به گزارش ایرنا، "ساعت زمین" یک رویداد جهانی سازماندهی شده توسط صندوق جهانی طبیعت (World Wide Fund for Nature) است که در آن خانوادهها و کسبوکارها با خاموش کردن چراغها و سایر دستگاههای الکتریکی غیرضروری به مدت یک ساعت اثرهای تغییرات آب و هوایی و نیاز به مصرف محتاطانه انرژی در جهان را به یاد میآورند.
هر سال در آخرین شنبه ماه مارس که امسال مصادف با هفتم فروردین ۱۴۰۰ است با برگزاری رویداد "ساعت زمین" و خاموش کردن لامپها به مدت یک ساعت تلاش میشود تا کشورها و دولتها متوجه چالشهای زیستمحیطی شوند.
این رویداد برای نخستین بار در سال ۲۰۰۷ در شهر سیدنی استرالیا و در ایران نیز از سال ۱۳۹۰ با خاموش کردن چراغ های برج میلاد آغاز شد و در سال های بعد چراغ های تعداد بیشتری از اماکن معروف مانند برج آزادی، سی و سه پل اصفهان، پل سفید اهواز و ساعت میدان شهرداری رشت نیز با سهیم شدن در این رویداد، خاموش شد.
امسال این رویداد با خاموش کردن چراغ های ساختمان مرکزی شهرداری اصفهان واقع در میدان امام حسین (ع) و ابتدای چهارباغ در این کلانشهر برگزار می شود و اصفهان مانند سالهای گذشته به بزرگترین پویش زیست محیطی جهان میپیوندد.
به گفته مدیر کل ارتباطات و امور بینالملل شهرداری اصفهان، امسال با توجه به اینکه طرح ساماندهی میدان امام حسین (ع) و چهارباغ اجرا شده است ساختمان مرکزی شهرداری برای گرامیداشت رویداد ساعت زمین انتخاب شد.
ایمان حجتی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به اینکه این برنامه سالهای گذشته با توجه به اقتضای زمان و رویدادها و مسائلی مانند جاری بودن زاینده رود در مکان های مختلفی مانند سی و سه پل، پل خواجو، میدان امام و چهلستون اجرا شد، افزود: امسال رویداد ساعت زمین با توجه به شرایط ناشی از شیوع ویروس کرونا بدون حضور شهروندان در اصفهان برگزار میشود.
حجتی با اشاره به همکاری فعالان زیست محیطی اصفهان برای اجرای برنامه ساعت زمین اظهار داشت: آموزشی و فرهنگ سازی درباره این رویداد و کاهش مصرف انرژی از طریق فضای مجازی انجام میشود.
وی تصریح کرد: شهرداری اصفهان، کاهش مصرف انرژی بویژه در بخش برق را در اولویت برنامههای خود قرار داده و تاکنون موفق به دریافت ۲ جایزه مدیریت مصرف انرژی در کشور شده است.
حجتی از جمله برنامه های مورد تاکید شهرداری اصفهان در مدیریت مصرف انرژی را استفاده و توسعه تجهیزات انرژی خورشیدی در ساختمانهای زیر پوشش خود عنوان و اضافه کرد: ترغیب شهروندان اصفهانی نیز برای استفاده از انرژی خورشیدی در دستور کار شهرداری قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه شهرداری اصفهان تاکنون حدود ۲۷ نیروگاه خورشیدی در مکانهایی مانند مرکز همایشهای بین المللی ایجاد کرده است، خاطرنشان کرد: اصفهان یکی از کلانشهرهای پیشرو کشور در زمینه به کارگیری، پشتیبانی و توسعه استفاده از انرژی خورشیدی است.
کلانشهر اصفهان حدود ۲ میلیون نفر جمعیت دارد.
سال گذشته رویداد ساعت زمین در اصفهان با خاموش کردن چراغهای عمارت تاریخی عالیقاپو در میدان امام برگزار شد.
نظر شما