دکتر " علی اکبر کریمی" روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: سهم استان مرکزی از درآمدهای بودجهای مشخص است که باید حاصل شود و همچنین اعتبارات و تملک دارایی استان که طبق مدلی که برای کشور توزیع شده در نظر گرفته شده است.
وی بیان داشت: در حوزه اعتبارات هزینه ای که دستگاههایی که استان باید حقوقشان را پرداخت کند، تلاش شد مبالغ به گونهای باشد که حقوق و پاداش پایان خدمت پرسنل که معوق هستند، پرداخت شود.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تاکید کرد: برخی دانشگاهها که هیات امنایی اداره میشود از بودجههای ملی اعتبار دریافت میکنند و در هیات امنای دانشگاه اقدامات لازم برای پرداخت حقوق پرسنل صورت گرفت.
کریمی تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی اراک به عنوان پرجمعیت ترین دستگاه بعد از آموزش و پرورش است در این زمینه اقدامات لازم در خصوص افزایش اعتبارات صورت گرفت.
وی ادامه داد: در اعتبارات هزینهای دانشگاه علوم پزشکی استان شامل دانشگاه علوم پزشکی اراک، ساوه، خمین و دانشکده پیراپزشکی شازند و محلات مبلغ مصوب سال گذشته، ۲۸۵ میلیارد تومان بوده که این رقم به ۶۱۶ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ افزایش یافت.
نماینده مردم اراک خنداب و کمیجان در خانه ملت تاکید کرد: این رقم تنها برای حوزه بهداشت و درمان پیش بینی شده و یک رقم دیگری برای اجرای برنامههای آموزشی با ۱۸۳ میلیارد تومان در بودجه سال ۱۴۰۰ برای دانشگاه علوم پزشکی اراک افزایش یافت.
وی یادآور شد: در حوزه اعتبارات آب روستایی علاوه بر اعتبارات دیگر که از سوی وزارت نیرو برای استان مرکزی پیش بینی شده، برای آب رسانی به شهر تفرش از چشمه هفتیان ۲۵ میلیارد تومان اختصاص یافت.
کریمی تصریح کرد: به منظور رفع محرومیت در مناطق کم برخوردار استان مرکزی ۳۴۳ میلیارد تومان اختصاص یافت.
وی با اشاره به اینکه برای برخی طرحهای مشخص و نامدار، افزایشی در اعتبارات حاصل شد، گفت: اعتبار مربوط به مسیر اصلی اراک فرمهین - خنجین- کمیجان - همدان ۱۸ میلیارد تومان در لایحه بود که به ۲۸ میلیارد تومان افزایش یافت.
کریمی، افزایش اعتبار پروژه تاسیسات فاضلاب شهر اراک از ۸ به ۱۳ میلیارد تومان، احداث مرکز فرهنگی دفاع مقدس ( باغ موزه ) از ۳ به ۸ میلیارد تومان و پارک علم و فناوری استان مرکزی از ۱۳ به ۲۱میلیارد تومان را از دیگر اقدامات در خصوص تخصیص اعتبار در بودجه ۱۴۰۰ استان مرکزی عنوان کرد.
وی اظهار داشت: با پیگیری لازم در قانون بودجه ۱۴۰۰ اعتبار لازم برای چند طرح دیگر استان مرکزی از جمله بحث طرح ایجاد فاضلاب در شهر کمیجان که به عنوان مطالبه جدی در شهرستان مطرح است، لحاظ شد.
کریمی ضمن تاکید بر اینکه بحث دفع فاضلاب های خانگی شهرستان کمیجان گفت: امسال برای نخستین بار در جدول تغییراتی که در بودجه بود به عنوان طرح مستقل در جدول ۲۰ پیوست قانون بودجه است اجرای این طرح درج شد که امید است با پیگیری لازم عملیات اجرایی آن را در سال آتی آغاز شود.
نماینده مردم اراک خنداب و کمیجان در خانه ملت بیان داشت: ۲ جاده وفس آقچه قلعه در شهرستان کمیجان و جاده درمن به داین از مسیر روستای خارپهلو که این دو جاده از قبل در فهرست پیوست قانون بودجه بود اما اعتباری برای این دو طرح لحاظ نشده بود امسال دوباره عنوان این ۲ طرح در قانون بودجه، ابلاغ و تخصیص اعتبار بر مشروط به اخذ مجوز از کمیسیون ماده ۲۳ قید شد و در صورتی که دلایل توجیهی برای ایجاد این طرحها ارائه شود، تصویب و اعتبار لازم اختصاص مییابد.
کریمی افزود: با انجام این مهم، دسترسی مردم از این جاده به اراک حدود ۴۰ کیلومتر کمتر می شود و همچنین با احداث این جاده دسترسی مردم کمیجان به تهران و بن بست روستاهای وفس و حذف و مسیر باز می شود که جاذبه های گردشگری و تولیدی مناسبی دارد.
وی تصریح کرد: در مورد این دو جاده در سالهای گذشته منابعی از استان اختصاص یافته و بخشی از کار نیز انجام شده که تبدیل آنها به پروژه ملی میتواند تکمیل آنها را در سالهای آتی تضمین کند.
وی در خصوص طرح بیمارستان ولیعصر (عج ) نیز گفت: تکمیل این بیمارستان از اولویت های قطعی است اما چون طرح بیمارستان از مصوبات سفر رئیس جمهور به استان بود و در سفری که رئیس سازمان برنامه و بودجه به اراک داشتند قول مساعد دادند به هر میزان، اعتباری که بیمارستان نیاز داشته باشد تامین می شود و این مبلغی که در قانون بودجه دیده شده به هیچ وجه کفاف نمی دهد.
کریمی تاکید کرد: با اعتباراتی که از سر جمع ملی و مربوط به سفر رئیس جمهور برای تکمیل این اختصاص می یابد، امید است بیمارستان ولیعصر (عج) سال آتی تکمیل شود.
وی توضیح داد: بر اساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی اراک پیمانکار جدید برای تکمیل این طرح تعیین و قرارداد جدید منعقد شده که انتظار میرود با تغییر در پیمانکار و قول مساعد معاون رییس جمهور منابع لازم این طرح تامین و سال آتی تکمیل و در اختیار مردم قرار گیرد.
نماینده مردم اراک کمیجان در مجلس شورای اسلامی در خصوص افزایش اعتبارات ۲ دانشگاه دیگر اراک نیز گفت: برای افزایش اعتبارات هزینهای دانشگاه اراک و دانشگاه صنعتی پیگیری لازم انجام شد که در این راستا اعتبارات هزینه ای دانشگاه اراک از مبلغ ۵ .۱۳۸ میلیارد تومان در لایحه دولت به ۱۴۴میلیارد تومان در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ افزایش یافت البته با توجه به نیازهای دانشگاه باید میزان افزایش اعتبارات بیش از این میزان باشد.
کریمی اضافه کرد: اعتبارات هزینهای دانشگاه صنعتی اراک هم از رقم ۳۲میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان به ۳۴ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرد.
استان مرکزی هفت کرسی نمایندگی در خانه ملت دارد که ۲ کرسی آن متعلق به اراک، کمیجان و خنداب است.
نظر شما