به گزارش جمعه ایرنا از شبکه تلهسور آمریکای لاتین، در حالی که شمار مبتلایان به ویروس کرونا در جهان از ۱۲۶ میلیون نفر فراتر رفته، کشورهای آمریکای لاتین حدود ۲۴ میلیون تن از آمار ابتلا را به خود اختصاص داده اند.
در این میان برزیل با ثبت بیش از ۱۲ میلیون و ۳۰۰ هزار مورد ابتلا به ویروس کرونا، یعنی حدود نیمی از مبتلایان، در رأس مبتلاترین کشورهای منطقه قرار گرفته است. این ارقام، وخامت اوضاع بهداشتی را در برزیل، در میان اوج گیری موج دوم کووید ۱۹ نشان می دهد.
همچنین براساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، قاره آمریکا با بییش از ۵۴ میلیون مورد ابتلا به ویروس کرونا، متاثرترین قاره جهان از کووید ۱۹ است که بالغ بر ۲۳,۷ میلیون نفر از آنها در منطقه آمریکای لاتین قرار دارد و بیشترین شمار مبتلایان جهانی بخصوص در دو کشور این قاره، ایالات متحده آمریکا و برزیل، به ترتیب بیش از ۳۰ میلیون و ۱۲,۳ میلیون نفر گزارش شده است.
برزیل با وجود اجرای واکسیناسیون و اتخاذ تدابیر جدید بهداشتی برای مقابله با شیوع ویروس کرونا، با ثبت بیش از ۱۲ میلیون و ۳۰۰ هزار مورد ابتلا و بالغ بر تعداد ۳۰۰ هزار تن جانباخته ناشی از بیماری همه گیر، بیش از ۴۵ درصد مبتلایان را در خود جای داده است. غول آمریکای لاتین با داشتن جمعیتی حدود ۲۱۲ میلیون نفر، پس از ایالات متحده آمریکا دومین جایگاه جهانی را از نظر میزان ابتلا به کووید ۱۹ دارد و در منطقه آمریکای لاتین نخستین کشوری است که آمار هشداردهنده از موارد ابتلا را ثبت کرده است.
طی هفته های اخیر شیوع کرونا در برزیل رشد چشمگیری داشته است به طوری که در پی رکوردشکنی کووید-۱۹ «ژائیر بولسانارو» رئیسجمهوری این کشور وزیر بهداشت خود را برای چهارمینبار از زمان آغاز همهگیری کرونا تغییر داد.
پس از برزیل، کلمبیا با بیش از دو میلیون و ۳۰۰ هزار مبتلا و بالغ بر ۶۲ هزار مرگ و میر ناشی از کووید ۱۹ قرار گرفته است. این کشور آمریکای لاتین نیز در میان درگیریهای داخلی تحت رهبری دولت راستگرای «ایوان دوکه» با بحران همهگیری دست و پنجه نرم میکند.
آرژانتین نیز با ثبت بیش از دو میلیون و ۲۶۰ هزار مورد ابتلا و حدود ۵۵ هزار جانباخته جایگاه سوم منطقه از نظر فراوانی مبتلایان را به خود اختصاص داده است.
مکزیک نیز با ثبت ارقامی مشابه با حدود دو میلیون و ۲۱۴ هزار مبتلا و ۲۰۰ نفر فوتی، جایگاه چهارم منطقه ای و رتبه سیزدهم جهانی را از نظر تعداد موارد ابتلا نشان می دهد.
وزارت بهداشت پرو، نیز با هشدار درباره نفوذ ویروس جهش یافته برزیلی به این کشور اعلام کرد: ویروس کرونای برزیلی بیش از ۳۹,۷ درصد مبتلایان را به خود اختصاص داده است. این کشور آمریکای لاتین نیز تاکنون بیش از یک میلیون و پانصد هزار تن مورد ابتلا و بیش از ۵۰ هزار فوتی بر اثر ویروس کرونا را ثبت کرده است.
«کریسا اتینه» مدیر سازمان بهداشت پان آمریکایی ضمن هشدار درباره وخامت اوضاع پاندمی به ویژه در آمریکای جنوبی گفت: شیوع بیماری در شیلی، پاراگوئه و اوروگوئه نیز در حال افزایش است.
در میان شرایط هشداردهنده برزیل، به ویژه پس از پیدایش ویروس جهش یافته در این کشور، بسیاری از کشورهای همجوار برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا در طول هفته عید پاک میلادی (۸ تا ۱۴ فروردین) اقدامات بهداشتی تازهای را در دستور کار قرار دادند.
ونزوئلا پیشتر، در میان اجرای طرح واکسیناسیون و برخی تمهیدات دیگر، با برقراری حصار بهداشتی به مقابله با شیوع ویروس جهش یافته برزیلی شتافت. «نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری ونزوئلا در پی کشف برخی موارد ابتلا به ویروس جهش یافته برزیلی در کشورش، دستور داد با ایجاد حصار بهداشتی و اتخاذ تدابیر کنترلی لازم، از شیوع گسترده این ویروس جلوگیری کنند.
کارشناسان نیز درباره وخامت اوضاع برزیل به محدودیت ظرفیت بیمارستانها، شیوع ویروس جهش یافته جدید برزیلی و سوء مدیریت «ژائیر بولسونارو» رئیس جمهوری این کشور اشاره کردند.
به رغم وخامت شرایط شیوع افسار گسیخته کرونا در برزیل، «ژائیر بولسونارو» رئیسجمهوری این کشور به دنبال انتقادهای تکراری از محدویتهای کرونایی از شهروندان خواست تا از غر زدن و شکایت کردن از کرونا خودداری کرده و فعالیتها را از سر بگیرند. وی گفته بود، تا کی میخواهیم گریه و زاری کنیم؟ من از مقامهای ایالتی و شهرداران میخواهم که سیاستهای تعطیلی سراسری را بازبینی کنند.
محققان هشدار می دهند که شیوع گونه کنترلنشده کرونا در برزیل به مثابه یک بمب اتمی میتواند موجب گسترش این همهگیری در سراسر جهان شود.
نظر شما