سید حسین حسینی روز شنبه در گفتوگو با ایرنا، بیان کرد: مانع زدایی از تولید به عنوان یکی از سه ضلع توسعه تولید ملی است و در این ارتباط برطرف کردن تعارض از قوانین و مقررات به تسهیل شرایط برای سرمایهگذار ضروری است زیرا در زمان حاضر انجام استعلامهای لازم از دستگاههای مختلف در روند صدور مجوزهای تولید، گاهی تا ۶ ماه نیز زمان میبرد.
وی با بیان اینکه دولت و مجلس شورای اسلامی باید برای برطرف کردن این تعارضها بکوشند، اذعان کرد: البته در سال ۹۹ اقدامات خوبی در استان بوشهر صورت گرفت طوریکه با هماهنگیهای انجام شده در اداره کل امور اقتصادی و دارایی و در راس آن استانداری بوشهر این فرایند تا حدی کوتاه شدهاست، اما این زمان کماکان باید بسیار کوتاهتر شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری به مساله اقتصاد در چندین سال متوالی و نامگذاریسال در این ارتباط، ادامه داد: در نامگذاری سال ۱۴۰۰ به تولید، پشتیبانیها و مانعزداییها، سه ضلع از مثلث توسعه تولید و اقتصاد ترسیم شدهاست که برای تحقق آن اقدامات قوای ۳ گانه، رسانهها و مردم ضروری است و هر یک باید برای تحقق این شعار حیاتی بکوشند.
حسینی در ارتباط با پشتیبانی از تولید و سرمایهگذاری، گفت: نقش نظام بانگی کشور در حمایت از سرمایهگذار بسیار مهم است و سبب ایجاد انگیزه تولیدکننده میشود.
وی ادامه داد: دستورالعملهای نظام بانکی در تامین مالی سرمایه در گردش و سرمایه ثابت باید به گونهای باشد که کمککننده فعال اقتصادی و فردی باشد که اقدام به سرمایهگذاری در بخشهای تولید کشاورزی و صنعت و خدمات کردهاست.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر اظهار کرد: حمایت از تولید کننده در زمینه اخذ مالیات یکی دیگر از مواردی است که میتواند فعالیت بخش خصوصی در زمینه تولید را پشتیبانی کند، از این رو لازم است روشهای اخذ مالیات و ممیزین مالیاتی نگاهی مهربانانهتر به بخش تولید داشته باشند.
حسینی اضافه کرد: هرچند تولید کننده نیز موظف و مکلف است به آنچه در قانون پیشبینی شدهاست عمل کند اما نباید در درآمدزایی مالیاتی تنها به بخش تولید توجه شود و تاکید بیشتر بر جلوگیری از فرارهای مالیاتی سایر بخشها قرار گیرد.
وی گفت:توسعه زیر ساخت از دیگر مواردی است که پشتیبانی کننده توسعه تولید است و به عنوان مثال توسعه و بهبود وضعیت حمل و نقل جادهای، ایجاد حمل و نقل ریلی و توسعه اسکلهها میتواند نقشی بسیار مهم در ارتقای تولید استان بوشهر ایفا کند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر افزود: تامین اجتماعی از دیگر بخشهایی است که میتواند با اعمال روشهایی برای تسهیل قراردادها برای تامین نیروی انسانی و خدماتی، فضای مطلوبتری را برای فعالیت تولیدکننده و سرمایهگذار فراهم کند.
حسینی تاکید کرد: نگاه به تولید باید همه گیر باشد و دولت، مجلس شورای اسلامی و قوه قضائیه در حیطه وظایف خود گامهای لازم را برای پشتیبانی و مانعزدایی از آن بردارد.
وی با اشاره به نقش پررنگ رسانهها در رونق تولید کشور، اظهار کرد: رسانهها باید تلاش کنند مصرف کالای ایرانی به نوعی فرهنگ عمومی تبدیل شود تا در پی آن تولید کننده نیزبه افزایش خطوط تولید، گسترش واحد تولیدی خود ترغیب و تشویق شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر یادآور شد: حرکت استان بوشهر در سال ۹۹ به عنوان سال جهش تولید روبه رشد است و آمارها نشان دهنده روندی مثبت و افزایشی در سرمایهگذاری و پیشرفت در بخش صنعت و معدن و تجارت است.
حسینی ادامه داد: آمارها در استان بوشهر نشاندهنده افزایش در میزان صدور جواز تولید و پیش بینی سرمایهگذاری و اشتغال و صدور پروانه بهرهبرداری است که هرچند مطلوب است اما رضایت بخش نیست و میتواند بسیار بهتر از این باشد.
وی گفت: در سال ۹۹ در استان بوشهر ۲۳ واحد تولیدی تعطیل شده به چرخه فعالیت بازگشتند و همینطور معادنی که غیر فعال بودند فعالسازی شدند که همه اینها روندی افزایشی نسبت به سال ۹۸ را تجربه کردهاند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر اظهار کرد: امیدواریم با اقدامات همهگیر در زمینه پشتیبانی و مانعزدایی از بخش تولید شاهد روندی رو به رشد باشیم به گونهای که اثر گذاری آن در زندگی عموم مردم مشهود باشد.
نظر شما