به گزارش روز جمعه ایرنا، این گمانهزنیها که پس از شمارش اولیه آرای انتخابات در شامگاه چهارشنبه ۲۳ مارس(سوم فروردین) تقویت شده بود، اکنون با پایان شمارش ۱۰۰ درصد آراء و اعلام نتیجه نهایی چهارمین انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی طی دو سال گذشته، قطعیت یافته است.
بدین ترتیب در صورت عدم موفقیت بنیامین نتانیاهو در تشکیل کابینه جدید، شرایط آینده وی به عنوان نخست وزیر به خطر خواهد انداخت؛ چراکه بن بست سیاسی ایجاد شده در فلسطین اشغالی که سال گذشته پس از یک ائتلاف شکننده حزب متبوع او (لیکود) با حزب «آبی سفید» به ریاست بنی گانتس برای تشکیل دولت به صورت موقت مرتفع شده بود، باز هم ادامه خواهد داشت.
طبق اعلام نتیجه نهایی رایگیری انتخابات چهارم کنست از سوی کمیسیون انتخابات رژیم صهیونیستی، حزب راستگرای لیکود به ریاست نتانیاهو و متحدان سنتی او با وجود تصاحب ۵۲ کرسی، از کسب اکثریت لازم برای تشکیل کابینه جدید باز ماندند.
تازهترین نتایج نهایی انتخابات رژیم صهیونیستی که دیشب منتشر شده، نشان میدهد که جناح طرفدار نتانیاهو تنها ۵۲ کرسی کسب کرده است، این در حالی است که مخالفان نتانیاهو و حزب لیکود در مجموع ۵۷ کرسی پارلمان را از آن خود کردند.
بر این اساس، چهارمین انتخابات فلسطین اشغالی طی دو سال گذشته هم نتوانست رژیم صهیونیستی را از یک بنبست سیاسی بیرون بکشد و عملا راه تشکیل کابینه ائتلافی بار دیگر به روی حزب متبوع بنیامین نتانیاهو و مخالفان سیاسیاش بسته شده است.
ائتلاف حزب نخستوزیر باز هم نمیتواند به حد نصاب لازم برای تشکیل دولت دست یابد و به نظر میرسد که باز هم برگزاری انتخابات تکراری محتملترین سناریو برای فلسطین اشغالی باشد؛ چراکه اگر حزب «یامینا» به ریاست نفتالی بنت که ۷ کرسی را از آن خود کرده است، در کنار حزب متبوع نتانیاهو قرار گیرد و با نتانیاهو ائتلاف تشکیل دهد، باز هم حزب راستگرای لیکود نمیتواند به حد نصاب لازم برای تشکیل دولت دست یابد به دلیل اینکه برای تشکیل کابینه رژیم صهیونیستی، به ۶۱ کرسی از مجموع ۱۲۰ کرسی کنست(پارلمان رژیم صهیونیستی) نیاز است.
نخست وزیر رژیم صهیونیستی طی روزهای گذشته در تلاش بوده تا با دادن امتیاز و وعده و وعید به نفتالی بنت، آرای حزب راست افراطیِ یامینا را از آن راستگراها کند؛ اما بنت تاکنون از پیوستن به راستگرایان خودداری کرده است.
برخی رسانههای رژیم صهیونیستی میگویند که بنیامین نتانیاهو طی روزهای اخیر نفتالی بنت رئیس حزب یامینا را تهدید نیز کرده است؛ اما طبق ارزیابی کارشناسان حزب «یامینا» به رهبری نفتالی بنت که هفت کرسی پارلمان را بدست آورد، در هیچیک از دو طیف طرفداران و مخالفان نتانیاهو جای ندارند.
از سوی دیگر، مرکز مطالعاتی آمریکایی «استراتفورد» اخیرا در گزارشی قبل از برگزاری انتخابات پیش بینی کرده بود که نتانیاهو برنده انتخابات خواهد شد و حتی اگر کابینه او تشکیل شود، در حاشیه امنیتی ضعیفی قرار خواهد داشت.
این در حالی است که نتانیاهو سه شنبه شب پس از پایان برگزاری انتخابات و اعلام نتایج اولیه در یک سخنرانی اعلام پیروزی کرده و مدعی شده بود که «این یک دستآورد بزرگ برای او و حزبش بوده است».
نتانیاهو در ادامه سخنرانی خود که به گفته کارشناسان با «شتابزدگی» همراه بوده است، گفته بود که «ما نباید تحت هیچ شرایطی کشور را به پنجمین انتخابات بکشانیم و همین حالا باید دولتی پایدار تشکیل دهیم».
طبق نتایج نهایی انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی، بعد از حزب لیکود که ۳۰ کرسی به دست آورده است؛ یش عتید ۱۸ کرسی، حزب لبید ۱۶ کرسی، فهرست مشترک ۹ کرسی، حزب شاس ۹ کرسی، آبی سفید ۸ کرسی، اسرائیل خانه ما ۶ کرسی، حزب کار ۷ کرسی، یهدوت هتوراه ۷ کرسی، یامینا ۷ کرسی، امید نوین ۶ کرسی، حزب چپگرای مرتص ۵ کرسی و فهرست مشترک احزاب عربی ۵ کرسی کسب کردهاند.
هرچند، نتایج رسمی انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی قرار است چهارشنبه هفته آینده طی مراسمی به صورت کامل از سوی رئیس این رژیم تشریح شود، اما باز هم بعید به نظر میرسد که گره کور وضعیت سیاسی اسرائیل باز شود.
نظر شما