مراقبت‌های ویژه این کشور به اندازه ای است که دولت به منظور یافتن راهکاری برای تامین تجهیزات مورد نیاز انتوبه کردن بیماران، دست به دامان صنایع پزشکی شد.

برزیل دومین کشور جهان با بیشترین آمار موارد ابتلا و فوت کووید-۱۹ در حالی با موج کشنده بیماری دست‌وپنجه نرم می‌کند که طبق هشدار کارشناسان، روزهایی اسفناک‌تر در پیش است.

مقام‌های محلی شهر ریودوژانیرو از تعطیلی سراسری کلیه مشاغل غیر ضروری تا ۱۰ روز آینده خبر دادند.

آلمان

به گزارش خبرگزاری افه، با روند صعودی شمار مبتلایان کووید-۱۹، آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان و سران ۱۶ ایالت فدرال این کشور پس از جلسه ای ۱۱ ساعته، نسبت به تمدید و افزایش تدابیر محدودکننده در حوزه فعالیت‌های اقتصادی و سفرهای برون مرزی و خارجی تصمیم‌گیری کردند.

مقامات آلمانی پیرامون مسئله تمدید کلیه اقدامات مقابله ای علیه همه‌گیری تا ۱۸ آوریل (۲۹ فروردین) برای غلبه بر موج سوم بیماری به توافق رسیدند.

تا کنون بیش از دو میلیون و ۶۷۸ هزار نفر در آلمان به ویروس کرونا مبتلا شده و افزون بر ۷۵ هزار نفر در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند.  

مکزیک

مکزیک نیز از دیروز دوشنبه، برای اولین بار توزیع ۹۴۰ هزار و ۲۲۲ دوز واکسن چینی «کانسینو» را آغاز کرد. این میزان بخشی از مجموع ۳۵ میلیون دوز واکسن خریداری شده از این شرکت چینی است.

به این ترتیب با احتساب کانسینو، این کشور آمریکای لاتین تا کنون بیش از ۹ میلیون دوز واکسن متعلق به شرکت‌های تولیدی گوناگون تامین کرده است؛ سه میلیون و ۸۹ هزار دوز فایزر، ۸۷۰ هزار دوز آسترازنکا، سه میلیون دوز واکسن چین سینوواک و ۴۰ هزار دوز اسپوتنیک وی روسیه.

تا کنون بیش از دو میلیون و ۱۹۷ هزار نفر در مکزیک به ویروس کرونا مبتلا شده و افزون بر ۱۹۸ هزار نفر در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند.  

فرانسه

به گزارش نشریه ال پائیس، وزارت بهداشت فرانسه  روز گذشته دوشنبه، شمار موارد ابتلای جدید روزانه را ۱۵ هزار و ۷۹۲ نفر اعلام کرد که هر چند این آمار نسبت به روز یکشنبه بیانگر کاهشی نسبی است اما در مقایسه با دوشنبه هفته گذشته (شش هزار و ۴۷۱ نفر) نشان دهنده افزایشی تقریبا دوبرابری است.

فردریک والتو رئیس فدراسیون بیمارستان‌های فرانسه امروز (سه شنبه) با هشدار از سرعت بسیار بالای شیوع بیماری با وجود تدابیر قرنطینه در این کشور گفت، «ویروس با سرعتی سرگیجه آور در فرانسه در حال گسترش است».  

وی همچنین هشدار داد: در صورتی که نتوانیم شیوع بیماری را مهار کنیم، نظام سلامت تا سه هفته آینده با شوکی بی سابقه مواجه خواهند شد.

ژان کستکس نخست وزیر فرانسه هم از قرنطینه پاریس و ۱۶ استان دیگر این کشور به مدت یک ماه برای مقابله با موج سوم کرونا خبر داد.

اسپانیا

اسپانیا با ثبت بیش از سه میلیون و ۲۲۸ هزار مورد ابتلا به بیماری همه‌گیر در جایگاه هشتمین کشور درگیر جهان در حالی برای جذب گردشگران خارجی و به کار انداختن دوباره چرخ‌های صنعت آسیب دیده گردشگری شتاب زده است که لغو محدودیت سفر مسافران خارجی به رغم تداوم ممنوعیت جابجایی مسافران داخلی در روزهای اخیر به تناقض و محل اختلاف در این کشور اروپایی شده است.

به گزارش نشریه لا وانگواردیا، کمیسیون اروپا ضمن یادآوری خطر یکسان انتقال بیماری هم در بخش سفرهای داخلی و هم سفرهای بروزن مرزی از اسپانیا خواست تا از سازگاری لازم میان تدابیر اعمال شده در سفرهای مختلف اطمینان حاصل کند.  

طبق اعلام دولت، سفر گردشگران خارجی به خاک اسپانیا هر چند بلا مانع است اما این افراد نمی‌توانند از ایالتی به سایر ایالت‌ها سفر کنند.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت اسپانیا در این کشور تا کنون شش میلیون و ۳۲۱ هزار و ۹۰۸ دوز واکسن از شرکت‌های فایزر، مودرنا و آسترازنکا تزریق شده است. با این وجود افزایش شمار موارد ابتلا در ۱۱ منطقه و همچنین افزایش شمار موارد بستری در بیمارستان‌ها در ۱۰ نقطه اسپانیا، موجب ایجاد نگرانی‌ها در ایالت‌ها شده است.

ایتالیا

شمار موارد ابتلا و فوت ویروس کرونا در ایتالیا نیز به ترتیب با ثبت ۱۳ هزار و ۸۴۶ و ۳۸۶ مورد جدید در ۲۴ ساعت گذشته به بیش از سه میلیون و ۴۰۰ هزار مبتلا و بیش از ۷۳ هزار مورد فوت رسید.

به نوشته ال پائیس، ایتالیا نیز با پر شدن حدود ۴۲ درصد تخت‌های بیمارستانی با فشار ناشی از گسترش بیماری همه‌گیر دست و پنجه نرم می‌کند.  

انگلیس

همزمان با پیشرفت برنامه واکسیناسیون کووید-۱۹ در انگلیس، دولت این کشور در آستانه گام دوم کاهش محدودیت‌های کرونایی، با پیشنهاد لایحه‌ای به مجلس، از جریمه پنج هزار پوندی برای افرادی که بدون دلیل موجه اقدام به سفر می‌کنند، خبر داد. بر اساس این لایحه افراد فقط برای مواردی مانند کار، تحصیل، شرکت در مراسم ختم یا عروسی، امور پزشکی و موارد مشابه قادر به انجام سفرهای خارجی هستند؛ در غیر اینصورت ۵ هزار پوند جریمه می‌شوند.

بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس دیروز هشدار داد که این کشور نیز به رغم پیشبرد برنامه واکسیناسیون سراسری، از موج سوم شیوع این ویروس در امان نخواهد بود.

وزیر بهداشت انگلیس می‌گوید که محدودیت‌ها در زمینه سفرهای خارجی برای جلوگیری از ورود افراد مبتلا به کرونا و گونه‌های جدید این ویروس به انگلیس حائز اهمیت است. مت هنکاک در گفت وگو با اسکای نیوز عنوان کرد که ۲۳ فروردین کارگروه ویژه دولت درباره تاریخ از سرگیری سفرهای خارجی تصمیم گیری می‌کند.

تا آن زمان، هیچ کس بر اساس لایحه پیشنهادی دولت حق سفر و خروج از انگلیس را بدون ارائه دلیل موجه ندارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha